Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter
50

Λοιπόν: 

  

Προχτές το βράδυ, στη Χαλκιδική, πήγε το ΣΔΟΕ στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Κιάμος και -ω, τι τεράστια έκπληξη!- διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων: εικάζω ότι ούτε αποδείξεις, ούτε χαμήλωμα ΦΠΑ, ούτε τίποτα υπήρχε σε εκείνο το μαγαζί, όπως και σε πολλά του είδους.

Το ΣΔΟΕ για να τιμωρήσει το μαγαζί το σφράγισε για ένα 48ωρο, τιμωρία που δεν βρήκα αρκετή, αλλά έτσι είναι ο Νόμος, τι να κάνουμε. 

Το επόμενο βράδυ όμως (χτες δηλαδή) έγινε η ανατροπή!

Το μαγαζί άνοιξε κανονικά, σα να μην τρέχει τίποτα, και ο Πάνος Κιάμος τραγούδησε κανονικότατα!

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter

(χτεσινοβραδινή φωτο)

Διαβάζω στο thestival

Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρήκε το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης να έχει καταφέρει μια σημαντική νίκη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης έκανε...

αιφνιδιαστικό έλεγχο σε μπουζουκτσίδικο της Χαλκιδικής όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος και βεβαίωσε πλήθος παραβάσεων. Εφαρμόζοντας το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 το ΣΔΟΕ σφράγισε το κατάστημα για 48 ώρες. Η νίκη του ΣΔΟΕ διαφημίστηκε μέσω σχετικής ανακοίνωσης από το γραφείο τύπου του Σώματος.

Το ξημέρωμα της Κυριακής βρήκε το νυχτερινό κέντρο ξεσφράγιστο. Το κράτος δεν κατάφερε να επιβληθεί στον επιχειρηματία. Τα πρόστιμα του Σαββάτου και το 48ωρο σφράγισμα ήταν απλά ένα πυροτέχνημα που η λάμψη του χάθηκε όταν οι πρώτοι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου άρχισαν να κάθονται στα τραπέζια του χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Την ώρα που ο κ. Στουρνάρας κοιμόταν ήσυχος θεωρώντας ότι είχε στείλει τελεσίγραφο στους φοροφυγάδες, ο Πάνος Κιάμος τραγουδούσε «φωτιά με φωτιά», οι λουλουδούδες πρόσφεραν τον δίσκο έναντι δέκα ευρώ και ο πελάτης πλήρωνε 160 ευρώ για ένα μπουκάλι ουίσκι.

Το μπρά ντε φερ μεταξύ του επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ανέδειξε νικητή τον πρώτο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, oι αστυνομικές αρχές της περιοχής συνέλαβαν τον υπεύθυνο του καταστήματος στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το μαγαζί, όμως, λειτούργησε κανονικά και το κράτος δεν βρέθηκε σε κανένα από τα τραπέζια του.

Λίγο μετά: 

Στην Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ότι μετατοπίζεται το βάρος της ευθύνης για την εφαρμογή του νόμου στις περιπτώσεις όπου το ΣΔΟΕ παύει για ορισμένο διάστημα τη λειτουργία ενός καταστήματος. Στην περίπτωση του μπουζουκτσίδικου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής η Αστυνομία φαίνεται να μην έπραξε όσα όφειλε για την εφαρμογή του νόμου.

Από τη στιγμή που το ΣΔΟΕ έθεσε σε εφαρμογή το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 για 48ωρη σφράγιση του καταστήματος, πιθανή λειτουργία ακύρωνε την εφαρμογή του νόμου. Η Αστυνομία έπρεπε να διαφυλάξει την τήρηση του νόμου και να μην επιτρέψει τη λειτουργία του καταστήματος.

Το thestival.gr στις 2 τα ξημερώματα επικοινώνησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ Κασσανδρείας. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Γιατί δεν εφαρμόζεται το νόμο; Γιατί επιτρέψατε τη λειτουργία του καταστήματος»; Ο κ. Κ... απάντησε ότι δεν είχε καμία εντολή για να κλείσει το κατάστημα και ότι ήδη λίγο μετά την έναρξη του προγράμματος είχαν γίνει δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

+++

Στο ΜEGA μίλησε ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος σχετικά με το χτεσινό "φιάσκο" με το λουκέτο σε νυχτερινό μαγαζί στη Χαλκιδική (δείτε ΕΔΩ). "Εμείς χθες σφραγίσαμε το μαγαζί για μη έκδοση αποδείξεων σύμφωνα με το νόμο. Και αμέσως είχαμε ενημερώσει και το αστυνομικό τμήμα και τον κ. εισαγγελέα για το κλείσιμο του καταστήματος... Η αστυνομία επενέβη και χθες έκανε δύο συλλήψεις... Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας, με τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής αλλά και με τον εισαγγελέα Χαλκιδικής και ζήτησα την συνδρομή τους προκειμένου σήμερα να επανακλείσουμε το μαγαζί...."

Ο κ. Στασινόπουλος προειδοποίησε ότι "εμείς συνεχίζουμε και όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε τα καταστήματα. Ο σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες ότι θα κάνουμε εφαρμογή του μέτρου προκειμένου να συμμορφωθούν. Θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα κλείσουμε και άλλα καταστήματα εάν δεν συμμορφωθούν".

Από το facebook του μαγαζιού:

 

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter

 

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter

 

ΥΓ. Δεν ξέρω πόσο πιο τραγελαφικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα. Όταν μαθαίνεις ότι τα λουκέτα και γενικότερα η εφαρμογή του Νόμου -επιτέλους!- γίνεται με άμεση εντολή του ίδιου του Σαμαρά, αλλά και πάλι κανείς δεν νοιάζεται να εφαρμόσει τον Νόμο, απλώς απελπίζεσαι με την κατάσταση. 

Ούτε η κρίση ούτε η χρεοκοπία: τίποτα δεν μας δίδαξε τα απλά πράγματα - κόβουμε αποδείξεις, κι αν δεν κόβουμε δεχόμαστε την τιμωρία. 

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς πολλοί Έλληνες θα αρχίσουν πάλι να κλέβουν το κράτος, με το που (αμήν και πότε) θα βγούμε απ' την κρίση. Και κυρίως δεν μπορώ να φανταστώ πόσο το έκλεβαν, τις παλιές καλές ημέρες, κάποιοι που όλη την περίοδο της κρίσης διαμαρτύρονται σκούζοντας, τελείως υποκριτικά...

 

50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Για άλλη μια φορά μπορεί κανείς να διαπιστώσει οτι πολλοί ΄Ελληνες α) περιμένουν πως και πως να περάσει η κρίση (λες και θα γίνει αύριο αυτό) για να γυρίσουν στις πρότερες συνήθειές τους και β)εξακολουθούν να μετέρχονται ρουσφετολογικούς και κουτοπόνηρους τρόπους να παρακάμψουν το νόμο. Ε δε θα γίνουμε άνθρωποι ποτέ. Οι εν λογω καταστηματάρχες είναι για τα πανηγύρια, το ίδιο όμως και οι καταναλωτές, που ντρέπονται ή δε θέλουν να ζητήσουν απόδειξη. Αλλά ξέχασα, στην Ελλάδα (και στη Χαλκιδική πιο συγκεκριμένα, το ξέρω λόγω εγγύτητας και γιατί όταν ήμουν μικρότερη έπεσα στο σφάλμα του 'ελα μωρέ, όλοι εκεί πηγαίνουν, πάμε να δούμε λίγο κόσμο'- μετανόησα!) , αν δεν πληρωσεις 7 ευρώ την ξαπλώστρα, 7 ευρώ την κρύα σοκολάτα στο μπιτς το μπαρ, και 10 ευρώ το ποτό, δεν νιώθεις διακοπές ρε παιδί μου..α! και χωρίς απόδειξη. Συγγνώμη για το ύφος, αλλά, οικονομική κρίση ή όχι, κάποια πράγματα πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα. τι να πω πια. που λέει και το καλοκαιρινό χιτ 'μπορεί να βγω, μπορεί να μπω, μπορεί να πιω ποτό και να καταχρεωθω, μπορεί στα μπουζούκια να χωθώ, μπορεί να απόδειξη ποτέ να μη δω'.
Σφακιανάκης-Πλούταρχος-Κιάμος-Κιμούλης-Λαζόπουλος, ο πνευματικός κόσμος σύσσωμος αντιδρά, επιτέλους οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου ξεσηκώθηκαν με ξακάθαρη φωνή: Δεν κόβω απόδειξη, δεν πληρώνω εφορία, δεν πληρώνω ΙΚΑ, κλείνω το μάτι στη ΧΑ, στον κομμουνισμό (για ολους τους αλλους πλυν της τσεπης μου) και είμαι και Ελοχίμ και γουστάρω (το τελευταίο μόνο Νότης)...
Σόρρυ αλλά όταν ξέρεις ότι οι εισπράξεις εξυπηρετούν το για άλλους δυσβάσταχτο χρέος που δημιούργησε ο δανεισμός και το μνημόνιο, σου δίνεται και ένα άλλοθι. Θυμήσου το περιστατικό με τον Ρέμο μόνο...
Οι εισπράξεις πήγαιναν και πηγαίνουν για να εξυπηρετούν το τερατώδες και δυσβάσταχτο δημόσιο μας!Εξακολουθούμε να δαπανούμε πολύ περισσότερο από όσα βγάζουμε και οι τρισκατάρατοι ξένοι εξακολουθούν να καλύπτουν την διαφορά...Ευτυχώς βέβαια έχουμε γνήσιους λαϊκούς αγωνιστές όπως ο Ρέμος και ο Κιάμος να αντιστέκονται στην νέα τάξη πραγμάτων κρατώντας τις φιάλες από τις σαμπάνιες των 15,000 ευρώ για μολότοφ και τις σαμπανιέρες για κράνη!Vence-Ρέμος σύντροφοι!
Για το οποίο Δημόσιο που παρήγαγε χρέος όμως δανειστήκαμε, αγαπητέ. Δεν χαιρετίζω τον Κιάμο και τον Ρέμο, επισημαίνω απλώς το πάτημα και την απήχηση που έχει σήμερα πλέον η φοροδιαφυγή. Κάποτε ήταν για αντααγωνιστεί ο απλός πολίτης το ληστρική ελίτ του Δημοσίου, σήμερα επειδή δεν χαρίζει τα λεφτά του στους ίδιους που έτσι τον χρέωσαν. Φυσικά οι όποιες ευθύνες του πολίτη τελειώνουν αρχίζουν και τελειώνουν στις κάλπες Μην ξεχνάμε άλλωστε ποιοι γεμίζαν και γεμίζουν ακόμα τα μαγαζιά τους. Οι περισσότεροι.Με παρεξήγησες λοιπόν.Θα συμφωνήσουμε σίγουρα στο ότι το όλο πράγμα φάσκει και αντιφάσκει, και ότι δεν υπάρχει άκρη, ούτε συλλογική κοινή πεποίθηση γι αυτήν.
Προσωπικά δεν απορώ ούτε με τη στάση του κράτους,ούτε με την στάση των αστυνομικών,ούτε με τη στάση του μαγαζιού(αυτό που ξέρει να κάνει έκανε),ούτε με τη στάση του Κιάμου(τραγουδιστής πίστας είναι..μαύρα θα είναι και αυτά που παίρνει)..Εγώ απορώ με τη στάση των 500 πελατών...Πώς πας σε ένα μαγαζί ενώ ξέρεις ότι είναι σφραγισμένο από το ΣΔΟΕ λόγω φοροδιαφυγής;Πώς δίνεις 160Ε το μπουκάλι άρα περίπου 30Ε άτομο,που δεν σου βρίσκονται και εύκολα εδώ που τα λέμε,ενώ ξέρεις ότι θα πάνε στην τσέπη ενός παράνομου ιδιοκτήτη που "χέζεται" στο τάληρο εξαιτίας της παρανομίας του;;Εμείς θα αρχίσουμε να φορολογούμαστε ακόμα και με μηδενικά εισοδήματα,ενώ τέτοια καθίκια θα συνεχίζουν να πλουτίζουν χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ..Και το κερασάκι στην τούρτα:στηρίζουμε αυτά τα καθίκια με το να χορεύουμε στα παράνομα μαγαζιά τους και τα ταΐζουμε με ό,τι καταφέρουμε να μαζέψουμε με τους πενιχρούς μισθούς μας ή χαρτζιλίκια (είμαστε και άνεργοι οι πιο πολλοί).Συγχαρητήριά μας!Καλά να πάθουμε!
Το μαγαζί, όμως, λειτούργησε κανονικά και το κράτος δεν βρέθηκε σε κανένα από τα τραπέζια του. Πηγή: www.lifo.grκι εγω σου λεω πως οι υπαλληλοι του σδοε ειχαν πρωτο τραπεζι πιστα και ολα κερασμενα. για τα ματια του κοσμου οτι εκαναν και αυτοι... απο πανω μεχρι κατω μεσα στο λαδι ειναι ολοι τους.
ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΙΜΟ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ(ΕΠΛΟΓΗ ΜΑΣ) ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ......ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΛΛΟΙ.....ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ:ΚΑΙ ΟΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ.....ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ.......
Αγαπημένο lifoδιαβάζοντας τα σχόλια στο f/b που αναρτώνται μαζί με το άρθρο, το σχόλιο του κ. Φρίξου μου έφερε στο μυαλό μια καινούρια λέξη!Ποιός είναι ο λόγος που χρεωκοπήσαμε; Στο κάτω-κάτω της γραφής η πολλή μαγκιά και η πολλή μ@λ@κία...Επιτρέψτε μου να αναρτήσω σε εισαγωγικά την καινούρια λέξη της γλώσσας μας:"μαλάγκας" - "μαλαγκία"
Συγκρίνετετε την διαφορετική συμπεριφορά με Σκουριες (δεν εξεταζω την ουσια) Κλούβες, ΜΑΤ, ξύλο δακρυγόνο. Αν τους ενδιαφερε η νομιμοτητα θα μπορουσαν να κανουν και το ιδιο στο κεντρο.Οπως ομως καθε καλοπροαιρετος μπορει να δει εφαρμοζεται ο νόμος οταν αφορά προστασια ιδιωτικων συμφεροντων (σκουριες) ΔΕΝ εφαρμοζεται ο νομος οταν αφορα προστασια δημοσιων συμφεροντων (φοροδιαφυγη)Οδευουμε ταχιστα προς την Ελλαδα των "ολιγαρχων" αντιστοιχα με Ρωσσια early 90s.To ακομα πιο τραγικο ειναι οτι νομιμοποιηση για αυτο δινουν και οι πασεις φυσεως "δεν πληρωνω"- προσφατα κομμωτης αρνηθηκε να εκδωσει αποδειξη σε συγγενικο μου προσωπο γιατι λεει ειναι του "δεν πληρωνω" - τζαμπατζής.
Με αφορμή το σχόλιό σου, θα ήθελα να σχολιάσω τη μετάλλαξη της Ελληνικής Κεντροδεξιάς σε εμφυλιοπολεμική ακροδεξιά.Άραγε είμαστε μπροστά στον κίνδυνο να μπούμε σε ένα κομμουνιστικό μπλοκ; Ούτε κατά διάνοια! Ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ τί θα μπορούσε να αλλάξει σε μια Ελλάδα που ανοίκει στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και πόσο να το αλλάξει; Δεν έχει ούτε την παντοκρατορία στην κοινωνία και οι διασυνδέσεις τις πιο ακραίας ναζιστικής δεξιάς με το κράτος και το παρακράτος καγχάζουν αγέρωχες.Τότε γιατί; Στίβω το μυαλό μου. Πραγματικά σε σύγκριση με το 1945 ΜΟΝΟ ΜΙΑ ομοιότητα μπορώ να βρω: η εγχώρια ελίτ και τότε και τώρα βρίσκεται μπροστά στο φάσμα, στο ενδεχόμενο, να απωλέσει τον έλεγχο και την ασυδοσία της πάνω σε αυτό το τιμάριο, την Ελλάδα. Τότε, ήταν ο Κομμουνισμός. Τώρα, είναι η υπαγωγή της οριστικά και αμετάκλητα σε θέση διαμεσολαβητή των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής - Γερμανικής ελίτ. Ούτε η ίδια η άρχουσα τάξη δεν ξέρει τί θέλει. Να κάνει το απονενοημένο διάβημα της Εξόδου, από τη δεξιά πάντοτε πόρτα και να συνεχίσει την ασύδοτη νομή ενός καταρρακωμένου πλέον τιμαρίου και με ποιός ξέρει τί γεωπολιτικές επιπτώσεις; Κάποιοι το προτιμούν. Καλύτερα πρώτος στο χωριό, παρά δεύτερος στην πόλη. Ο μεγάλος βαθμός της ασυδοσίας, θα αντισταθμίζει την απώλεια και θα είσαι και δερβεν-αγάς... Αυτό είναι το μοντέλο των πρώην Σοβιετικών "Δημοκρατιών". Της Μαφίας, της Αλητείας και της κατάφορης καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το σίγουρο είναι, ότι όπως τότε άνοιξε η Ελληνική "ελίτ" το σεντούκι και εξόπλισε και συνέστησε τα Τάγματα Ασφαλείας, έτσι τώρα παντί σθένει και ναυσί και πεζή και χρήμασι στηρίζει τη ΧΑ και την Ελληνική ακροδεξιά. Είναι δικό της γέννημα. Είναι τα μπράτσα της. Σαφώς δικός της βραχίονας για την εξουσία. Μπαμπούλας για τυχόν δυσάρεστες εξελίξεις. Ακόμα κι αν δε συγκυβερνήσει. Σαφώς η ΧΑ έχει ρίζες στην κοινωνία. Σκατένιες νοοτροπίες του Έλληνα, αλλά υπαρκτές. Κερδίζει τη λαϊκή απήχηση, μέσω της χυδαιότητας (περνούν κοινά σεμινάρια χυδαιότητας, άραγε; ) που έχει απήχηση σε μερίδα της κοινωνίας, αλλά και μέσω της υπόσχεσης ασυδοσίας. Έλα, θα σου δώσω κι εσένα να δείρεις, να κακοποιήσεις, ξένους, ομοφυλόφιλους κλπ. Ξερνάει το πύον, που έχει μέσα του το απόστημα της Ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι το βρώμικο ψωμί που έχει για να δώσει στο λαουτζίκο, που και καλά δεν ήξερε τί έκανε, θα λέμε κάποια στιγμή και όλοι θα αναρωτιούνται μα, ποιός τους ψήφιζε; Όχι εγώ, όχι εσύ... Αυτή είναι η βορβορώδης σύμπραξη των "πολύ πάνω" με τους "πολύ κάτω". Οι πρώτοι πάντα θα εξυπηρετούνται και με φιλελευθερισμό και με κρατισμό και με μαφιοζοκρατία και με οτιδήποτε. Μιλάμε για τους πολύ πάνω. Που λύνουν και δένουν.Υπάρχει και η μερίδα της άρχουσας τάξης, πιο μεσαίας, που θα μπορούσε και θα προτιμούσε να πορευθεί μέσα στην ΕΕ, σε ρόλο μεσάζοντα, υφισταμένου της Ευρωπαϊκής Ελίτ. Αυτή είναι η μαγιά κατά τη γνώμη μου, που θα μπορούσε να αποτελέσει τον κορμό ενός κεντρώου φιλοευρωπαϊκού και προοδευτικού -κατά την κυριολοξία του όρου- "κοινωνικού μετώπου". Μια συμμαχία των κάτω με τους μεσαίους και λίγο πιο πάνω, αντί της ιστορικά πάντοτε χυδαίας συμμαχίας των πολύ πάνω με τους πολύ κάτω. Η μεσαία τάξη υπάρχει ακόμα. Έστω σαν ανάμνηση και σαν κεκτημένος τρόπος δομής της σκέψης. Αυτή είναι η μαγιά όμως ενός μεγάλου κομματιού την Ελληνικής κοινωνίας, που έχει την παιδεία και την κριτική ικανότητα και μπορεί να αποκόψει το σάπιο μαφιόζικο και κομπραδόρικο κομμάτι, να μην του ξανακουμπήσει δεκάρα τσακιστή και να κοιτάξει να συνεταιρισθεί με τους οικονομικά και κοινωνικά ασθενέστερους, να τους βοηθήσει να βρουν το δρόμο τους και ίσως να κόψει τα Ρωσο-Ολιγαρχικά όνειρα των πολύ πάνω, μέσα σε ένα πλαίσιο σαν αυτό των περισσότερων Ευρωπαϊκών κρατών. Τί λέτε, υπάρχει αυτός ο κόσμος; Μπορεί τα οικονομικά τους να έχουν χειροτερέψει, αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν υπάρχουν;
Έχει ξαναειπωθεί και θα λέγεται συνέχεια: Δέκα τρόικες να έρθουν και να φύγουν, να έρθει ο Τσίπρας, ο Καμμένος και να συνεργαστούν με τη Χ.Α., ο Θεός ο ίδιος να κατέβει, δεν πρόκειται να φτιάξει η κατάσταση στο μπ....λο μας αν δε βγάλουμε τα σκατά που έχουμε μέσα στο κεφάλι μας. Ο πιο αγνός και τίμιος κυβερνήτης να έρθει να μας κυβερνήσει, αν είμαστε εμείς σκατάδες, θα γίνει κι αυτός...
"Ούτε η κρίση ούτε η χρεοκοπία: τίποτα δεν μας δίδαξε τα απλά πράγματα - κόβουμε αποδείξεις, κι αν δεν κόβουμε δεχόμαστε την τιμωρία."Η διαφθορά δεν εξαφανίστηκε το αντίθετο υπάρχει προσαρμογή και μετάλλαξη σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.Εκεί που έδινες 500 ευρω φακελάκι πριν την κρίση δίνεις 100 τώρα, εκεί που λάδωνες τον υπάλληλο με το 500αρικο τώρα χρειάζεσαι μόνο 100.. Αν φανταστούμε τις μειώσεις των μισθών που υπέστησαν υπάλληλοι σε κομβικές υπηρεσίες μπορούμε να φανταστούμε απο που μπορούν ορισμένοι να κλείσουν τρύπες ... Να μην πω για αποδείξεις που ακόμα φαίνεσαι στριμμένος και ξενέρωτος αν τις ζητήσεις ...Οπότε όχι, η κρίση δεν λειτούργησε καθόλου παιδαγωγικά για πολλούς και διάφορους λόγους αλλα κυρίως γιατί αν είσαι απατεώνας η κρίση είναι ακόμα μια ευκαιρία για να αποδείξεις τις ικανότητες σου σε αυτή τη τέχνη.. Έτσι το βλέπουν όλοι αυτοί , οι Κιαμοι οι Ρεμοι οι επιχειρηματίες και όλο το εγκληματικό σινάφι...
Κάποτε μας λέγανε στο σχολείο ότι το φιλότιμο και το παλικάρι είναι λέξεις που δεν υπάρχουν σε αλλη γλώσσα και δείχνουν τη μοναδικότητα της ελληνικής κουλτούρας. Ω
"...ς ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε τα καταστήματα. Ο σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες ότι θα κάνουμε εφαρμογή του μέτρου προκειμένου να συμμορφωθούν. Θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θ....". Εμπνέει αποφασιστικότητα η δήλωση. Φόβητρο για τον φοροκλέπτη φαίνεται ο κύριος αυτός ο Στασινόπουλος Δεν απαυτωνόμαστε όλοι λέω εγώ "Δεν μπορώ να φανταστώ πώς πολλοί Έλληνες θα αρχίσουν πάλι να κλέβουν το κράτος ..."Άρη ποιος σου είπε πως σταμάτησε το κλέψιμο;
Συγγνώμη και όλας αλλά αυτοί που δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους στην συγκεκριμένη περίπτωση δημόσιοι υπάλληλοι ήταν - αστυνομικοί/εφοριακοί/δικαστές! Ο επιχειρηματίας αυτός σε χώρα στην οποία δημόσιος τομέας θα λειτουργούσε κώλο να κάνει τέτοια πράγματα δεν θα είχε
δεν ήταν θέμα δημοσίου υπαλλήλου. Και ο εφοριακός το σφράγισε και βεβαίωσε πρόστιμα και η αστυνομία πήγε και πήρε δύο φορές αυτόφωρο άτομα για παραβίαση σφράγισης. Ναι πήρε αυτοφωράκια προφανώς, απο την στιγμή που παρουσιάσθηκε ένας φουκαράς για υπεύθυνος ενώ ο ιδιοκτήτης δεν παρουσιάστηκε.Αυτό ακριβώς προβλέπει και ο νόμος άλλωστε. Αλλά αν έβρισκαν τον ιδιοκτήτη τι θα άλλαζε? Θα έλεγε στον Κιάμο να σταματήσει και να κλείσει το μαγαζί γιατί τον έπιασαν? Το πρόβλημα είναι απλό και υποδεικνύει απο μόνο του και την λύση. Τα οποιαδήποτε πρόστιμα όταν και αν επιβληθούν οριστικά θα είναι σαφώς μικρότερα από τα τεράστια έσοδα της παράνομης επαναλειτουργίας και φοροδιαφυγής. Ας νομοθετήσουν οι κύριοι βουλευτές και ας προβλέψουν Άμεση καταβολή προστίμου δεκαπλάσιου των υπολογισμένων εσόδων του επιχειρηματία. Αλλά όταν λέμε άμεση εννοούμε άμεση. Αλλιώς κατάσχεση ότι έχει και δεν έχει, πάλι άμεσα.Τα υπόλοιπα είναι για να συζητάμε...
"Στην Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ότι μετατοπίζεται το βάρος της ευθύνης για την εφαρμογή του νόμου στις περιπτώσεις όπου το ΣΔΟΕ παύει για ορισμένο διάστημα τη λειτουργία ενός καταστήματος. Στην περίπτωση του μπουζουκτσίδικου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής η Αστυνομία φαίνεται να μην έπραξε όσα όφειλε για την εφαρμογή του νόμου. Από τη στιγμή που το ΣΔΟΕ έθεσε σε εφαρμογή το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 για 48ωρη σφράγιση του καταστήματος, πιθανή λειτουργία ακύρωνε την εφαρμογή του νόμου. Η Αστυνομία έπρεπε να διαφυλάξει την τήρηση του νόμου και να μην επιτρέψει τη λειτουργία του καταστήματος. "Δες τις απαντήσεις του εφοριακού. Φόβητρο είπαμε η εφορία. Είμαι σίγουρος πως τους έχουν ταράξει στα πρόστιμα. Μεμονωμένο περιστατικό η φοροδιαφυγή του συγκεκριμένου. Σε κάθε πέταγμα γαρίφαλου οι καταστηματάρχες κυνηγάνε τον πελάτη να του δώσουν αποδείξεις.
αταξινόμητε ας το δούμε λίγο ρεαλιστικά. Κατάστημα με 1000 πελάτες που πίνουν και γλεντούν ,καλοκαίρι με γνωστής ποιότητας ιδιοκτήτες και γνωστές ομάδες ατόμων - εγκληματίες που ωφελούνται με μεγάλα χρηματικά ποσά απο την λειτουργία του καταστήματος , λειτουργεί παράνομα μετά απο σφράγιση. Περιμένουμε τώρα απο τη διοικητή και τα δύο άτομα του περιπολικού να σταματήσουν την λειτουργία και να αδειάσουν το μαγαζι πάνω στο τσακίρ κέφι....Εκτός και αν στο περιπολικό επιβαίνουν ο τσακ νόρις ο τσάκι τσαν και η διοικητής είναι η wonder woman. Το πρόβλημα δεν λύνεται με ράμπο. Αν ο ιδιοκτήτης και όσοι ωφελούνται απο την παράνομη λειτουργία του γνώριζαν ότι μέσα στον Αύγουστο θα έπρεπε να καταβάλουν 150.000€ για παράδειγμα ,ενώ τα έσοδα της νύχτας θα ήταν 80.000€ δεν θα χρειαζόταν να συζητάμε τίποτα. Τώρα αν εννοείς ότι θα μπορούσε η αστυνομία να στείλει 30 αστυνομικούς και να το αδειάσει με τσαμπουκά θα σου έλεγα ότι δεν χρειάζονται υπερπαραγωγές. Βούληση χρειάζεται μόνο και απλές λύσεις όπως η παραπάνω.
Τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν μπορούν 2 να εφαρμόσουν τον ισχύον νόμο ναι φωνάξουν και άλλους. Οι δικαιολογίες τύπου "μα να κόψουμε την διασκέδαση στον κόσμο" θα μπορούσαν εξάλλου να βρουν εφαρμογή και σε παράνομα πορνεία, μπαρμπουτιεράδικα κτλ. κτλ.
Συμφωνώ με όλα σχεδόν τα προηγούμενα σχόλια που διάβασα μα πιστεύω πως μόνοι μας τα γράφουμε, μόνοι μας τα διαβάζουμε. Για δική μας εσωτερική κατανάλωση.
Το ίδιο σκεφτόμουν. Οι διαφορές που μας χωρίζουν με τον επιχειρηματία που υπερηφανεύεται ότι συνεχίζουν απτόητοι τη στιγμή που πληρώνουμε ρεφενέ τα έσοδα του κράτους και με την πελατεία του που δέχεται να κάνει λ.χ. 600€ λογαριασμό χωρίς απόδειξη, είναι κολοσιαίες. Άλλοι άνθρωποι είμαστε όλοι. Δεν υπάρχει σωτηρία, πραγματικά.
Χτες το βραδυ (3/4/2013) ημουν στην Καλλιθεα Χαλκιδικης..Πραγματικα ηταν ενα ωραιο θεαμα να βλεπεις τους νεους ανθρωπους, να διασκεδαζουν ανεμελοι, ομορφοι, μεσα στην ομορφη νιοτη τους..Και ξαφνικα αυτη η αισιοδοξη εικονα σημερα αλλαζει, οταν διαβαζω για αυτο το συμβαν..".Και ο Θεος ο ιδιος να κατεβει, εγω θα το ανοιξω το ρημαδι το μαγαζι μου!Με τον παρα μου πηδω και την κυρα μου..!"Αυτη ειναι η νοοτροπια του μαγαζατορα.. "Δε πα να στειλεις την αστυνομια; Εχω τις ακρες μου εγω ρε..!"Δυο διαφορετικες εικονες, δυο διαφορετικοι κοσμοι χτες το βραδυ στην ομορφη Καλλιθεα, στο ομορφο "Μαλτεπε" οπως ηταν το πρωτο ονομα του χωριου, τοτε που οι κατοικοι καταριοταν την τυχη τους που γεννηθηκαν σε παραθαλλασιο μερος χωρις γονιμο εδαφος...
Μόνο όταν νιώσουμε, σαν κοινωνία, ότι αυτά ανήκουν στον υπόκοσμο και όποιος θέλει να είναι έξω απ' αυτόν δεν πρέπει καν να πηγαίνει εκεί, θα σωθούμε. Όταν αυτές οι συμπεριφορές απαξιώνονται.
Εγώ απορώ γιατί χρειάζεται να κόβει αποδείξεις ο μαγαζάτορας για να φορολογηθεί. Κύριε φέρνεις τον Κιάμο να τραγουδήσει Σάββατο βράδι τον Αύγουστο; Θα σε σκίσω στο φόρο με αποδείξεις ή χωρίς. Τόσο απλά.
@ein Steppenwolf 4.8.2013 | 20:52Απογοητεύτηκα τόσο από την είδηση, που όταν είδα το μικρό μαθηματικό πρόβλημα, σκέφτηκα: η εγκυρότητα της λύσης το προβλήματος ευτυχώς δεν εξαρτάται από την υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας — το x = 10 θα ισχύει είτε οι νόμοι τηρούνται είτε όχι. Ο κόσμος των Μαθηματικών προσφέρει κι αυτός μια διέξοδο από την όχι και τόσο ευχάριστη πραγματικότητα…
Θεός! έχω πάθει πλάκα με το γεγονός ότι απαντάς στον εαυτό σου! Περιμένω νέα σου απάντηση επιπλήττοντάς σε για την προηγούμενη και ζητώντας σου να μην το ξανακάνεις..
@cpapa 5.8.2013 | 11:35Μια διευκρίνηση έκανα ο άνθρωπος…@Εγκέλαδος 5.8.2013 | 08:41συν(30°) = ½ = 5/x ⇒ x = 10.Πρέπει να λύνεται και με σκέτη γεωμετρία: το δοσμένο τρίγωνο αναλύεται σ’ ένα ισόπλευρο με μήκος πλευράς 5 κι ένα ισοσκελές με μήκος σκέλους πάλι 5, οπότε x = 5 + 5 = 10.
Και οι δυό λύσεις μετρούν. Η τριγωνομετρική, κατά τη γνώμη μου, είναι η πιό σύντομη. Η γεωμετρική είναι η πιό κομψή. Και είσαι και μεγάλος που διόρθωσες το μεταφραστικό λάθος στο συν με sin.Πολύ μου αρέσει που αναγάγαμε το μπάχαλο του Κιάμου σε κάτι ωραιότερο.