ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ

ΒΓΑΛΕ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΣΟΥ Ο,ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ Ή ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ.
 
 

Όλοι έχουμε πράγματα που θέλουμε να τα βγάλουμε από μέσα μας. Αλλά διστάζουμε να τα παραδεχτούμε ακόμα και στους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Όμως, αμαρτία εξομολογημένη, αμαρτία δεν είναι...

ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΙΑΤΡΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΤΗΣ ΣΤΗΛΗΣ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΟΝΤΑΙ
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥ
18.8.2013 | 19:29

Κακομαθημένη νεολαία - Μετανάστευση.

Θα ήθελα να εστιάσω στην νέα μόδα όπου ακούει νέος Ελληνας με σπουδές = μετανάστευση.Αυτό που όλο κλαίγονται όλη μέρα ότι δεν έχουν λεφτά και δουλειά και ταυτόχρονα βγαίνουν έξω για καφέ, βρίσκουν κοπέλες/αγόρια , πάνε στα μπαρ τα βράδια, φοράνε γυαλιά ηλίου reyban , έχουν smartphone, φοράνε μοντέρνα ρούχα, πάνε κομμωτήριο , είναι καθημερινά στην τρίχα απο κάτω ως πάνω είναι ανεκδιήγητο. Ας πούμε στην σχολή μου πχ. ένα 30-50% πάμε με το λεωφορείο, ένα 10-20% με τα πόδια ή με παπί και ένα 30-40% έρχονται με αυτοκίνητα ή με ακριβές μοτοσυκλέτες. Τους βλέπεις με τα αυτοκίνητα και το smartphone να μιλάνε για σπουδές στο εξωτερικό κτλπ , όχι δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό είναι δικαιωματά τους αλλά όχι δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να κλαίγονται ότι δεν έχουν λεφτά ,ότι στην ελλάδα είναι μαύρα κτλπ.Αυτή η νοοτροπία που έχω 5 ευρώ στην τσέπη και θα πάω να τα χαλάσω για να πιώ τον καφέ μου και μετά βρίζουν και ωρύονται για την κατάσταση στην χώρα με ξεπερνάει. Τώρα που τα λεφτά τελειώνουν σας κάτι απατημένες γκόμενες βρίσκουν μονομιάς την ευκολότερη λύση 'ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΩ'. Δεν γνωρίζουν όμως ότι πάντα το μεγάλο λούκι το περνάει η πρώτη γενιά μεταναστών. Γιατί όταν θα πάνε να ζήσουν εκεί θα ζούν στο νοίκι , θα πρέπει να φτιάχνουν μόνοι τους φαγητό, να σκουπίζουν ,να σιδερώνουν και όλα αυτά που μέχρι τώρα τα έβρισκαν έτοιμα θα πρέπει να βάλουν το κώλο τους κάτω να τα κάνουν οι ίδιοι. Και όταν έχεις να πληρώνεις και για όλα αυτά τι λεφτά σου μένουν στην άκρη; Εντάξει θα αμείβονται περισσότερο αλλά μην ξεχνάτε ότι πχ στην αμερική δουλεύουν 10-12 ώρες εκεί οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το κόστος ζωής υψηλό που με τους φόρους και το νοίκι δεν θα μένουν και πολλά στην άκρη. Καλά για προσωπική ζωή ούτε λόγος εξάλλου εκεί που θα πάνε οικονομικοί μετανάστες θα είναι .Εν κατακλέιδι αυτό που θέλω να πώ είναι ότι πρίν πάρετε το αεροπλάνο για εξωτερικό κάντε μια σωστή διαχείριση των χρημάτων σας. Αντί να αγόρασετε ένα καινούργιο αυτοκίνητο των 10 χιλιάδων ευρώ και που θα ξοδεύει 1500 εφάπαξ το χρόνο (φόρος,ασφάλειες,βενζίνες) ,χαμηλώστε λίγο τα στάνταρ σας και πάρτε λεωφορείο θα έρθει 200-300 ευρώ το χρόνο . Μην έχετε smartphone αλλά ένα κανονικό κινητό , μην ξοδεύεται τα λεφτά σας σε κλαμπ και καφετέριες. Πραγματικά για εσάς το λέω να έχετε λεφτά αρκετά στην τράπεζα να μπορείτε να εχετε τον έλεγχο της ζωή σας. Υγ. Για να μήν παρεξηγηθώ και εγώ νέος είμαι και έχω μαζέψει λεφτά στην τράπεζα ,ούτε αυτοκίνητο ούτε smartphone έχω , ούτε σε καφετέριες πηγαίνω ούτε κοπέλα έχω όχι επειδή δεν θέλω αλλά πραγματικά χωρίς εισοδήματα δεν μπορώ να την βγάζω έξω και δεν πρόκειται να τρώω απο τα έτοιμα. Έτσι είναι η πραγματικότητα.
12
 
 
 
 
σχόλια
"η γυναίκα θέλει ρόδα και λεφτά ντροπή να τα λέει γυναίκα αυτά...μπάζα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. και γυναίκες και άντρες...αλλά δεν θα μιλήσουμε για αυτούς.γιατί τελικά η γυναίκα που τα θέλει αυτά σε κάποιον "όμοιόν" της θα αποτανθεί για να τα βρεί. οι αξιοπρεπείς άνθρωποι ψάχνουν αξίες οι οποίες δεν αγοράζονται και δεν πωλούνται με ευρώ. όπως οι ρόδες πχ...και είμαι 48.
Ο κολλητός μου τον καλό καιρό έβγαζε 2000 και ξόδευε 2.500 (παραδόξως δεν πλήρωνε καν το ΤΕΒΕ, ήταν όλα ρούχα και σφηνάκια και μέρος της δόσης για το διαμέρισμά του μια και το υπόλοιπο το πλήρωνε από το δεύτερο δάνειο). Εγώ έβγαζα 1300 και ξόδευα 700.Τώρα εγώ έχω να θυμάμαι τις διακοπές στο ξενοδοχείο 5 αστέρων με την οικογένειά μου κι εκείνος ότι όλο το καλοκαίρι δουλεύει για 700 ευρώ δωδεκάωρο χωρίς ρεπό μπας και γλιτώσει την κατάσχεση του διαμερίσματός του (χλωμό). Εμένα χάλασε το αυτοκίνητό μου και έσκασε 2000 ντούκου και φτιάχτηκε, αυτουνού χάλασε το αυτοκίνητό του και μετά από ένα χρόνο έβαλε ο γείτονας κρυφά και του το πήρανε γιατί είχε αηδιάσει να το βλέπει μπροστά στην πόρτα του ακίνητο με αράχνες. Πείτε το όπως θέλετε αλλά είναι δικαιοσύνη. Ο μύθος με το τζίτζικα και το μέρμηγκα δε λέει μαλακίες.
Σωστό ο τρόπος σκέψης σου αλλά καμία σχέση με αυτόν του παιδιού που έγραψε το άρθρο...Άλλο οικονομία και σωστός τρόπος διαχείρισης και άλλο να τα κάνεις μασούρια και να ζεις σαν 70χρονος...
Αφου το έγραψες το ρημάδι το κείμενο, κανε μας τη χάρη να μας εξηγήσεις για ποιο ακριβώς λόγο θεωρείς οτι:-τα λεφτά που πάνε κατευθείαν στην τράπεζα χωρίς να ξοδευτεί δεκάρα περαν του αναγκαιου σε κάνουν ευτυχισμένο και ασφαλή- η σχέση έρχεται με τα χρήματα. Αν σου συμβαίνει αυτο γενικά και δεν σου κάθονται σχέσεις λόγω χρημάτων, μάλλον ψάχνεις σε ΠΟΛΥ λάθος μέρη.-το "μοντέρνο ντύσιμο" σημαίνει αυτόματα πολλά λεφτά πεταμένα σε ρούχα. Έχεις πάει σε περίοδο εκπτώσεων σε κάποια απ'τις γνωστές αλυσίδες μαζικής παραγωγής μόδας? Με 5 ευρώ το παντελόνι κάνεις μόδα.Επίσης θα ήθελα να ακούσω ποιά είναι τα σχέδια σου για το μέλλον. Ωραία δεν βγαίνεις ποτέ. Δεν έχεις σχέση γιατί θεωρείς απ'ότι φαίνεται οτι τα συναισθήματά είναι ανάλογα του ποσες φορές θα κεράσεις τη γκόμενα. Φίλους έχεις? Θέλω να ελπίζω οτι σου έχουν μείνει καποιοι ακόμα και αν δεν βγαίνεις ποτέ μαζι τους. Έχεις λοιπόν τα λεφτάκια σου στην τράπεζα. Τί θα τα κάνεις? Σου δίνουν τον "έλεγχο της ζωής" σου όπως λες? Η οποία ζωή είναι βασικά ενας αγώνας να αποταμιεύσεις με βαση τα λεγόμενά σου.ΔΕΝ λέω οτι πρεπει να κερδίζεις 1 και να ξοδεύεις 2 όπως κάποιος έγραψε παραπάνω. Αλλα καταλαβαίνεις οτι ούτε αυτός είναι υγιής τρόπος ζωής, έτσι? Επίσης καταλαβαίνεις οτι αν ζούσες στην Κύπρο θα τα είχες χάσει αυτα τα λεφτάκια τώρα. Τελοσπάντων , είσαι 20άρης όμως για κάποιο λόγο ο τρόπος σκέψης σου είναι αυτός ενός 70άρη. Και η έκφραση που χρησιμοποιείς για να χαρακτηρίσεις τη νεολαία με κάνει να πιστεύω οτι μας κοροιδεύεις και γράφει ενας συνταξιούχος.Γενικεύεις με βαση ενα στερεότυπο και δεν γνωρίζεις καθόλου την έννοια του "μέτρου". Ξερεις, αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν οτι είναι αριστο.
Όλη η μιζέρια του άρθρου συνοψίζεται στο εξής: «Αυτό που όλο κλαίγονται όλη μέρα ότι δεν έχουν λεφτά και δουλειά και ταυτόχρονα βγαίνουν έξω για καφέ, βρίσκουν κοπέλες/αγόρια , πάνε στα μπαρ τα βράδια..»Δηλαδή, σύμφωνα με το συγγραφέα μας, θα έπρεπε να €10 που μας μένουν το μήνα να τα βάζουμε στην άκρη (όπως προφανώς κάνει ο ίδιος) και να μην βγουμε να διασκεδάσουμε ή -προς θεού- μη βρουμε καμια γκόμενα γιατί, ως γνωστόν, οι γκόμενες είναι κοστοβόρες!Πρόκειται για τη πιο μίζερη τοποθέτηση που έχω διαβάσει εδώ μέσα!
Άκου να δεις φίλε.Σε πολλά έχεις δίκιο, όπως αυτό με τα smartphone. Για τα αυτοκίνητα όμως σκέψου το εξής. Κάποιος μπορεί να δουλεύει παράλληλα με τις σπουδές του και να τα έχει. Κάποιος μπορεί να μην πληρώνει νοίκι γιατί σπουδάζει στην πόλη του. Αυτόματα βγήκε η δόση για το αμάξι.Από την άλλη αυτό που θα κάνεις με τα λεφτά που μάζεψες όταν θα πάρεις το πτυχίο σου θα είναι να τα φας σε ένα χρόνο μέσα μέχρι να βρεις δουλειά. Και μετά πάλι στο λούκι. Πάλι δεν θα έχεις λεφτά για να έχεις κοπέλα, πάλι θα πρέπει να αποταμιεύεις. Να σου πω ένα μυστικό? Μετανάστευση δεν είναι μόνο στις ΗΠΑ. Και λεφτά μένουν στην άκρη.Να σου πω και ένα άλλο. Ποτέ δεν θα έχεις λεφτά για κοπέλα, αλλά κοπέλα πρέπει να βρεις. Και όταν βρεις πιστεψε με θα τα βγάλεις πέρα.
Εντάξει, δε λέω, εν μέρει έχεις ένα δίκιο, μήπως όμως είσαι στο άλλο άκρο κι εσύ; Δεν υπάρχει μέση λύση; Υπάρχουν πολλοί τρόποι να περνάς καλά με τα φιλαράκια ή τη σχέση σου χωρίς να "ξηλώνεσαι"...στην τελική, δεν καθορίζουν τα λεφτά το πόσο καλά θα περάσεις...να κάνουμε οικονομία είπαμε, όχι να σταματήσουμε να ζούμε επειδή υπάρχει κρίση!