Φωτογραφίζοντας τη μαμά να κάνει σεξ

Φωτογραφίζοντας τη μαμά να κάνει σεξ Facebook Twitter
34

 

Μέχρι τώρα ξέραμε πως τα ζευγάρια που έχουν αποκτήσει παιδιά, έχουν ένα μεγάλο βραχνά: πώς θα κάνουν σεξ χωρίς να γίνουν αντιληπτά ή έστω πώς δεν θα προκαλέσουν τα παιδιά τους. Λοιπόν, υπάρχουν και οικογένειες που τα άγχη αυτά τα ξεπέρασαν για χάρη της τέχνης.

Και μπορεί να έχουμε δει πόσο σκληρά σεξουαλικά αυτοβιογραφούνται με τις φωτογραφίες τους ο Λάρι Κλαρκ και η Ναν Γκόλντιν, όμως, η περίπτωση του Λι Λιντέαρ είναι εντελώς διαφορετική. Ο ίδιος είναι ένα αγόρι χαμηλών τόνων και γλυκομίλητο, έτσι τουλάχιστον τον περιγράφει η Γκάρντιαν, παρόλο που σε αυτές τις φωτογραφίες περιγράφεται η σχεδόν ακραία σχέση του με τη μητέρα του. Διότι αν δεν είναι ακραία να φωτογραφίζεις τη μητέρα σου την ώρα που κάνει σεξ με τους εραστές της, τότε τί είναι; 

Μια σειρά από αυτές τις φωτογραφίες, οι οποίες εκδόθηκαν σε βιβλίο το 2008, θα παρουσιαστούν σε μια ομαδική έκθεση στην Photographers' Gallery του Λονδίνου. Η Ναν Γκόλντιν μάλιστα επιμελήθηκε μια έκθεσή του το 2009, στο φεστιβάλ της Αρλ, την οποία το κοινό υποδέχτηκε μάλλον σε κατάσταση σοκ.

Γεννημένος το 1976 στο Σιάτλ, ο Λιντέαρ έφυγε από το σπίτι του στα 15 και φοίτησε στην Rhode Island School of Design.

Στη συνέχεια έγινε βοηθός του Λάρι Κλαρκ, από τον οποίο επηρεάστηκε βαθιά.

Η μητέρα του, Τίνα Πίτερσον, υπήρξε το μοντέλο του σε ένα πρότζεκτ που κράτησε 8 ολόκληρα χρόνια. Οι φωτογραφίες που της τράβηξε την δείχνουν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, τις περισσότερες φορές με νεαρότερους συντρόφους. Η ζωή της -και δη η σεξουαλική- μπορεί να είναι το μέρος μιας μυθοπλασίας. Η μπορεί απλώς να υπηρετεί το "φωτογραφικό όραμα" του γιου της. 
Σίγουρα, όμως, είναι εξαιρετικά τολμηρή, από πολλές απόψεις. Ή μάλλον από όλες.

Το ερώτημα "τέχνη ή οιδιπόδειο" δύσκολα θα απαντηθεί...

Φωτογραφίζοντας τη μαμά να κάνει σεξ Facebook Twitter
Φωτογραφίζοντας τη μαμά να κάνει σεξ Facebook Twitter
Φωτογραφίζοντας τη μαμά να κάνει σεξ Facebook Twitter
Φωτογραφίζοντας τη μαμά να κάνει σεξ Facebook Twitter

 

Για την ιστορία να σας πούμε ότι αυτές οι φωτογραφίες είναι οι πιο "ανώδυνες" και λιγότερο προκλητικές από τις δεκάδες που συμπεριέλαβε στο πρότζεκτ του ο Λι Λιντέαρ...

 

34

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

2 σχόλια
Ή είμαι θεούσα γριά παρθένα, ή η ματαιοδοξία κάποιων τους ωθεί στα άκρα σε μια εποχή που όλα έχουν γίνει και τίποτα δε σοκάρει, να "βεβηλώσουν" τα τελευταία καλά οχυρωμένα ταμπού του πολιτισμού μας για να στρέψουν τα βλέμματα πάνω τους... Δε βρίσκω καθόλου χυδαία ή πρόστυχη τη δουλειά του. Απλά πρόκληση για την πρόκληση. Φυσικά ένας Μαέβιους Παχατουρίδης (Α.Μ.Α.Ν) μπορεί να δώσει καλλιτεχνικό "νόημα" ακόμα και σε μια πορδή. http://www.youtube.com/watch?v=Kt_qi5Kl3zIΊσως να είναι ψυχαναγκαστικό, αλλά πάντα είμαι επιφυλακτικός με τις πεποιθήσεις μου... Ίσως να μην μπορώ να δω κάτι.. Αλλά σε καμιά περίπτωση δε θέλω να καταντήσω Μαέβιους Παχατουρίδης...