Ένα δικό της δωμάτιο

Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Aim, 19 - Kho Kret, Thailand
11

 
   Τα " Mirrors and Windows " είναι μια σειρά πορτρέτων από τους Ιταλούς φωτογράφους Gabriele Galimberti και Edoardo Dilelle που περιγράφουν παραστατικά τις ζωές κοριτσιών από  τον όλο τον κόσμο στά δωμάτιά τους.


   Σε έναν κόσμο που ομογενοποιείται συνεχώς ακόμα και στην αισθητική, το έργο αυτό διερευνά τις τελευταίες διαφορές των εθνικών ιδιοτήτων -καταδεικνύοντας συμβατικά αλλά και εκκεντρικά δωμάτια, πλούσια αλλά και φτωχά, το δωμάτιο μιας νεαρής μητέρας αλλά και μιας έφηβης, με θρησκευτικά σύμβολα αλλά και γυμνά, άλλα με αθλητικό ύφος, κάποια που αντανακλούν καταναλωτικές μανίες, δωμάτια που μένει το αγοροκόριτσο αλλά και το girly -girl, τα  καθαρά, αποστειρωμένα αλλά και τα χαώδη .

  Αυτά τα υπνοδωμάτια είναι οι καθρέφτες της ιστορίας, της  προσωπικότητας, του πολιτισμού, των εμμονών και της κοινωνικής θέσης των κοριτσιών που τα κατοικούν .

    Βλέμματα στον προσωπικό χώρο της γυναίκας .

Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Eugenie, 25 - Athens, Greece


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Aisha, 25 - Abu Dhabi


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Altidon, 19 - Maniche, Haiti


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Katja, 27 - Cologne, Germany


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Alysha, 29 - Mumbai, India


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Kai, 23 - Beijing, China


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Hala, 28 - Beirut, Lebanon


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Mickayla, 23 - London, UK


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Vanessa, 19 - Santa Cruz, California


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Cynthia Maria, 23 - Beirut, Lebanon


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Jaad, 30 - Mumbai, India


Ένα δικό της δωμάτιο Facebook Twitter
Sandhini, 31 - Mumbai, India

Φωτογραφία
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φωτογράφος που δείχνει τι μένει από το σινεμά όταν πέφτει η φασαρία των Οσκαρ

Culture / Ο φωτογράφος που δείχνει τι μένει από το σινεμά όταν πέφτει η φασαρία των Οσκαρ

Μετά την οσκαρική σεζόν, οι φωτογραφίες του Atsushi Nishijima από τα σετ του Marty Supreme, του Bugonia και άλλων ταινιών στρέφουν το βλέμμα όχι στη λάμψη της έτοιμης εικόνας αλλά στον κόσμο που τη χτίζει.
THE LIFO TEAM
Γκάζι 1982-1984: Οι φωτογραφίες του Νίκου Μάρκου από το παλιό εργοστάσιο εκτίθενται ξανά

Φωτογραφία / Οι φωτογραφίες του Νίκου Μάρκου από το παλιό εργοστάσιο στο Γκάζι εκτίθενται ξανά

Ο Νίκος Μάρκου φωτογράφισε τους εργάτες στο παλιό εργοστάσιο στο Γκάζι λίγο προτού κλείσει οριστικά. 44 χρόνια μετά, οι φωτογραφίες εκτίθενται ξανά. Ντοκουμέντο μιας εποχής στερημένης και αθώας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Κατερίνα Αγγελοπούλου κατέγραψε ένα συλλογικό τραύμα, όσα συνέβησαν στο Μάτι

Φωτογραφία / «Η μυρωδιά, κάπως, έχει ξεχαστεί. Ο ήχος, όχι»

Στο Μάτι πέρασε τα παιδικά της καλοκαίρια. Την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς βρισκόταν εκεί και πρόλαβε να σώσει το βαλιτσάκι του πατέρα της, σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου. Η εικαστικός και φωτογράφος Κατερίνα Αγγελοπούλου μιλά στη LiFO για το πώς κατέγραψε με τον φακό της τις ιστορίες όσων χάθηκαν αλλά και όσων κατάφεραν να επιζήσουν, δημιουργώντας έναν τόμο-ντοκουμέντο.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η Μέριλιν, η Μπιορκ και η Λάιζα, μέσα από τον φακό του Ντάγκλας Κέρκλαντ

Φωτογραφία / Η Μέριλιν, η Μπιορκ και η Λάιζα, μέσα από τον φακό του Ντάγκλας Κέρκλαντ

Μια έκθεση αφιερωμένη στη διαχρονική κληρονομιά ενός σπουδαίου φωτογράφου, που μέσα από τον φακό του αποτύπωσε εικόνες οι οποίες μιλούν για την αγάπη, τη σύνδεση και τη συντροφικότητα.
THE LIFO TEAM
Η μέρα που ο Bowie επισκέφτηκε μια ψυχιατρική κλινική και η εμπειρία άλλαξε τη ζωή του

Φωτογραφία / Η μέρα που ο Bowie επισκέφτηκε μια ψυχιατρική κλινική και η εμπειρία άλλαξε τη ζωή του

Για πρώτη φορά εκτίθενται οι φωτογραφίες από τη «συντριπτική» επίσκεψή του το 1994 σε μια ψυχιατρική δομή της Αυστρίας και η συνάντησή του με τους καλλιτέχνες-τρόφιμους του ιδρύματος.
THE LIFO TEAM
«The Face»: το περιοδικό που σημάδεψε την αισθητική μιας ολόκληρης γενιάς

Φωτογραφία / «The Face»: Το περιοδικό που σου έλεγε πώς να ζεις

Το θρυλικό έντυπο που σημάδεψε την αισθητική μιας ολόκληρης γενιάς, καταγράφοντας όλες τις υποκουλτούρες της δεκαετίας του ’80 και του ’90 με εξαιρετικά κείμενα και πρωτοποριακές φωτογραφίες, είναι ακόμα επιδραστικό.
M. HULOT
Bill Georgoussis: «Από τα περιοδικά δεν ζεις πια, έχουν γίνει πολυτέλεια»

Οι Αθηναίοι / Bill Georgoussis: «Από τα περιοδικά δεν ζεις πια, έχουν γίνει πολυτέλεια»

Κάνοντας σκέιτ, φωτογράφιζε cool και ενδιαφέροντες ανθρώπους. Όταν κατάλαβε ότι έτσι πιάνει το ένα κλάσμα του δευτερολέπτου και μετατρέπει το στιγμιότυπο σε έργο τέχνης, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη φωτογραφία. Ο Bill Georgoussis αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
M. HULOT

σχόλια

10 σχόλια
Το δωμάτιο της Σύνθια Μαρία από το Λίβανο είναι το αγαπημένο μου, και έτσι προσπαθώ να φτιάξω τώρα τον χώρο μου. Λιτό, μίνιμαλ και να έχει την αίσθηση του ''καθαρού''. Φώτο, πόστερς, φλοράλ και πολλά τσιμπραγκαλάκια με κουράζουν απίστευτα. Ομολογώ όμως ότι αν ανοίξω την ντουλάπα μου... αποκαλύπτεται το μυστικό μου! Εκεί κρύβεται το αληθινό δωμάτιο που θα είχα, της Κάτια από την Κολωνία. :P Σε ευχαριστώ ντουλάπα. Με σώζεις όλες τις μέρες! Σάββατο σήμερα ώρα να τα πετάξω όλα στο πάτωμα και να σε τακτοποιήσω και σένα!
Όσον αφορά τον Λίβανο ,για τον οποίο έγινε λόγος, πρέπει να πούμε ότι είναι μια απ τις πιο κοσμικές και ανεκτικές κοινωνίες της Μέσης Ανατολής, όπου τα πολιτικά αξιώματα μοιράζονται ,υποχρεωτικά, ανάμεσα σ όλες τις μεγάλες θρησκευτικές κοινότητες.Νομίζω ότι και οι φωτογραφίες των δυο γυναικών,αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.