Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων

Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων Facebook Twitter
5

Έτοιμη για αλλαγές στο όριο των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, εμφανίζεται η κυβέρνησης, όπως διαφάνηκε από τις δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Β. Κεγκέρογλου από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Κεγκέρογλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο» και σημείωσε ότι ουσιαστική προστασία υπάρχει, όταν υπάρχει κανονική λειτουργία της οικονομίας και της αγοράς.

 «Δυστυχώς, η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Σήμερα πολλοί εργαζόμενοι βρίσκονται σε ομηρία, διότι είτε ένας εργοδότης αυθαίρετα αποφασίζει να σταματήσει τη δραστηριότητα της επιχείρησής του, είτε πράγματι δεν αντέχει να τη λειτουργήσει» επισήμανε ο υφυπουργός Εργασίας.

«Οι έκτακτες συνθήκες χρειάζονται διαφορετική αντιμετώπιση», τόνισε ακόμη.

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη σχολιάζοντας την απάντηση του υφυπουργού είπε: «Μας λέτε, δηλαδή, για το θέμα των ομαδικών απολύσεων ότι η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο που δεν ελέγχεται. Πράγματι, με το άρθρο 99 καταλήγουν πολλοί εργαζόμενοι να μην μπορούν να διεκδικήσουν ούτε τις πετσοκομμένες αποζημιώσεις ούτε και ταμείο ανεργίας. Αλλά οι έκτακτες συνθήκες, που επικαλείστε, αφορούν μόνο τους εργαζόμενους που πλήρωναν εδώ και χρόνια εισφορές και δεν αφορούν τους εργοδότες που είδαν να μειώνονται οι εργοδοτικές τους εισφορές».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Στο 28% η ΝΔ - Τι λένε οι πολίτες για ενδεχόμενα κόμματα Τσίπρα και Σαμαρά

Η γνώμη των πολιτών για για τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δικαιοσύνης στο θέμα του Πάνου Ρούτσι και τις διαδηλώσεις μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
> Έρχεται απελευθέρωση των απολύσεων. «Ξεπερασμένο» βρίσκει το όριο ο υφυπουργόςΣτον ιδιωτικό τομέα πάντα. Να δούμε πότε επιτέλος θα βρεθεί «ξεπερασμένο» το μηδενικό όριο απολύσεων στο δημόσιο τομέα!
@ημίθεος 24.10.2013 | 15:52> ως γνωστόν όποιος απολύεται από το δημόσιο προσλαμβάνεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία..Έχει απολυθεί κανένας από το Δημόσιο για να ξέρουμε; Ή εννοείς ότι η πρότασή σου είναι vacuously true;
ακριβώς! τουλάχιστον οι πατεράδες μας έβλεπαν ταινίες τρόμου για να νοιώθουν ότι αυτά συμβαίνουν σε άλλους κι αυτοί είναι ήσυχοι κι ωραίοι. Αντιθέτως σήμερα οι νεοφιλελέδες θέλουν να βλέπουν κόσμο να πεθαίνει στο δρόμο, είναι η διαστροφή που έχει χτυπήσει κόκκινο και όχι οι οικονομικές ανάγκες.