Και να που μαθαίνουμε το brunch

Στην Αθήνα της κρίσης φαίνεται ότι ανθίζει...

ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 6.11.2013 | 21:07

 

Στην Αθήνα της κρίσης φαίνεται ότι ανθίζει το... brunch. Παράδοξο ίσως, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Μπορεί να το επιβεβαιώσει η μεγάλη προσέλευση στους χώρους που το σερβίρουν τις Κυριακές. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το brunch είναι μια συνήθεια που έρχεται από την Αγγλία και κρατάει από τον 19ο αιώνα. Είναι το φαγητό που καταναλώνεται ανάμεσα σε πρωινό και γεύμα. Καμία σχέση με το δικό μας δεκατιανό. Εδώ μιλάμε για πλούσιο τραπέζι.

 

Οι δύο πιο πρόσφατες προτάσεις έρχονται από το La Suite Lounge του ξενοδοχείου St. George Lycabettus και το κολωνακιώτικο εστιατόριο It. «Too late for breakfast... Too early for lunch...» αναφέρει πολύ παραστατικά το St. George Lycabettus. Εκεί, με θέα την Αθήνα, έχεις να διαλέξεις από τον μπουφέ φρέσκες σαλάτες, μπέιγκελ, φυσικούς χυμούς ή θα παραγγείλεις από το à la carte μενού αυγά Βenedict με σολομό ή μπέικον, french toast με μπανάνα και chocolate chips. Τα εδέσματα είναι καλοφτιαγμένα και η τιμολόγηση καλή – για τον μπουφέ στα 18 ευρώ.

 

Και να που μαθαίνουμε το brunch
French toast

 

Στο It, πάλι, ο καλός σεφ Ανδρέας Λαγός παίζει με τα εννέα διαφορετικά πρόσωπα του αυγού, φτιάχνοντας πιάτα απλής καθημερινής ηδονής. Αθώο έδεσμα το αυγό, απλό και συνάμα τόσο περίτεχνο. Την όρεξη ερεθίζουν πιάτα όπως το αυγό ποσέ με σπανάκι και σάλτσα γιαουρτιού ή το αυγό ποσέ με φακές, μπέικον και σάλτσα μουστάρδας. Το φαγητό των αναμνήσεων εκφράζεται με αυγά καγιανά με σάλτσα ψητής ντομάτας, και σε πιο γήινη γεύση παίζει η κρεπολέτα με μανιτάρια, γαλοπούλα και brie (τιμές από 5 έως 8 ευρώ ανά πιάτο). Μπορείς, επίσης, να δοκιμάσεις τη μοναδική νοστιμιά που έχουν οι πατάτες Κύπρου με φέτα αλλά και τα μπέργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια. Το μενού έχει και ωραίες προτάσεις για παιδιά. Αν έχει μείνει χώρος μέχρι το τέλος, υπάρχει και σπιτική μπουγάτσα και σοκολατένιος κορμός με ταχίνι και μούσλι. Και όλα αυτά υπό τους ήχους live τζαζ μουσικής.