Η «ρούνα» και ένα σύνθημα

Η «ρούνα» και ένα σύνθημα Facebook Twitter
5

Στον τρόπο που αντέδρασε η ηγεσία της Χ.Α. στις δολοφονίες των δύο μελών της στο Ηράκλειο, αναφέρεται άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο δημοσιογράφος αναλύει τους συμβολισμούς που προέταξε η οργάνωση μετά τις δολοφονίες, συμβολισμούς τους οποίους πρόσεξαν μόνο αυτοί που ξέρουν περισσότερα για την «βαθύτερη» ιδεολογία της οργάνωσης.

1ον, όπως σημειώνει ο Δημήτρης Ψαρράς, έδωσαν στη δημοσιότητα μια ειδική φωτογραφία των δύο νεκρών συναγωνιστών τους. Στη φωτογραφία αυτή, ο ένας εκ των δύο, φοράει μπλούζα που φέρει πάνω της μια φράση στα γερμανικά, πλαισιωμένη από δύο αγριόσκυλα.

Η «ρούνα» και ένα σύνθημα Facebook Twitter

Το σύνθημα είναι: «Nicht schuldig» και από κάτω με μικρότερα γράμματα «im Sinne der Anklage”.

H φράση αυτή σημαίνει στα ελληνικά «Αθώος…υπό την έννοια του κατηγορητηρίου». Είναι η τυποποιημένη φράση την οποία χρησιμοποιούσαν όλοι οι κατηγορούμενοι ναζιστές ηγέτες στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Αυτή χρησιμοποίησε και ο Άιχμαν στη δική του απολογία.  Η φράση για τους οπαδούς του ναζισμού υποδηλώνει την πίστη τους σε αυτόν χωρίς τον κίνδυνο δίωξης».

Τις μπλούζες αυτές τις εμπορεύεται ο Παναγιώταρος.

 

Η «ρούνα» και ένα σύνθημα Facebook Twitter

2ον, στο τρισάγιο που έγινε την επόμενη της δολοφονίας, στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν τα δύο μέλη της Χ.Α., σχηματίστηκε με κεριά, δίπλα στο γνωστό μαίανδρο, σύμβολο του αρχαίου κελτικού αλφαβήτου. Πρόκειται για μια «ρούνα», που χρησιμοποιούσαν οι αποκρυφιστές του Τρίτου Ράιχ και που, όπως γράφει ο δημοσιογράφος, χρησιμοποιείται από τους σύγχρονους Γερμανούς νεοναζιστές.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για υπερυπολογιστή «Δαίδαλο»: «Πρόκειται για μια υποδομή με τεράστιες δυνατότητες που ίσως δεν έχουμε αντιληφθεί στο σύνολό τους»

«Αν δεν επενδύσουμε σε τεχνολογίες αυτού του είδους, κινδυνεύουμε να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι σε όσους θα μπορούσαν να περιορίσουν την πρόσβασή μας στην τεχνολογία», τόνισε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Πολιτική / Κικίλιας για ναυάγιο μεταναστών στη Λέσβο: Στους διακινητές αποδίδει την ευθύνη για τους έξι νεκρούς

Ο υπουργός Ναυτιλίας υποστηρίζει ότι το ταχύπλοο προσέκρουσε στο σκάφος του Λιμενικού - Οι ακριβείς συνθήκες της σύγκρουσης, που στοίχισε τη ζωή και σε ένα βρέφος, παραμένουν υπό διερεύνηση.
THE LIFO TEAM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Πολιτική / Απελάσεις μεταναστών ακόμη και με περιοριστικούς όρους ζητά ο Χρυσοχοΐδης

«Θα γεμίσουν» τα κέντρα κράτησης, δηλώνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - Προαναγγέλλει διάταξη για μισθώσεις διαμερισμάτων και αστυνομικές επιχειρήσεις «ώστε να τους πετάξουμε έξω»
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Φυσικά και είναι "ρούνος" και όχι "ρούνα". Κι εμείς στα αγγλικά τον διαβάζαμε τον Χάρι Πότερ αλλά αυτό το μάθαμε.Αγαπημένο μάθημα της Ερμιόνης by the way....wait...Ερμιόνη, κι εσυ????
"Πρόκειται για μια «ρούνα», που χρησιμοποιούσαν οι αποκρυφιστές του Τρίτου Ράιχ"Βασικά πρόκειται για γράμμα που ανήκει στην γραφή των Βίκινγκς. Δεν σημαίνει ότι όποιον δούμε τώρα με σύμβολα Βίκινγκς, είναι ναζί, μόνο και μόνο γιατί ο τρελάρας με το μουστάκι είχε κόλλημα με τους μύθους των λαών αυτών.
Ναι, αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι και οι δικοι μας τρελλαρες εχουν το ιδιο κολλημα με τους ρουνους. Ουτε αλλωστε ειναι αυτο το μοναδικο στοιχειο οτι οι Χρυσαυγιτες ειναι νεοναζι.
Απλά πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να κατηγορηθούν άνθρωποι ως νεοναζί μόνο και μόνο γιατί τους αρέσουν ή ασχολούνται με αυτά.Και μάλλον δεν διαβάσατε όλο το σχόλιο. ΔΕΝ έχουν κόλλημα με τους ρούνους. Οι Ναζί είχανε κόλλημα με τους μύθους, και κυρίως με την "κρυμμένη δύναμη". Και έτυχε αυτοί οι λαοί να έχουν αυτά τα σύμβολα.