«Έχουμε ήδη εμφύλιο στην Ελλάδα»

«Έχουμε ήδη εμφύλιο στην Ελλάδα» Facebook Twitter
15

«Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα», δηλώνει σε συνέντευξη του στο BBC ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος, υποστηρίζοντας ότι «εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν να μείνει όπως ήταν», είναι από τη μία πλευρά ενώ από την άλλη βρίσκονται παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές».

 «Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε το κατάστημα που διατηρεί ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα γνωρίσει στιγμές τεράστιας εμπορικής επιτυχίας δεδομένου ότι πουλά είδη καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια ποδοσφαιρικού χουλιγκανισμού, ενώ στους τοίχους του είναι ανηρτημένα πόστερ που υμνούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο της Ελλάδας.», σημειώνει με βρετανική ειρωνεία ο συντάκτης του BBC.

 

«Έχουμε ήδη εμφύλιο στην Ελλάδα» Facebook Twitter

Τι λέει όμως ο κ. Παναγιώταρος, προσπαθώντας να διχάσει και να γυρίσει τη χώρα σε άλλες εποχές; «Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη –ακόμη και αν αυτό δεν αρέσει σε κάποιους– να δώσει μια μάχη: έναν νέο τύπο εμφυλίου. Από τη μία πλευρά βρίσκονται εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να μείνει όπως ήταν. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές», είναι η δήλωση του στο βρετανικό δίκτυο.

Αναφορές γίνονται και στο Corpus Christi, και ό,τι συνέβη έξω από το Χυτήριο αλλά και στις απειλές που δέχτηκε ο σκηνοθέτης της παράστασης Λαέρτης Δημητρίου και η οικογένεια του. Το BBC σχολιάζει και τη «χαλαρή» στάση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των επιθέσεων χρυσαυγιτών και φανατικών κατά του θεάτρου και των ανθρώπων που ήθελαν να δουν την παράσταση.

Στο βρετανικό δίκτυο περιγράφεται και η «δράση» της Χ.Α. σε λαϊκές αγορές και πανηγύρια, για την οποία δράση ο Παναγιώταρος λέει:

 «Με ένα περιστατικό που ήταν παρούσα η κάμερα το πρόβλημα λύθηκε. Οι παράνομοι μετανάστες εξαφανίστηκαν από τις υπαίθριες αγορές της Ελλάδας. Μερικές σπρωξιές έπεσαν και λίγο ξύλο, τίποτα υπερβολικό και ιδιαίτερο. Τώρα με το που πέφτει αν τηλέφωνο ότι έρχεται η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται αμέσως και η Αστυνομία....»

Αυτό σημαίνει ότι το brand name της Χρυσής Αυγής είναι πολύ αποτελεσματικό. (...)

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιώταρο μάλιστα η οργάνωση έχει δημιουργήσει και μόδα: «Είναι σαν μόδα. Ο τρόπος που ντυνόμαστε είναι τώρα εξαιρετικά δημοφιλής και όλο και περισσότερος κόσμος θέλει να τον ακολουθεί. Το brand name μας είναι συνώνυμο της τάξης, του νόμου και της αποτελεσματικότητας.»

Ερωτηθείς δε αν όλα αυτά συνεπάγονται φόβο και για τους νόμιμους μετανάστες ο Παναγιώταρος απαντά: «Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Ούτε ένας».

Λίγο παρακάτω το BBC καταγράφει και την αισιοδοξία του Παναγιώταρου -«έξω από το κατάστημα του το περιφραγμένο και παρουσία εύσωμων ανδρών με μαύρες μπλούζες»-  για το μέλλον της οργάνωσης.  «Και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις επόμενες εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε τις μεθεπόμενες. Δεν είναι όνειρο ότι μέσα σε ένα , δύο ή τρία χρόνια θα είμαστε πρώτο κόμμα», καταλήγει ο Παναγιώταρος.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Πολιτική / «Διπλή Ανάπλαση»: Οι 10 παρεμβάσεις του δήμου Αθηναίων - Το καρφί Δούκα και η απάντηση Μπακογιάννη στις «μισές αλήθειες»

Ο δήμαρχος παραλαμβάνει στρωμένο έργο με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση €230 εκατ. απαντά ο Μπακογιάννης - Ο καθυστερήσεις οφείλονται στον προηγούμενο δήμαρχο, λέει ο Δούκας
NEWSROOM

σχόλια

10 σχόλια
Αυτή η πλάκα πάντως με την παράνοιά τους και με το ότι χρειάζονται ειδικό γιατρό πρέπει να τελειώσει. Μην τους δίνουμε και το ελαφρυντικό του ακαταλόγιστου από πάνω!
"Από τη μία πλευρά βρίσκονται εθνικιστές όπως εμείς και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να μείνει όπως ήταν. Και από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι παράνομοι μετανάστες, αναρχικοί και όλοι εκείνοι που έχουν καταστρέψει την Αθήνα πολλές φορές"...και στη μέση το υπόλοιπο 95% της Ελλάδας που πληρώνει τις κάβλες σας. Πηγαίντε να σκοτωθείτε κάπου αλλού.
ισχυει αυτο που λεει ...δεν υπαρχει καμμια πολιτικη ειρηνη αυτην την στιγμη και η ελληνικη κοινωνια εχει καρατεμαχιστει .Τοτι 3 της συγκυβερνησης κρατιουνται με το στανιο απο τροικα, πρετεντερηδες κ.λ δεν σημαινει οτι εχουμε πολιτικη σταθεροτητας και μακροημερευσης. Σε επιπεδο γειτονιας, δρομου, κοινωνιας γινεται της ποπης. Λυπαμαι παρα πολυ που η ΧΑ εχει γινει συνωνυμο της αποτελεσματικοτητας γιατι δεν πιστευω οτι η κρατικη αποτελεματικοτητα πρεπει να γινεται με ορους εθνικιστικους αλλα πολιτικους. Αλλα οντως η ΧΑ κερδιζει εδαφος σε θεματα που πολλοι πολιτες νιωθουν αδυναμοι και αγανακτησμενοι. Η αριστερα αυτην την στιγμη βαζει μακρινους στοχους και καλα τα λεει αλλα δεν βοηθαει στην αναγκη δικαιοσυνης στην καθημερινη ζωη του πολιτη. Οντως υπαρχει προεμφυλιος γιατι ενω θα επρεπε η εθνικη υπερηφανεια/ασφαλεια και η κοινωνικη δικαιοσυνη να ηταν οι 2 οψεις του ιδιου νομισματος τωρα το καθε κομματι το εχει παρει εργολαβια η ΧΑ και Συριζα αντιστοιχα. Δεν μπορει να υπαρξει εθνος χωρις κοινωνικη δικαιοσυνη και δεν μπορει να υπαρξει κοινωνικη δικαιοσυνη χωρις εθνικο οραμα.
Επισης δεν μπορει να υπερξει κοινωνικη διακιοσυνη με ξυλο. Ας το εχουν και αυτο υποψιν τους καποιοι την επομενη φορα που θα πανε στην καλπη. Αλλιως ας κοιταξουν να φτιαξουν ποντικια τουλαχιστον...
σωστο...αλλα γιατι φτασαμε στο να πρεπει να δειρουμε για να διεκδικησουμε το δικιο ή το δικαιωμα μας το σκεφτηκες? Γιατι σιγουρα δεν φτασαμε λογω ΧΑ σε αυτο το σημειο και δεν νομιζω οτι οι πολιτες του Αγ.Παντελεημονα δεν εξαντλησαν ολα τα αλλα μεσα μεχρι να φτασουν στην ΧΑ.Η κοινωνικη δικαιοσυνη απονεμεται με πολλους τροπους μεχρι να φτασει ομως στην βια, στην εσχατη μορφη της περναει απο πολλα σταδια διαπραγματευσης. Να σου πω εγω γιατι πιστευω οτι θα υπαρξει εμφυλιος ? Οχι λογω ΧΑ , αλλα λογω οτι κανενας δεν σκεφτεται ποτε κανεναν στην Ελλαδα παρα μονο οταν καει το δικο του σπιτι. Ημασταν τις τελευταιες δυο δεκαετιες πολιτικως αποχαυνωμενοι και αδιαφοροι. Ο Γλυφαδιωτης για τον Γλυφαδιωτης,Ο Εξαρχιωτης για τον εξαρχιωτη και ο καθενας στον επαγγελματικο του κυκλο και μεχρι την πορτα του σπιτιου. Οι λιγο πιο εξω απο εμας, απο την γειτονια μας και απο τον κυκλο μας ηταν αγνωστοι και μας ηταν αδιαφοροι.Και πηγαιναμε να ψηφισουμε και να παρουμε αποφασεις για αυτους χωρις να τους ξερουμε και χωρις να εχουμε προβληματιστει για τα θεματα του διπλανου μας .Και τωρα αυτο μας το θυμιζει με τον χειροτερο τροπο η ΧΑ.Οι ανθρωποι στο κεντρο υπεφεραν για χρονια αλλα κανεις δεν νοιαζοταν. Κυριως ομως οι συμπολιτες τους.
Έχει δημιουργηθεί σοβαρότατο πρόβλημα κατά τη γνώμη μου με τη ΧΑ.Όταν έχει το 50% της αστυνομίας και δεν ξέρω τί ποσοστά βγάζει στο στρατό έχουμε θεματάρα.Πρέπει να κηρυχθεί παράνομη άμεσα, μόνο τα λόγια του Παναγιώταρου περί εμφυλίου αρκούν για κάτι τέτοιο.
Οταν ενας ανθρωπος ρισκαρει την ζωη του για 1000ευρω και τρωει ολη την βρωμα της ζωης καθε μερα στην μαπα 3 πραγματα του δινουν κινητρο. Ή η μιζα απο τον εγκληματια,Ή η αισθηση δικαιου ή η αισθηση εθνικου καθηκοντος. Ο αστυνομικος ως επαγγελμα ειναι απο τα πιο καταπτυστα στην Ελλαδα ,σου κανει εντυπωση οτι βλεπωντας ολα τα σκατα καθημερινα και γνωριζωντας εκ των εσω ολη την διαβρωση των θεσμων το 50% συντασσεται με την ΧΑ ? Αντι να δαιμονοποιοουμε την ΧΑ δεν βλεπουμε καλυτερα τους λογους που καποια κομματια της ελληνικης κοινωνιας την εχουν αναγκη?
Δεν είμαστε πια στο σημείο του να εξετάζουμε τα αίτια ανόδου της ΧΑ.Το σημείο αυτο το έχουμε ξεπεράσει εδώ και μήνες.Είμαστε στο σημείο που μια αντιδημοκρατική οργάνωση έχει ανοίξει, μέσα σε λίγους μήνες, 60 παραρτήματα στην επικράτεια και απειλεί ανοικτά όποιον διαφωνεί μαζί της.
Ποιο σημαντικό είναι η επικεφαλίδα του άρθρου του BBC "Συναγερμός για την "σύμπραξη" της ελληνικής αστυνομίας με την ακροδεξιά Χρυσή Αυγή", κάτι για το οποίο η επίσημη πολιτεία καθώς και τα κατεστημένα ΜΜΕ τηρούν σιγή ιχθύος (αν δεν τη δέχονται, την σύμπραξη, και με υπόγεια ικανοποίηση)