Σε συνέντευξη του στη Real News, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κάνει γνωστό ότι έχει αποστείλει πρόταση στον υπουργό Εσωτερικών, να διακόπτεται η κρατική επιχορήγηση σε κόμματα που βρίσκονται υπό δικαστική έρευνα σχετικά με το αν, αξιόποινες πράξεις μελών - υποστηρικτών τους προσιδιάζουν σε σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Όπως τονίζει, βάσει συγκεκριμένων περιστατικών στα οποία έχουν εμπλακεί μέλη της ΧΑ, προκύπτει σαφώς ζήτημα σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

 

Παράλληλα ο κ. Δένδιας χαρακτηρίζει θλιβερό το γεγονός ότι ένα ναζιστικό μόρφωμα βρίσκεται στην ελληνική βουλή με την ψήφο του ελληνικού λαού ενώ επισημαίνει την ανάγκη, με την αναθεώρηση του Συντάγματος, να εξεταστεί το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.  

 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στέλνει σαφές μήνυμα πως όποιος αστυνομικός επιχειρήσει να εφαρμόσει στην πράξη τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος θα τεθεί εκτός του Σώματος, ενώ κρατά αποστάσεις από την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίο κόμμα στο σύνολό του. Ξεκαθαρίζει, όμως, ότι θα πρέπει να συνετιστεί ή να αποβάλει τις ακραίες φωνές που, όντως, όπως λέει, υπάρχουν στο εσωτερικό του.