Η «ρούνα» και ένα σύνθημα

Η «ρούνα» και ένα σύνθημα Facebook Twitter
5

Στον τρόπο που αντέδρασε η ηγεσία της Χ.Α. στις δολοφονίες των δύο μελών της στο Ηράκλειο, αναφέρεται άρθρο του Δημήτρη Ψαρρά σήμερα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο δημοσιογράφος αναλύει τους συμβολισμούς που προέταξε η οργάνωση μετά τις δολοφονίες, συμβολισμούς τους οποίους πρόσεξαν μόνο αυτοί που ξέρουν περισσότερα για την «βαθύτερη» ιδεολογία της οργάνωσης.

1ον, όπως σημειώνει ο Δημήτρης Ψαρράς, έδωσαν στη δημοσιότητα μια ειδική φωτογραφία των δύο νεκρών συναγωνιστών τους. Στη φωτογραφία αυτή, ο ένας εκ των δύο, φοράει μπλούζα που φέρει πάνω της μια φράση στα γερμανικά, πλαισιωμένη από δύο αγριόσκυλα.

Η «ρούνα» και ένα σύνθημα Facebook Twitter

Το σύνθημα είναι: «Nicht schuldig» και από κάτω με μικρότερα γράμματα «im Sinne der Anklage”.

H φράση αυτή σημαίνει στα ελληνικά «Αθώος…υπό την έννοια του κατηγορητηρίου». Είναι η τυποποιημένη φράση την οποία χρησιμοποιούσαν όλοι οι κατηγορούμενοι ναζιστές ηγέτες στη Δίκη της Νυρεμβέργης. Αυτή χρησιμοποίησε και ο Άιχμαν στη δική του απολογία.  Η φράση για τους οπαδούς του ναζισμού υποδηλώνει την πίστη τους σε αυτόν χωρίς τον κίνδυνο δίωξης».

Τις μπλούζες αυτές τις εμπορεύεται ο Παναγιώταρος.

 

Η «ρούνα» και ένα σύνθημα Facebook Twitter

2ον, στο τρισάγιο που έγινε την επόμενη της δολοφονίας, στο σημείο όπου δολοφονήθηκαν τα δύο μέλη της Χ.Α., σχηματίστηκε με κεριά, δίπλα στο γνωστό μαίανδρο, σύμβολο του αρχαίου κελτικού αλφαβήτου. Πρόκειται για μια «ρούνα», που χρησιμοποιούσαν οι αποκρυφιστές του Τρίτου Ράιχ και που, όπως γράφει ο δημοσιογράφος, χρησιμοποιείται από τους σύγχρονους Γερμανούς νεοναζιστές.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΚΥΚΛΑΔΕΣ

Πολιτική / «Πράσινο φως» για τη χρηματοδότηση 10 έργων αντιμετώπισης της λειψυδρίας σε 9 νησιωτικούς δήμους

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου η απόφαση υπαγωγής νησιωτικών δήμων στο πρόγραμμα «Παρεμβάσεις παροχής πόσιμου νερού και διαχείρισης υδάτων»
THE LIFO TEAM
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΑΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Δημοσκόπηση RealPolls: Πρώτη η ΝΔ, με μονοψήφια διαφορά δεύτερη η ΕΛ.Α.Σ. του Τσίπρα – Τέταρτο το ΠΑΣΟΚ

Η ΕΛ.Α.Σ. εδραιώνεται ως βασικός πόλος της αντιπολίτευσης, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ παραμένει στην τέταρτη θέση και η Πλεύση Ελευθερίας κινείται οριακά εκτός Βουλής
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ

Πολιτική / Καρυστιανού για αποχωρήσεις: «Είναι ξεκάθαρο ότι το διεφθαρμένο σύστημα μάχεται ένα κίνημα ζωντανό και ενεργό»

Σήμερα ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα «Ελπίδα για Δημοκρατία» ο Βασίλης Κοκοτσάκης και ο πτέραρχος εν αποστρατεία, Αθανάσιος Παπανικολάου
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Φυσικά και είναι "ρούνος" και όχι "ρούνα". Κι εμείς στα αγγλικά τον διαβάζαμε τον Χάρι Πότερ αλλά αυτό το μάθαμε.Αγαπημένο μάθημα της Ερμιόνης by the way....wait...Ερμιόνη, κι εσυ????
"Πρόκειται για μια «ρούνα», που χρησιμοποιούσαν οι αποκρυφιστές του Τρίτου Ράιχ"Βασικά πρόκειται για γράμμα που ανήκει στην γραφή των Βίκινγκς. Δεν σημαίνει ότι όποιον δούμε τώρα με σύμβολα Βίκινγκς, είναι ναζί, μόνο και μόνο γιατί ο τρελάρας με το μουστάκι είχε κόλλημα με τους μύθους των λαών αυτών.
Ναι, αλλα δεν ειναι τυχαιο οτι και οι δικοι μας τρελλαρες εχουν το ιδιο κολλημα με τους ρουνους. Ουτε αλλωστε ειναι αυτο το μοναδικο στοιχειο οτι οι Χρυσαυγιτες ειναι νεοναζι.
Απλά πρέπει να ξεκαθαριστεί γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να κατηγορηθούν άνθρωποι ως νεοναζί μόνο και μόνο γιατί τους αρέσουν ή ασχολούνται με αυτά.Και μάλλον δεν διαβάσατε όλο το σχόλιο. ΔΕΝ έχουν κόλλημα με τους ρούνους. Οι Ναζί είχανε κόλλημα με τους μύθους, και κυρίως με την "κρυμμένη δύναμη". Και έτυχε αυτοί οι λαοί να έχουν αυτά τα σύμβολα.