Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων

Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων Facebook Twitter
5

Έτοιμη για αλλαγές στο όριο των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, εμφανίζεται η κυβέρνησης, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο» και σημείωσε ότι ουσιαστική προστασία υπάρχει, όταν υπάρχει κανονική λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς.

 «Δυστυχώς, η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Σήμερα πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία, διότι είτε ένας εργοδότης αυθαίρετα αποφασίζει να σταματήσει τη δραστηριότητα της επιχείρησής του, είτε πράγματι δεν αντέχει να τη λειτουργήσει» επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση», τόνισε ακόμη.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού είπε: «Μας λέτε, δηλαδή, για το θέμα των ομαδικών απολύσεων ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που δεν ελέγχεται. Πράγματι, με το άρθρο 99 καταλήγουν πολλοί εργαζόμενοι να μην μπορούν να διεκδικήσουν ούτε τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις ούτε και ταμείο ανεργίας. Αλλά οι έκτακτες συνθήκες, που επικαλείστε, αφορούν μόνο τους εργαζόμενους που πλήρωναν εδώ και χρόνια εισφορές και δεν αφορούν τους εργοδότες που είδαν να μειώνονται οι εργοδοτικές τους εισφορές».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
> Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων. «Ξεπερασμένο» βρίσκει το όριο ο υφυπουργόςΣτον ιδιωτικό τομέα πάντα. Να δούμε πότε επιτέλος θα βρεθεί «ξεπερασμένο» το μηδενικό όριο απολύσεων στο δημόσιο τομέα!
@ημίθεος 24.10.2013 | 15:52> ως γνωστόν όποιος απολύεται από το δημόσιο προσλαμβάνεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία..Έχει απολυθεί κανένας από το Δημόσιο για να ξέρουμε; Ή εννοείς ότι η πρότασή σου είναι vacuously true;
ακριβώς! τουλάχιστον οι πατεράδες μας έβλεπαν ταινίες τρόμου για να νοιώθουν ότι αυτά συμβαίνουν σε άλλους κι αυτοί είναι ήσυχοι κι ωραίοι. Αντιθέτως σήμερα οι νεοφιλελέδες θέλουν να βλέπουν κόσμο να πεθαίνει στο δρόμο, είναι η διαστροφή που έχει χτυπήσει κόκκινο και όχι οι οικονομικές ανάγκες.