Κάτι πρέπει να γίνει με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη

Κάτι πρέπει να γίνει με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη Facebook Twitter
42

Παρέμβαση σε εκπομπή όπου γινόταν συζήτηση για την υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου έκανε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, λέγοντας ότι η ΝΔ «από πριν τις εκλογές είχα στιγματίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζί. Δεν σημαίνει όμως ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χθες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο Κοινοβούλιο από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα» τόνισε.


Αν υπήρχε κάποια πιο εξοργιστική δήλωση για να κάνει κανείς το πρωί της δολοφονίας ενός μουσικού από Χρυσαυγίτες δεν μπορώ να την φανταστώ. (Μήπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει καμιά ιδέα, να τη γράψει στο τουίτερ;)

Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως ευτέλιζε το Κοινοβούλιο στα αλήθεια (η τυπολατρεία της Κωνσταντοπούλου παρά την αρχή της δεδηλωμένης όντως καταδικάστηκε απ' όλα τα υπόλοιπα κόμματα, παρ' ό,τι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και άδικο!), αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ξεχωριστά. Σε άλλη κουβέντα. Όχι στην εκπομπή για το φόνο του 34χρονου μουσικού. 

Κι ο Σαμαράς έχει ευτελίσει το κοινοβούλιο, κι ο Βενιζέλος και ο Τσίπρας κι ο Καμμένος και όποιος άλλος θέλετε. Τι σχέση έχει αυτό με την παρουσία της Χρυσής Αυγής εκεί μέσα; (Είχα γράψει και τις προάλλες: Απαγόρευση του κόμματος εδώ και τώρα - κι αν αναγεννηθεί με νέο όνομα, απαγόρευση κι εκείνου του κόμματος. Και ούτω καθεξής!)

Και στην τελική το "μα και άλλοι ευτελίζουν τη Βουλή" ας το αφήσει ο κύριος Λαζαρίδης να το πει ως επιχείρημα η ίδια η Χρυσή Αυγή που, κλασικά, ό,τι και να κάνει η ίδια λέει μετά "Ναι, αυτό σας πείραξε, το ότι αυτοκτονεί ο κόσμος δεν σας πείραξε, το ότι ξεπουλάμε τα εθνικά μας θέματα δεν σας πείραξε, κλπ". 

Πάντα θα υποστηρίζουμε ότι υπάρχει και κάτι χειρότερο από εμάς όταν προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε - κυρίως στους εαυτούς μας. 

Κι ακόμα και να υπάρχει όμως, αυτό δεν ακυρώνει τίποτα. Κάθε απαράδεκτη πράξη πρέπει να στηλιτεύεται ως τέτοια, και να αντιμετωπίζεται αναλόγως, ασχέτως του αν θεωρούμε ότι υπάρχει και κάποια άλλη, ακόμα πιο απαράδεκτη. Τα πράγματα είναι απλά.

 

όλοι οι άλλοι υποθέτω, εκτός απ' τον ίδιο

42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

16 σχόλια
Μήπως,όμως,ο Λαζαρίδης έχει και κάποιο δίκιο; Τι είναι η Κωνσταντοπούλου;Νορμάλ;Εννοώ πολιτικά.Η φρασεολογία και οι πρακτικές τού σύριζα(Λαύριο,γιαούρτια,Χαλκιδική κ.λπ.) τι είναι; Ο Καμμένος εδάρη.Κάκιστα.Πριν 2-3 μέρες όμως τι είχε πεί περί Πάχτα;Τού αντιγύρισε το πράμα...Δεν είμαι δεξιός,ούτε αριστερός.Κεντρώος είμαι.Το λέω γιατί υπάρχουν πολλοί ανόητοι,που διαστρέφουν λόγω φανατισμού και ελλείψεως νιονιού.
Αυτοί που στη διάρκεια της ζωής τους περνάνε πολιτικά απ'τη μια άκρη στην άλλη:1) σαφώς και δεν είδαν το φως. Αν αυτό συνέβαινε, δεν θ'ασχολούνταν καν ενεργά με την Πολιτική2) γίνονται βασιλικότεροι του Βασιλέως (βλ. ακόμη Πάγκαλος, Κανέλλη, Βορίδης σήμερα που χωρίς αιδώ, καταδίκαζε με πάθος τον νεοναζισμό στη βουλή)
Είναι πολύ σωστό το άρθρο. Βασικά η ΝΔ ψαρεύει ψήφους από την ακροδεξιά οπότε και σιγά σιγά χάνει όλες τις δημοκρατικές της ευαισθησίες. Δεν είναι τυχαία η υπουργοποίηση του πωλητή των πρωτοκόλλων της Σιών ούτε η προώθηση του Βορίδη. Με λίγα λόγια πρόκειται περί χυδαίου λαϊκισμού. Η καημένη ΝΔ όμως θα πρέπει να φυλάξει τα νώτα της και στο κέντρο γιατί έτσι χάνει πολλούς φιλελεύθερους. Ύστατη προσπάθεια συγκερασμού όλων των τάσεων της η προσπάθεια του Μπάμπη Παπαδημητρίου να μιλήσει για σοβαρή Χρυσή Αυγή. Κάτι το οποίο πήρε μια θλιβερή χροιά μετά την δολοφονία.Υποθέτω πως τα μεγάλα κόμματα παίζουν πάντα με ετερόκλητες απόψεις γιατί είναι πολυσυλλεκτικά. Κάπου νομίζω όμως πως θα βρουν την άκρη...μεταξύ του κοινωνικού δαρβινισμού και του ευγονισμού υπάρχουν πολλά σημεία σύγκλισης. Έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν ο joker με τον penguin man...
Ο πωλητής του «Πώς επινοήθηκαν οι Εβραίοι» πάντως ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ και διαθέτει ουκ ολίγους χειροκροτητές. Δεν κοιτάμε λέω τα χάλια ολόκληρου του πολιτικού συστήματος γενικά αντί να στρέφουμε το βλέμμα μας μόνο στο κόμμα που αντιπαθούμε (οι αριστεροί τα δεξιά κόμματα, οι δεξιοί τα αριστερά); Αντισημιτικός ρατσιστικός λόγος έχει ακουστεί από όλα σχεδόν τα κόμματα με αποκορύφωμα μόνο την ΧΑ. Δεν υπάρχουν αθώες περιστερές στην Ελληνική πολιτική. Όσο αργείτε να το καταλάβετε αυτό τόσο κακό κάνετε στον εαυτό σας
Δεν το έχω διαβάσει το βιβλίο αλλά ούτε κι εμένα μου αρέσει σαν τίτλος. Αλλά τι φταίω εγώ αν ο hot doc πουλάει τέτοια βιβλία. Την άποψη μου είπα.Το ότι είμαι επικριτικός απέναντι στη ΝΔ μπορεί να έχει να κάνει και με τα πιστεύω μου και την αισθητική μου αλλά έχει να κάνει και με το γεγονός πως είναι η εξουσία. Να είστε σίγουρος πως αν ο Σύριζα ήταν εξουσία θα ήμουν ακόμα πιο αυστηρός. Πρώτον γιατί δεν είμαι οπαδός του Σύριζα κι ο αρχηγός του με εκνευρίζει. Δεύτερον γιατί δεν είμαι τόσο ιδεολόγος ώστε να κάνω το άσπρο μαύρο προκειμένου να διασώσω την ιδεολογία μου. Λειτουργώ και με την λογική μου αλλά και την ανθρώπινη ευαισθησία μου. Η ευαισθησία θέτει τα όρια και η λογική παλεύει να τα κατακτήσει. Το αντίθετο καταντά κυνισμός.
Ή αλλιώς Feste, τι να την κάνεις μια ορθή λογική που δεν απορρέει από την συναίσθηση του πόνου. Μια πολιτική ορθότητα που αγνοεί αυτό δεν πρέπει και δεν μπορεί να έχει θέση σε οποιαδήποτε Δημοκρατία, γιατί όπως και σήμερα την καθιστά να φλερτάρει με τον φασισμό. Και ιδού άλλωστε.Επικροτώ επίσης την αυστηρότητα σου στους κυβερνώντες, μιας και υπάρχουν για να αμφιβάλουμε, όχι για να τους επικροτούμε οπαδικά.Όσο για το βιβλίο για το οποίο συζητάτε, δεν το έχω διαβάσει αλλά έχω διαβάσει συνέντευξη του συγγραφέα, όπου μιλάει για συνομωσία κατασκευής Εβραικού έθνους όπως όπως, με μη Εβραίους, για ρυθμιστικούς λόγους του Δυτικού κεφαλαίου στην περιοχή.
Το βιβλίο δεν πρόκειται να το διαβάσω όπως δεν πρόκειται να διαβάσω και τα βιβλία του Πλεύρη. Μου αρκούν οι κριτικές που έχω διαβάσει (όπως http://www.isracampus.org.il/Extra%20Files/Anita%20Shapira%20-%20Shlomo%20Sand%20book%20review.pdf ). Το μόνο σίγουρο είναι πως τέτοια βιβλία θα μπορούσαν κάλλιστα να βρεθούν στην βιβλιοθήκη των μελών της ΧΑ (όπως εξάλλου και συνομωσιολογικά βιβλία σχετικά με τα δήθεν πρωτόκολλα στης Σιών που πάνω κάτω τα ίδια ισχυρίζονται).
Επομένως Αταξινόμητε είσαι κι εσύ της άποψης πως η Χρυσή Αυγή πιο εύκολα θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Σύριζα σε ένα αντιμνημονιακό μέτωπο παρά με τη Νέα Δημοκρατία;Προσωπικά αυτή την άποψη την βρίσκω βλακώδη και βρίσκει ανταπόκριση μόνο σε μετριοπαθείς νεοδημοκράτες. Άλλωστε την εξέφρασε πρώτος ο Πάσχος Μανδραβέλης γνωστός συγγραφέας χαριτωμένων αφηγήσεων για τα juniors της ΔΑΠ.Ο Σύριζα παρότι πολλές φορές λαϊκίζει είναι ξεκάθαρος στο μεταναστευτικό. Και αυτό του στερεί πολλούς ψηφοφόρους.Τώρα όσο αφορά τον αριστερό αντισιωνισμό κι όχι αντισημιτισμό όντως υπάρχει. Έχει βέβαια πολιτική και αντι-ιμπεριαλιστική κι όχι ρατσιστική βάση αλλά δεν παύει να υφίσταται και με ξενίζει κι εμένα. Θα προτιμούσα ο hot doc να διαφήμιζε ένα βιβλίο που να εξηγούσε πως κατασκευάστηκε το προτεκτοράτο ελληνικό κράτος με εθνικές θεωρίες φρανκενστάιν περί Αρχαίας Ελλάδας και πως οι εγχώριοι ληστές χρόνια τώρα χρεώνουν το παραμυθιασμένο λαό με δάνεια πουλώντας του φούμαρα για το έθνος και τον φιλελευθερισμό και τον εξευρωπαισμό και τον σοσιαλισμό.
Αταξινόμητε, ούτε εγώ το διάβασα, αλλά δεν νομίζω να έχει θέση στην βιβλιοθήκη της ΧΑ, καθώς από όσο κατάλαβα, το βιβλίο αυτό ακυρώνει την θεωρία του αίματος και της φυλής, έτσι όπως την εκλάμβαναν οι Ναζί. Με λίγα λόγια φαίνεται να γκρεμίζει τον αντισημητισμό των Ναζί. Όπως και να έχει βέβαια, δεν έχει και πολύ μεγάλη σημασία σ'αυτό πόσο Εβραίοι ήταν, ή τί είναι οι Εβραίοι.
ο "εγκυρος" Μπάμπης δεν εχει ιδεολογική τοποθέτηση, έχει απλα εργοδότη. Ηταν το κλείσιμο του ματιου ότι και με τον Γιωργο μπορουμε να τα βρούμε και με τον Σαμαρα μπορουμε να τα βρουμε, εν ανάγκη και με τον Μιχαλολιάκο μπορουμε να τα βρούμε, αρκεί τα συμφεροντα των διαφορων οικογενειών να παραμεινουν ως έχουν.
δεν ειμαι πασοκ,αλλα οταν ο βενιζελος ελεγε να βγει εκτος συνταγματικοτητας η χρυση αυγη ολοι μα ολοι τον χλευαζαν.δειτε τα αποτελεσματα τωρα,και ειναι μονο η αρχη αυτη
Το ΠΑΣΟΚ των Φυλακόβιων δεν δικαιούται δια να ομιλεί!!!Ο Βενιζέλος του PSI που κατέστρεψε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία και εξα'ύ'λωσε τα χρήματα των ΑΕΙ και ΤΕΙ ούτε άχνα δεν πρέπει να βγάζει!!!
Ακριβώς όπως απερίφρστα είχε καταδικάσει ο συριζα τη δολοφονία των ανθρώπων στη Marfin... Δυστυχώς, όποιος σπέρνει κλπ. Και αυτό είναι μόνο η αρχή. Όταν η βία έχει γίνει συνήθεια και τα κόμματα προσπαθούν να κερδίσουν πολιτικά από αυτήν, τότε τα φασιστάκια τρίβουν τα χέρια τους. Ας προετοιμαστούμε τώρα πια για τα χειρότερα.
Αυτό που δεν έχουν καταλάβει οι βλάκες είναι πως όταν η βία αποτελεί το μέσο αντιπαράθεσης αυτός που πάντα κερδίζει είναι ο περισσότερο εξοικειωμένος με αυτή - δες υπόκοσμος, εγκληματίες κτλ.
Σωστό. Ένα από τα σφάλματα των αντιεξουσιαστών είναι να μετατρέπουν την αντιπαράθεσή τους με το κράτος και τους φασίστες από ζήτημα ποιότητας σε ζήτημα ποσότητας(φυσικής δύναμης ή πλήθυνση αυτής μέσω "στρατολόγησης"). Η διαφορά με τους φασίστες είναι ότι όπως είπε αλλού σήμερα ένας άλλος σχολιαστής, οι πρώτοι ερμηνεύουν λάθος μια ιδεολογία κατ ανάγκην(να τα βάλουν με τους δυνατότερους), ενώ οι δεύτεροι ιδεολογικά είναι μέσα με αυτό. Αυτό που δεν μπορεί παρά να παραμένει άγνωστο, είναι κατά πόσο σε ένα φανταστικό σενάριο, η επιτυχία των πρώτων θα σήμανε και επιβολή στους πάντες. Για τους δεύτερους ξέρουμε, δεν θα κατέβαζαν ποτέ το όπλο, δε θα μαζεύαν ποτέ τα μούσκουλά τους.
Ξεχάσατε να αναφέρετε στο βιογραφικό ότι την δεκαετία του 90 ίδρυσε μαζί με τον Φαήλο Κρανιδιώτη το υπερδεξιό "Δίκτυο 21" στο οποίο ηγείται ακόμα. Έγιναν γνωστοί για τις διώξεις σε δημοσιογραφους που ασκούσαν κριτική στις υπερεθνικιστικές τους απόψεις.
Ας ενημερώσει κάποιος τον Κο Δημοκίδη ότι η απαγόρευση οποιουδήποτε κόμματος είναι αντιδημοκρατική και φασίζουσα, όπως και η ποινικοποίηση των απόψεων που μπορεί να έχει κάποιος όσο αντίδημοκρατικές και ακραίες και αν είναι αυτές.
Νομιζω οτι θα συμφωνησω κ εγω οτι δεν μπορεις να απαγορευσεις την ελευθερια της εκφρασης. Ακομα και αν αυτη ειναι κατα της ιδας της δημοκρατιας που σου δινει το βημα για να την εκφρασεις! Μπορεις να απαγορεψεις μονο τις πραξεις και αυτο με τον εναν η τον αλλον τροπο ηδη ισχυει.Το ερωτημα μου ειναι, πως γινεται στη Γερμανια το αντιστοιχο κομμα να βρισκεται εκτος νομου, ενω στην Ελλαδα ειναι και νομιμο Και με τεραστια ποσοστα(με ευθυνη των πλιτων εννοειται)εντος βουλης? Δεν μπορουμε να βρουμε μια λυση σαν των γερμανων και εμεις?
Ο λόγος που ωθεί σε πράξεις βίας δεν ανήκει στην σφαίρα των απόψεων εκείνων που προασπίζει η ελευθερία του λόγου. Το δικαίωμα σου να εκφράζεις την άποψη ότι οι μετανάστες πρέπει να σουβλιστούν ή ότι οι αστυνομικοί πρέπει να εκτελεστούς ασθενεί μπροστά στο δικαίωμα στην ζωή που έχουν οι μετανάστες ή οι "μπάτσοι"
Loukar dear, καταλαβαίνω ότι στον πρασινομπλέ πολτό με κόκκινες πορδίτσες στον οποίο μεγαλώσαμε το κυρίαρχο μοντέλο ήταν "ελευθερία/δημοκρατία σημαίνει πως κάνω ό,τι μου κατέβει -και τι θες εσύ ρε, έτσι γουστάρω 'γω", αλλά αυτό που έγραψε η Κούλα παραπάνω είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας: "Η δημοκρατία μπορεί να ανέχεται τα πάντα εκτός από αυτούς που θέλουν να την καταλύσουν". Το λέει η λογική (διαφορετικά δεν έχεις δημοκρατία οποιουδήποτε είδους), το γράφουν και τα εγχειρίδια πρώτου έτους της Πολιτικής Επιστήμης.Επίσης, εδώ έχουμε να κάνουμε επιπλέον με *πράξεις* που εκπηγάζουν από τις απόψεις και συνδέονται άμεσα με αυτές, οπότε το ζήτημα είναι λυμένο, σωστά;Αλλά ας πούμε ότι έχεις δίκιο. Μου στέλνεις σε παρακαλώ τη διεύθυνσή σου (με ταχυδρομικό κώδικα και χάρτη, διότι είμαι λίγο ουγκ) επειδή είμαι οπαδός της ιδεολογίας "σπάω το κεφάλι σε όποιον έχει ψευδώνυμο στο Ίντερνετ που ξεκινάει από Lou;"[Χάριν ενισχύσεως του επιχειρήματος το έγραψα το τελευταίο, μην με παρεξηγήσεις σε παρακαλώ -πης, μπράδαζ εν' σίσταζ]
με "ενοχλει" οχι μονο ο Λαζαριδης αλλα οποιοδηποτε ανθρωπιδιο βρισκει,απο οποια θεση και αν βρισκεται (πολιτικος δημοσιογραφος...),γονιμο εδαφος σε τετοια γεγονοτα(ναζιστικεα επιθεσεις, δολοφονιες ακομα και αυτοκτονιες...) για να εξυπηρετηση τους δικους του σκοπους.
Γι' αυτό προχτές ο Ζισκαρ Ντ' Εσταιν, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, ερωτηθείς αν έχει να δώσει κάποια συμβουλή στον Έλληνα Πρωθυπουργό, είπε "είναι τόσοι πολλοί αυτοί που συμβουλεύουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό, που να προστεθώ κι εγώ περιττεύει". Περιττεύουν οι σοβαροί πολιτικοί, που σφράγισαν την πορεία προς την Ευρώπη και είναι καλοδεχούμενος ο ακροδεξιός οχετός.Ξεκάθαρη μήτρα εκτροπής μέσα στη ΝΔ.
Αταξινομητε, αυτο το αποσπασμα--"Η αποξένωσή του από τον χώρο της Αριστεράς έγινε τη δεκαετία του 1980. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μεταβολή διαδραμάτισαν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Μάργκαρετ Θάτσερ: ο ίδιος έχει πει πως «όταν τους άκουγα να μιλάνε μου φαινόταν ότι αυτά που έλεγαν ήταν γεμάτα νόημα, περισσότερο από αυτά που εκστόμιζαν οι περισσότεροι από τους Αριστερούς»
Από το -τραγελαφικό- βιογραφικό του Χρύσανθου Λαζαρίδη (βικιπαίδεια):Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1954. Σε νεαρή ηλικία εντάχθηκε στην Αριστερά, διαβάζοντας κυρίως Τρότσκι. Επίσης από νωρίς είχε μεγάλη εκτίμηση στα μαθηματικά, μελετώντας τον Κουρτ Γκέντελ. Συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά της χούντας ως φοιτητής του Οικονομικού της Νομικής και ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνελήφθη από την χούντα Ιωαννίδη λόγω της συμμετοχής του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ και παρέμεινε κρατούμενος στις φυλακές μέχρι την πτώση της χούντας το καλοκαίρι του 1974. Υπέστη πολύ σκληρά βασανιστήρια και ξυλοδαρμούς από τους άνδρες της ΕΣΑ και νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στην «Παμμακάριστο».[2]Με την αποκατάσταση της δημοκρατίας, έγινε μέλος του ΚΚΕ Εσωτερικού και διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΦΕΕ με πρόεδρο τον μετέπειτα βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ Χρήστο Παπουτσή. Συμμετείχε επίσης στη Β΄ Πανελλαδική, που έδρασε μεταξύ 1978-1981, μέλη της οποίας ήταν η πλειοψηφία του Ρήγα Φεραίου που αποχώρησε από το ΚΚΕ Εσωτερικού μετά τις εκλογές του 1977.Το 1980 πήγε στο LSE του Λονδίνου για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά με ειδίκευση στη Νομισματική Θεωρία και στην Επιχειρησιακή Έρευνα. Στη συνέχεια επέστρεψε στον τόπο γέννησής του, τη Νέα Υόρκη, για να πάρει το διδακτορικό του δίπλωμα στην Οικονομετρία από το City University και μετά σπούδασε Σύγχρονη Θεωρία της Ανάλυσης στο Courant School of Αpplied Μathematics. Ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη Θεωρία Παιγνίων και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει στις Διεθνείς Σχέσεις και τις πολεμικές συγκρούσεις και με τη Θεωρία του Χάους και τις αναλυτικές συνάφειες που έχει με τις κβαντικές κυματοσυναρτήσεις.[2]Η αποξένωσή του από τον χώρο της Αριστεράς έγινε τη δεκαετία του 1980. Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη μεταβολή διαδραμάτισαν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν και η Μάργκαρετ Θάτσερ: ο ίδιος έχει πει πως «όταν τους άκουγα να μιλάνε μου φαινόταν ότι αυτά που έλεγαν ήταν γεμάτα νόημα, περισσότερο από αυτά που εκστόμιζαν οι περισσότεροι από τους Αριστερούς».Αν και ο ίδιος είχε σημαντικό ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, έχει δηλώσει πως δεν συμφωνεί με τον εορτασμό της: «παρελαύνουν οι απόντες- οι επίγονοι αυτών που δεν ήθελαν την εξέγερση. Εξοργίζομαι με την οικειοποίηση της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από διάφορα κωθώνια που φορούν κουκούλες, σπάνε μαγαζιά και επικαλούνται τα ιδανικά του».
Καλα να εντυπωσιαστει απο τη Θατσερ, δεν ειναι και τοσο παραξενο. Πως γινεται ομως, και σε ποιο συμπαν, να σε συνεπαιρνει ο λογος του Ροναλντ του Ρεϊγκαν;