Πεινασμένος με ένα πεντάευρο!

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
23
Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Λίγο παραπάνω από μισό κιλό εξαιρετική βιολογική σταφίδα Κρήτης στα 9.95 ευρώ το κιλό.

Ματσούκας, Καραγεώργη Σερβίας 3, Σύνταγμα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Δύο arancini Palermo (σισιλιάνικη νοστιμιά, τηγανιτοί κόνοι ρυζιού) ή δυό φοκάτσιες με αντσούγια, μοτσαρέλα, τομάτα, ελιές και δενδρολίβανο.

Montalbano , Κολοκοτρώνη 12 , Σύνταγμα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
 

Δύο κιλά εγγυημένα μύδια καλλιέργειας για να τα γιαχνίσεις σπίτι με λίγο σκόρδο σε λευκό κρασί και με λίγο φρυγανισμένο ψωμί σε δέκα λεπτά να τρώς ένα εξαιρετικό γεύμα.

Ιχθυοπωλείο Αράπη , Νο. 49 , στη Βαρβάκειο Αγορά.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Λίγο περισσότερο από ένα κιλό άσπαστα καρύδια Τριπόλεως ή δύο κιλά Φάβα Φενεού ή δυό κιλά φασόλια γίγαντες

Από τα μαγαζάκια τριγύρω από τη Βαρβάκειο Αγορά.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ενα εξαιρετικό σουβλάκι με μπιφτέκι ή καλαμάκι με μία μερίδες πατάτες και ένα αναψυκτικό. Πλήρες γεύμα.

Κώστας , Πλατεία Αγ. Ειρήνης 2 (ανοικτά κάθε μέρα από τις 9πμ-5μμ, κλειστά το Σάββατο και Κυριακή).

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Δύο κιλά μπούτι κοτόπουλου, τρία κιλά φτερούγες κοτόπουλου, ένα κιλό χοιρινές μπριζόλες (3-4 τεμάχια), 1.200 γραμμάρια παντσέτα, 1.200 γραμ. τηγανιά χοιρινή, 1 κιλό συκωταριά αρνιού, 5 κεφαλάκια αρνίσια για γιουβέτσι , 750 γραμμάρια ελιά μόσχου (για κοκκινιστό), 800 γραμ. ανάμικτο κιμά μοσχάρι/χοιρινό, 1 κιλό στηθοπλευρές ή ένα κιλό εγγυημένο συκώτι μοσχαρίσιο. Θα μαρινάρεις αποβραδίς τις φτερούγες κοτόπουλου σε μέλι, σόγια, λάδι, σκόρδο, τζίντζερ και τσίλι και θα ταίσεις ένα λόχο!

Αγγελής , είσοδος από Αιόλου 81, Αθήνα.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter
Φωτό: Freddie F.

Αυγά scrambled με καπνιστό σολομό σε ψημμένο muffin (3 ευρώ) και δύο ζεστά βουτυρωμένα crumpets (2 ευρώ). Εγγλέζικη ατμόσφαιρα και μενού που περιλαμβάνεi πλήρες εγγλέζικο τσάι, όπως σερβίρεται παραδοσιακά με μικρά σάντουιτς, κέηκ και scones!

Handle Bar, Μελανθίου 8, Ψυρρή.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Μία μικρή ποικιλία με ομελέτα, πατάτες, κεφτεδάκι, λουκάνικο, αγγούρι, ντοματούλα για ένα ή δύο άτομα.

Αυλή , Αγίου Δημητρίου 12, Ψυρρή.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ενα σάντουιτς με ψητά λαχανικά και ελαιόλαδο (2 ευρώ), μία τυρόπιτα κουρού (1 ευρώ) και δύο τσουρεκάκια (με μαρμελάδα βερύκοκο ή σοκολάτα, 0.90 ευρώ) για να τα φας αγκαλιά κάτω από τα σκεπάσματα ένα Σάββατο πρωί με όσο καφέ θες και απεριόριστο ίντερνετ!

Φούρνος Τάκη, Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι.

Πεινασμένος με ένα πεντάευρο! Facebook Twitter

Ένα χυμό Sweet Enlightment με παντζάρι και φρέσκο ανανά (4.90 ευρώ) από το χορτοφαγικό εστιατόριο Avocado. Αν θες να αποτοξινωθείς και να κάνεις δώρο στον οργανισμό σου πολλές βιταμίνες και άλλες θρεπτικές ουσίες θα δοκιμάσεις αυτόν τον κατακόκκινο χυμό!

Avocado, Νίκης 30, Σύνταγμα

Γεύση
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

17 σχόλια
Για όσους ψάχνουν κάτι πέρα από το τρίπτυχο: σουβλάκι, hot dog, hamburger:Ψάξτε στην περιοχή/γειτονιά/πόλη σας, τα παραδοσιακά - παλαιού τύπου - μαγειρεία-εστιατόρια-ταβέρνες, στα περισσότερα εκ των οποίων, ακόμα και αν δεν υπάρχει delivery (γεγονός που είναι πολύ πιθανόν), ωστόσο πολύ σίγουρα δίνουν φαγητό σε πακέτο. Όλες οι τιμές είναι συν-πλην 5 ευρώ και τρως κανονικό φαγητό. Συνήθως δεν θα τα βρείτε να διαφημίζονται σε λαϊφσταϊλίστικες στήλες, αλλά μην πτοείστε από αυτό. Ακόμα και κάποια καφενεία-μεζεδοπωλεία (από αυτά με τους συνταξιούχους) κρύβουν εκπλήξεις, κυρίως αυτά που έχουν "κάβα" φρέσκο ταπεινό ψαράκι (γαύρος, μαρίδα, γόπα, σαρδέλα κλπ) που μπορεί να τηγανιστεί ή να ψηθεί μέσα σε λίγα λεπτά.
Η έκφραση "σουβλάκι με μπιφτέκι" με "πέθανε" κ με πήγε πίσω όταν πρωτοεμενα Αθήνα κ ήθελα να παραγγείλω γυρο,σουβλάκι κτλ..κ έκανα 5 λεπτά για να συνεννοηθώ.Παρεμπιπτόντως το μπιφτεκάκι στην Αγίας Ειρήνης τα σπάει!!
Ειστε σοβαροι ρε θα εισαι πεινασμενος και θα φας μυδια και καρυδια κ σολωμους σε μαφινς;; Θα πας στον Αλεκο στο ν. ηρακλειο 4 ευρω η πεντανοστιμη σαντουιτσαρα του με απο ολα μεσα και θα χορτασεις και θα παρεις και ρεστα..!!