Πεινασμένος με ένα πεντάευρο!

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
23
Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Λίγο παραπάνω από μισό κιλό εξαιρετική βιολογική σταφίδα Κρήτης στα 9.95 ευρώ το κιλό.

Ματσούκας, Καραγεώργη Σερβίας 3, Σύνταγμα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Δύο arancini Palermo (σισιλιάνικη νοστιμιά, τηγανιτοί κόνοι ρυζιού) ή δυό φοκάτσιες με αντσούγια, μοτσαρέλα, τομάτα, ελιές και δενδρολίβανο.

Montalbano , Κολοκοτρώνη 12 , Σύνταγμα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
 

Δύο κιλά εγγυημένα μύδια καλλιέργειας για να τα γιαχνίσεις σπίτι με λίγο σκόρδο σε λευκό κρασί και με λίγο φρυγανισμένο ψωμί σε δέκα λεπτά να τρώς ένα εξαιρετικό γεύμα.

Ιχθυοπωλείο Αράπη , Νο. 49 , στη Βαρβάκειο Αγορά.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Λίγο περισσότερο από ένα κιλό άσπαστα καρύδια Τριπόλεως ή δύο κιλά Φάβα Φενεού ή δυό κιλά φασόλια γίγαντες

Από τα μαγαζάκια τριγύρω από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ενα εξαιρετικό σουβλάκι με μπιφτέκι ή καλαμάκι με μία μερίδες πατάτες και ένα αναψυκτικό. Πλήρες γεύμα.

Κώστας , Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2 (ανοικτά κάθε μέρα από τις 9πμ-5μμ, κλειστά το Σάββατο και Κυριακή).

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Δύο κιλά μπούτι κοτόπουλου, τρία κιλά φτερούγες κοτόπουλου, ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες (3-4 τεμάχια), 1.200 γραμμάρια παντσέτα, 1.200 γραμ. τηγανιά χοιρινή, 1 κιλό συκωταριά αρνιού, 5 κεφαλάκια αρνίσια για γιουβέτσι , 750 γραμμάρια ελιά μόσχου (για κοκκινιστό), 800 γραμ. ανάμικτο κιμά μοσχάρι/χοιρινό, 1 κιλό στηθοπλευρές ή ένα κιλό εγγυημένο συκώτι μοσχαρίσιο. Θα μαρινάρεις αποβραδίς τις φτερούγες κοτόπουλου σε μέλι, σόγια, λάδι, σκόρδο, τζίντζερ και τσίλι και θα ταίσεις ένα λόχο!

Αγγελής , είσοδος από Αιόλου 81, Αθήνα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
Φωτό: Freddie F.

Αυγά scrambled με καπνιστό σολομό σε ψημμένο muffin (3 ευρώ) και δύο ζεστά βουτυρωμένα crumpets (2 ευρώ). Εγγλέζικη ατμόσφαιρα και μενού που περιλαμβάνεi πλήρες εγγλέζικο τσάι, όπως σερβίρεται παραδοσιακά με μικρά σάντουιτς, κέηκ και scones!

Handle Bar, Μελανθίου 8, Ψυρρή.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Μία μικρή ποικιλία με ομελέτα, πατάτες, κεφτεδάκι, λουκάνικο, αγγούρι, ντοματούλα για ένα ή δύο άτομα.

Αυλή , Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ενα σάντουιτς με ψητά λαχανικά και ελαιόλαδο (2 ευρώ), μία τυρόπιτα κουρού (1 ευρώ) και δύο τσουρεκάκια (με μαρμελάδα βερύκοκο ή σοκολάτα, 0.90 ευρώ) για να τα φας αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα ένα Σάββατο πρωί με όσο καφέ θες και απεριόριστο ίντερνετ!

Φούρνος Τάκη, Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ένα χυμό Sweet Enlightment με παντζάρι και φρέσκο ανανά (4.90 ευρώ) από το χορτοφαγικό εστιατόριο Avocado. Αν θες να αποτοξινωθείς και να κάνεις δώρο στον οργανισμό σου πολλές βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες θα δοκιμάσεις αυτόν τον κατακόκκινο χυμό!

Avocado, Νίκης 30, Σύνταγμα

Γεύση
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γεύσεις του καλοκαιριού που φυλάξαμε για το χειμώνα

Γεύση / Φρυγανισμένα, λιόκαφτα, παστά, ξιδάτα: Έτσι μένει η γεύση του καλοκαιριού

Η τέχνη της συντήρησης των τροφών πάει χιλιάδες χρόνια πίσω και έχει ακόμα λόγο ύπαρξης γιατί μεταμορφώνει τα υλικά σε κάτι άλλο. Και αυτό το «άλλο» έχει γαστρονομική και συναισθηματική αξία.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Το πρώτο ελληνικό ουίσκι: Όταν μια παρέα φίλων εμφιάλωσε το όνειρό της

Radio Lifo / Aυτό είναι το πρώτο ελληνικό ουίσκι

Μια ομάδα εννέα φίλων, χωρίς καμία επαγγελματική σχέση με την ποτοποιία, κατάφερε με πείσμα και πολλή αγάπη για το ουίσκι να δημιουργήσει το πρώτο ελληνικό single malt whisky. Δύο από αυτούς, ο Γιάννης Χριστοφορίδης και ο Ντίνος Οικονομόπουλος, μιλούν στη Μερόπη Κοκκίνη γι' αυτό το «ταξίδι» από το κριθάρι και το νερό του Ταΰγετου μέχρι τα βαρέλια vinsanto και τις αμέτρητες δυσκολίες.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
«Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Το κρασί με απλά λόγια / «Το 2025 είναι εξαιρετική χρονιά για τον οινολόγο, ο καλλιεργητής όμως κλαίει»

Πώς κύλησε ο φετινός τρύγος σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου; Από τον βορρά ως τον νότο της Ελλάδας, αλλά και σε εμβληματικές περιοχές όπως το Μπορντώ, η Βουργουνδία και η Μεντόζα, οι Έλληνες οινολόγοι καταθέτουν την εμπειρία τους και μιλούν για τις προκλήσεις που φέρνει η κλιματική αλλαγή.
THE LIFO TEAM
Το Χάνι της Ρέρεσης είναι ένα από τα τελευταία της Ελλάδας

Γεύση / Παγόνια, αντίκες και μαγειρευτά σε ένα χάνι που αντέχει στον χρόνο

Το Χάνι της Ρέρεσης, ένα από τα τελευταία της Ελλάδας, παραμένει ανοιχτό για ταξιδιώτες και ντόπιους, με την κυρία Νίτσα να κρατά ζωντανή την παράδοση της φιλοξενίας σε ένα μαγειρείο που θυμίζει λαογραφικό μουσείο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
47’ στο Hygge με την Anne Meurling

Γεύση / Hygge: Ένας φούρνος που μυρίζει θαλπωρή στην Ιπποκράτους

Με νοσταλγία για τις συνταγές της πατρίδας της, μια Σουηδέζα φτιάχνει ψωμί, γλυκά, αέρινο βούτυρο και άψογη μηλόπιτα, δημιουργώντας ατμόσφαιρα βόρειας Ευρώπης - μόλις δυο βήματα από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
M. HULOT
«Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Θρυλικά Μπαρ / «Μα πώς γεμίζει αυτή η τρύπα;»: Πριν από 40 χρόνια, τα «Δυο Λουξ» ξάφνιασαν τα Χανιά

Ξέρετε πολλές τσαγερί που να έχουν εξελιχθεί σε ολοήμερα στέκια, να έχουν μισθώσει λεωφορεία για να δουν οι θαμώνες τους μια έκθεση σε άλλον νομό ή να βγάζουν μια βάρκα γεμάτη με μελομακάρονα για κέρασμα στον δρόμο; Και όμως, αυτό το μέρος υπάρχει και έχει ξενυχτήσει γενιές στο λιμάνι των Χανίων.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

Γεύση / Χταπόδι με σύκα: Μια για πολλούς άγνωστη και σίγουρα απρόσμενη συνταγή

«Όπου υπάρχουν συκιές, λίγο πιο πέρα αρχίζουν τα βότσαλα και μετά η Μεσόγειος και μετά το χταπόδι. Και κάπου, σ’ ένα πανηγυρικό τραπέζι, συναντώνται το χταπόδι και τα σύκα. Μαγειρεμένο το χταπόδι, μαγειρεμένα και τα λιόκαφτα, ξερά σύκα».
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Η ιεροτελεστία του πανηγυρικού πιλαφιού του Δεκαπενταύγουστου στο Καρπάθιο

Γεύση / Tα πιλάφια του Δεκαπενταύγουστου: Έτσι τιμούν τη μεγάλη γιορτή σε Κάσο και Κάρπαθο

Ακολουθώντας τελετουργικό χρόνων, στήνουν καζάνια πάνω σε φωτιές και φτιάχνουν πιλάφι, κρέας κοκκινιστό και τηγανητές πατάτες για να τιμήσουν τη μεγαλύτερη γιορτή του καλοκαιριού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

17 σχόλια
Για όσους ψάχνουν κάτι πέρα από το τρίπτυχο: σουβλάκι, hot dog, hamburger:Ψάξτε στην περιοχή/γειτονιά/πόλη σας, τα παραδοσιακά - παλαιού τύπου - μαγειρεία-εστιατόρια-ταβέρνες, στα περισσότερα εκ των οποίων, ακόμα και αν δεν υπάρχει delivery (γεγονός που είναι πολύ πιθανόν), ωστόσο πολύ σίγουρα δίνουν φαγητό σε πακέτο. Όλες οι τιμές είναι συν-πλην 5 ευρώ και τρως κανονικό φαγητό. Συνήθως δεν θα τα βρείτε να διαφημίζονται σε λαϊφσταϊλίστικες στήλες, αλλά μην πτοείστε από αυτό. Ακόμα και κάποια καφενεία-μεζεδοπωλεία (από αυτά με τους συνταξιούχους) κρύβουν εκπλήξεις, κυρίως αυτά που έχουν "κάβα" φρέσκο ταπεινό ψαράκι (γαύρος, μαρίδα, γόπα, σαρδέλα κλπ) που μπορεί να τηγανιστεί ή να ψηθεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Η έκφραση "σουβλάκι με μπιφτέκι" με "πέθανε" κ με πήγε πίσω όταν πρωτοεμενα Αθήνα κ ήθελα να παραγγείλω γυρο,σουβλάκι κτλ..κ έκανα 5 λεπτά για να συνεννοηθώ.Παρεμπιπτόντως το μπιφτεκάκι στην Αγίας Ειρήνης τα σπάει!!
Ειστε σοβαροι ρε θα εισαι πεινασμενος και θα φας μυδια και καρυδια κ σολωμους σε μαφινς;; Θα πας στον Αλεκο στο ν. ηρακλειο 4 ευρω η πεντανοστιμη σαντουιτσαρα του με απο ολα μεσα και θα χορτασεις και θα παρεις και ρεστα..!!