Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων

Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων Facebook Twitter
5

Έτοιμη για αλλαγές στο όριο των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, εμφανίζεται η κυβέρνησης, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο» και σημείωσε ότι ουσιαστική προστασία υπάρχει, όταν υπάρχει κανονική λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς.

 «Δυστυχώς, η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Σήμερα πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία, διότι είτε ένας εργοδότης αυθαίρετα αποφασίζει να σταματήσει τη δραστηριότητα της επιχείρησής του, είτε πράγματι δεν αντέχει να τη λειτουργήσει» επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση», τόνισε ακόμη.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού είπε: «Μας λέτε, δηλαδή, για το θέμα των ομαδικών απολύσεων ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που δεν ελέγχεται. Πράγματι, με το άρθρο 99 καταλήγουν πολλοί εργαζόμενοι να μην μπορούν να διεκδικήσουν ούτε τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις ούτε και ταμείο ανεργίας. Αλλά οι έκτακτες συνθήκες, που επικαλείστε, αφορούν μόνο τους εργαζόμενους που πλήρωναν εδώ και χρόνια εισφορές και δεν αφορούν τους εργοδότες που είδαν να μειώνονται οι εργοδοτικές τους εισφορές».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Πολιτική / Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: «Πατριωτική εισφορά» στο πλουσιότερο 1% και κατώτατος μισθός 1.000 ευρώ έως το 2027

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης παρουσίασε επίσης φοροελαφρύνσεις για οικογένειες και επιχειρήσεις, θέτοντας το δίλημμα των επόμενων εκλογών ως «διαφθορά ή κυβερνητική αλλαγή»
THE LIFO TEAM
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΕΝΟΣ ΕΒΡΟΣ

Πολιτική / Ο Σταύρος Μπένος αποχώρησε από το σχέδιο «Έβρος Μετά» - «Παραιτούμαι για λόγους προσωπικής αξιοπρέπειας»

Εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα ευθύνης απέναντι τόσο στην προσωπική του διαδρομή όσο και στους πολίτες της περιοχής
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
> Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων. «Ξεπερασμένο» βρίσκει το όριο ο υφυπουργόςΣτον ιδιωτικό τομέα πάντα. Να δούμε πότε επιτέλος θα βρεθεί «ξεπερασμένο» το μηδενικό όριο απολύσεων στο δημόσιο τομέα!
@ημίθεος 24.10.2013 | 15:52> ως γνωστόν όποιος απολύεται από το δημόσιο προσλαμβάνεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία..Έχει απολυθεί κανένας από το Δημόσιο για να ξέρουμε; Ή εννοείς ότι η πρότασή σου είναι vacuously true;
ακριβώς! τουλάχιστον οι πατεράδες μας έβλεπαν ταινίες τρόμου για να νοιώθουν ότι αυτά συμβαίνουν σε άλλους κι αυτοί είναι ήσυχοι κι ωραίοι. Αντιθέτως σήμερα οι νεοφιλελέδες θέλουν να βλέπουν κόσμο να πεθαίνει στο δρόμο, είναι η διαστροφή που έχει χτυπήσει κόκκινο και όχι οι οικονομικές ανάγκες.