Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter
50

Λοιπόν: 

  

Προχτές το βράδυ, στη Χαλκιδική, πήγε το ΣΔΟΕ στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδούσε ο Κιάμος και -ω, τι τεράστια έκπληξη!- διαπίστωσε σωρεία παραβάσεων: εικάζω ότι ούτε αποδείξεις, ούτε χαμήλωμα ΦΠΑ, ούτε τίποτα υπήρχε σε εκείνο το μαγαζί, όπως και σε πολλά του είδους.

Το ΣΔΟΕ για να τιμωρήσει το μαγαζί το σφράγισε για ένα 48ωρο, τιμωρία που δεν βρήκα αρκετή, αλλά έτσι είναι ο Νόμος, τι να κάνουμε. 

Το επόμενο βράδυ όμως (χτες δηλαδή) έγινε η ανατροπή!

Το μαγαζί άνοιξε κανονικά, σα να μην τρέχει τίποτα, και ο Πάνος Κιάμος τραγούδησε κανονικότατα!

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter

(χτεσινοβραδινή φωτο)

Διαβάζω στο thestival

Το ξημέρωμα του Σαββάτου βρήκε το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης να έχει καταφέρει μια σημαντική νίκη στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής. Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης έκανε...

αιφνιδιαστικό έλεγχο σε μπουζουκτσίδικο της Χαλκιδικής όπου τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος και βεβαίωσε πλήθος παραβάσεων. Εφαρμόζοντας το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 το ΣΔΟΕ σφράγισε το κατάστημα για 48 ώρες. Η νίκη του ΣΔΟΕ διαφημίστηκε μέσω σχετικής ανακοίνωσης από το γραφείο τύπου του Σώματος.

Το ξημέρωμα της Κυριακής βρήκε το νυχτερινό κέντρο ξεσφράγιστο. Το κράτος δεν κατάφερε να επιβληθεί στον επιχειρηματία. Τα πρόστιμα του Σαββάτου και το 48ωρο σφράγισμα ήταν απλά ένα πυροτέχνημα που η λάμψη του χάθηκε όταν οι πρώτοι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου άρχισαν να κάθονται στα τραπέζια του χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Την ώρα που ο κ. Στουρνάρας κοιμόταν ήσυχος θεωρώντας ότι είχε στείλει τελεσίγραφο στους φοροφυγάδες, ο Πάνος Κιάμος τραγουδούσε «φωτιά με φωτιά», οι λουλουδούδες πρόσφεραν τον δίσκο έναντι δέκα ευρώ και ο πελάτης πλήρωνε 160 ευρώ για ένα μπουκάλι ουίσκι.

Το μπρά ντε φερ μεταξύ του επιχειρηματία του νυχτερινού κέντρου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής και του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης ανέδειξε νικητή τον πρώτο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr, oι αστυνομικές αρχές της περιοχής συνέλαβαν τον υπεύθυνο του καταστήματος στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Το μαγαζί, όμως, λειτούργησε κανονικά και το κράτος δεν βρέθηκε σε κανένα από τα τραπέζια του.

Λίγο μετά: 

Στην Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ότι μετατοπίζεται το βάρος της ευθύνης για την εφαρμογή του νόμου στις περιπτώσεις όπου το ΣΔΟΕ παύει για ορισμένο διάστημα τη λειτουργία ενός καταστήματος. Στην περίπτωση του μπουζουκτσίδικου στην Καλλιθέα Χαλκιδικής η Αστυνομία φαίνεται να μην έπραξε όσα όφειλε για την εφαρμογή του νόμου.

Από τη στιγμή που το ΣΔΟΕ έθεσε σε εφαρμογή το άρθρο 13 του Ν. 2523/97 για 48ωρη σφράγιση του καταστήματος, πιθανή λειτουργία ακύρωνε την εφαρμογή του νόμου. Η Αστυνομία έπρεπε να διαφυλάξει την τήρηση του νόμου και να μην επιτρέψει τη λειτουργία του καταστήματος.

Το thestival.gr στις 2 τα ξημερώματα επικοινώνησε με τον αξιωματικό υπηρεσίας του ΑΤ Κασσανδρείας. Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε: «Γιατί δεν εφαρμόζεται το νόμο; Γιατί επιτρέψατε τη λειτουργία του καταστήματος»; Ο κ. Κ... απάντησε ότι δεν είχε καμία εντολή για να κλείσει το κατάστημα και ότι ήδη λίγο μετά την έναρξη του προγράμματος είχαν γίνει δύο συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κασσανδρείας ενώ διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

+++

Στο ΜEGA μίλησε ο ειδικός γραμματέας ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος σχετικά με το χτεσινό "φιάσκο" με το λουκέτο σε νυχτερινό μαγαζί στη Χαλκιδική (δείτε ΕΔΩ). "Εμείς χθες σφραγίσαμε το μαγαζί για μη έκδοση αποδείξεων σύμφωνα με το νόμο. Και αμέσως είχαμε ενημερώσει και το αστυνομικό τμήμα και τον κ. εισαγγελέα για το κλείσιμο του καταστήματος... Η αστυνομία επενέβη και χθες έκανε δύο συλλήψεις... Σήμερα το πρωί επικοινώνησα με τον επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος Κασσανδρείας, με τον αστυνομικό διευθυντή Χαλκιδικής αλλά και με τον εισαγγελέα Χαλκιδικής και ζήτησα την συνδρομή τους προκειμένου σήμερα να επανακλείσουμε το μαγαζί...."

Ο κ. Στασινόπουλος προειδοποίησε ότι "εμείς συνεχίζουμε και όπως έχω δηλώσει επανειλημμένως ο σκοπός μας δεν είναι να κλείσουμε τα καταστήματα. Ο σκοπός μας ήταν να ενημερώσουμε τους επαγγελματίες ότι θα κάνουμε εφαρμογή του μέτρου προκειμένου να συμμορφωθούν. Θα συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε. Και πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα κλείσουμε και άλλα καταστήματα εάν δεν συμμορφωθούν".

Από το facebook του μαγαζιού:

 

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter

 

Πώς μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι - με αφορμή τον Πάνο Κιάμο Facebook Twitter

 

ΥΓ. Δεν ξέρω πόσο πιο τραγελαφικά θα μπορούσαν να ήταν τα πράγματα. Όταν μαθαίνεις ότι τα λουκέτα και γενικότερα η εφαρμογή του Νόμου -επιτέλους!- γίνεται με άμεση εντολή του ίδιου του Σαμαρά, αλλά και πάλι κανείς δεν νοιάζεται να εφαρμόσει τον Νόμο, απλώς απελπίζεσαι με την κατάσταση. 

Ούτε η κρίση ούτε η χρεοκοπία: τίποτα δεν μας δίδαξε τα απλά πράγματα - κόβουμε αποδείξεις, κι αν δεν κόβουμε δεχόμαστε την τιμωρία. 

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς πολλοί Έλληνες θα αρχίσουν πάλι να κλέβουν το κράτος, με το που (αμήν και πότε) θα βγούμε απ' την κρίση. Και κυρίως δεν μπορώ να φανταστώ πόσο το έκλεβαν, τις παλιές καλές ημέρες, κάποιοι που όλη την περίοδο της κρίσης διαμαρτύρονται σκούζοντας, τελείως υποκριτικά...

 

50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ