Κάτι πρέπει να γίνει με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη

Κάτι πρέπει να γίνει με τον Χρύσανθο Λαζαρίδη Facebook Twitter
42

Παρέμβαση σε εκπομπή όπου γινόταν συζήτηση για την υπόθεση της δολοφονίας του 34χρονου έκανε ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Χρύσανθος Λαζαρίδης, λέγοντας ότι η ΝΔ «από πριν τις εκλογές είχα στιγματίσει τη Χρυσή Αυγή ως νεοναζί. Δεν σημαίνει όμως ότι μόνη αυτή έχει ευθύνες. Ευθύνες έχουν και άλλοι. Χθες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο Κοινοβούλιο από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα» τόνισε.


Αν υπήρχε κάποια πιο εξοργιστική δήλωση για να κάνει κανείς το πρωί της δολοφονίας ενός μουσικού από Χρυσαυγίτες δεν μπορώ να την φανταστώ. (Μήπως ο Φαήλος Κρανιδιώτης έχει καμιά ιδέα, να τη γράψει στο τουίτερ;)

Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως ευτέλιζε το Κοινοβούλιο στα αλήθεια (η τυπολατρεία της Κωνσταντοπούλου παρά την αρχή της δεδηλωμένης όντως καταδικάστηκε απ' όλα τα υπόλοιπα κόμματα, παρ' ό,τι η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε και άδικο!), αυτό θα μπορούσε να συζητηθεί ξεχωριστά. Σε άλλη κουβέντα. Όχι στην εκπομπή για το φόνο του 34χρονου μουσικού. 

Κι ο Σαμαράς έχει ευτελίσει το κοινοβούλιο, κι ο Βενιζέλος και ο Τσίπρας κι ο Καμμένος και όποιος άλλος θέλετε. Τι σχέση έχει αυτό με την παρουσία της Χρυσής Αυγής εκεί μέσα; (Είχα γράψει και τις προάλλες: Απαγόρευση του κόμματος εδώ και τώρα - κι αν αναγεννηθεί με νέο όνομα, απαγόρευση κι εκείνου του κόμματος. Και ούτω καθεξής!)

Και στην τελική το "μα και άλλοι ευτελίζουν τη Βουλή" ας το αφήσει ο κύριος Λαζαρίδης να το πει ως επιχείρημα η ίδια η Χρυσή Αυγή που, κλασικά, ό,τι και να κάνει η ίδια λέει μετά "Ναι, αυτό σας πείραξε, το ότι αυτοκτονεί ο κόσμος δεν σας πείραξε, το ότι ξεπουλάμε τα εθνικά μας θέματα δεν σας πείραξε, κλπ". 

Πάντα θα υποστηρίζουμε ότι υπάρχει και κάτι χειρότερο από εμάς όταν προσπαθούμε να δικαιολογηθούμε - κυρίως στους εαυτούς μας. 

Κι ακόμα και να υπάρχει όμως, αυτό δεν ακυρώνει τίποτα. Κάθε απαράδεκτη πράξη πρέπει να στηλιτεύεται ως τέτοια, και να αντιμετωπίζεται αναλόγως, ασχέτως του αν θεωρούμε ότι υπάρχει και κάποια άλλη, ακόμα πιο απαράδεκτη. Τα πράγματα είναι απλά.

 

όλοι οι άλλοι υποθέτω, εκτός απ' τον ίδιο

42

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ