Αρβανιτόπουλος: “Στο Καποδιστριακό 313 υπάλληλοι έχουν το ίδιο επώνυμο”

Αρβανιτόπουλος: “Στο Καποδιστριακό 313 υπάλληλοι έχουν το ίδιο επώνυμο” Facebook Twitter
30

 

Για 313 περιπτώσεις υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με το ίδιο επώνυμο, έκανε λόγο ο υπουργός Παιδείας, δηλώνοντας ότι αυτές οι προσλήψεις έγιναν από τις πρυτανικές αρχές. «Γιατί υπάρχει τόση ένταση από μια χούφτα ανθρώπων στο Καποδιστριακό» διερωτήθηκε σε συνέντευξη του στον Βήμα Fm, σημειώνοντας «πάμε να κρύψουμε τα άπλυτα κάτω από το χαλί; Μόνο στο Καποδιστριακό , αν δείτε τους υπαλλήλους, υπάρχουν 313 περιπτώσεις με το ίδιο ακριβώς επίθετο, συνεπωνυμίες».



Ανεφέρε, ακόμη πως «όταν ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να αυτοαξιολογηθούν για τις δομές, τους ανθρώπους και τις διαδικασίες και να μας πουν 36 ιδρύματα που έχουν υπεράριθμους και που έχουν ελλείψεις όλα έδειξαν ότι θέλουν και άλλους διοικητικούς».



Όπως είπε ο υπουργός, στο Καποδιστριακό υπάρχουν 1.317 υπάλληλοι και με τη διαθεσιμότητα 800, τονίζοντας ότι «12 μόνο έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ».



Μίλησε επίσης για αθρόες προσλήψεις που διπλασίασαν το προσωπικό μέσα σε 10 χρόνια και έκανε λόγο για την “ανάγκη να μπει τέλος στο χάος που επικρατεί στα ελληνικά πανεπιστήμια”.



Χαρακτήρισε ακόμη την αναγκαιότητα ως “μέτρο κοινωνικό και αναγκαίο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας».



Επέρριψε επίσης ευθύνες στον πρύτανη του Καποδιαστριακού αν χαθεί το εξάμηνο και κάλεσε φοιτητές και καθηγητές να πάνε στις Σχολές τους, λέγοντας ότι “πρέπει να σηκωθεί η μπάρα” της εισόδου.



Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει η Πολιτεία στην περίπτωση που οι πρυτάνεις δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ομαλή πρόσβαση του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών, ο κ. Αρβανιτόπουλος, είπε ότι ο νόμος είναι σαφής και πως η Πολιτεία θα προσέξει «να μην υπάρχουν τραμπουκισμοί».

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM