Ινδοί επιχειρηματίες ζητούν συμβουλές από τ'...άστρα

Ινδοί επιχειρηματίες ζητούν συμβουλές από τ'...άστρα Facebook Twitter
5

Στην αστρολογία έχουν στραφεί πολλοί ινδοί επενδυτές προκειμένου να προστατέψουν αλλά και να ενισχύσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, μετά τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γκίρις Κουμάρ, επιχειρηματίας του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας το Τζαπούρ, ο οποίος διαθέτει περισσότερα από 1.700 ετησίως για λήψη χρηματοοικονομικών συμβουλών από αστρολόγους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι «χρηματιστές αστρολόγοι», ο τζίρος του κλάδου εκτινάχθηκε κατά 30% περίπου μετά το 2008, καθώς ολοένα περισσότεροι επενδυτές αναζητούν το «κλειδί» των προσοδοφόρων επενδύσεων στα άστρα.

Ωστόσο, παρά την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος και την ενδυνάμωση της μεσαίας τάξης στην Ινδία, λιγότερο από το 5% των νοικοκυριών στη χώρα επενδύει σε μετοχές, ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένουν οι επενδύσεις σε χρυσό.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Βλέποντας τις "επιτυχίες" των γκουρού οικονομολόγων στην δύση, (ειδικά τα δικά μας σαϊνια) την καλύτερη κίνηση κάνουν.Οι οικονομολόγοι είναι πιο αναξιόπιστοι κι απο τις χαρτορίχτρες.Αντρέα Κοστολάνι, μεγάλος επενδυτής του 20ού αιώνα.
Και γιατι αυτο ειναι τοσο περιεργο;Οσοι εχουν ταξιδεψει στην Ασια ξερουν καλα πως οι ανθρωποι εκει προσδιοριζουν παρα πολλους τομεις της ζωης τους μεσω της αστρολογιας.Οι ιδιοι οι κινεζοι επεδιωξαν να παρουν τους Ολυμπιακους αγωνες το 2008(χρονια του Ποντικου και αρχη καινουργιου κυκλου στην Κινεζικη αστρολογια)και επεμεναν να ξεκινησουν στις 8/8/2008 στις 8το βραδυ λογω της δυναμικης που εχει ο συγκεκριμενος αριθμος στη συνειδηση τους.Εμεις οι Δυτικοι ολ'αυτα τα λεμε βλακειες αλλα γι'αυτους ειναι ζωτικης σημασιας.Εαν θελουμε να πρεσβευουμε την ανοχη και την αποδοχη της διαφορετικοτητας των αλλων οφειλουμε ν'αποδεχομαστε χωρις εκπληξη η ειρωνια και αυτες τις επιλογες!