Ένα σύγχρονο τέρας κρεμάστηκε στο κελί του στη Ν. Αφρική

Ένα σύγχρονο τέρας κρεμάστηκε στο κελί του στη Ν. Αφρική Facebook Twitter
20

Ο άνδρας που είχε χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Νότιας Αφρικής βρέθηκε νεκρός σήμερα στο κελί του πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο, κρεμασμένος από την κουβέρτα του. Ο 42χρονος Sifiso Makhubo κατηγορείτο για 122 αδικήματα, μεταξύ των οποίων δολοφονία, βιασμό, απαγωγή, ληστεία. Κατηγορείται επίσης για απόπειρα δολοφονίας καθώς εν γνώσει του προσπαθούσε να μεταδώσει στα θύματά του τον ιό HIV, του οποίου ήταν φορέας. Φέρεται να έχει επιτεθεί σεξουαλικά και σε 34 παιδιά.

Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα με υψηλά ποσοστά σεξουαλικών επιθέσεων. Το 2012 σημειώθηκαν 64.000 επιθέσεις σε μια χώρα 50 εκατ. ανθρώπων. Από αυτές, οι 25.000 είχαν στόχο παιδιά. Το 2010 σημειώθηκαν 132 επιθέσεις για κάθε 100.000 κατοίκους.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

9 σχόλια
Ωραίος ο τίτλος του άρθρου σε βάζει σε μια ωραιότατη συναισθηματική κατάσταση. Για μια στιγμή νόμισα ότι διάβαζα "Απογευματινή" της εποχής που αρθρογραφούσαν σε αυτή, η καθηγήτρια κυρία Παναγιωταρέα και η Βικτωρία Νταγκουνάκη!
Ναι, πείτε μου τώρα οι "δίκαιοι" και οι "πονόψυχοι" εδώ μέσα ότι τον λυπάστε κιόλας το κάθαρμα!! Και πολύ έζησε!! Άντε γιατί έχει πέσει υποκρισία της υποκρισίας, ω υποκρισία! Ποιος λυπάται τα θύματα, ε? για πείτε, ποιος θα τους γυρίσει πίσω τη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια, την αθωότητα? ποιος, την τρέλα μου μέσα?????
Ο ένας "γιατί να μην επαναφέρουμε τη θανατική ποινή": ορίστε πέθανε αλλά δεν φτάνει. "Γιατί να πεθάνει έτσι ήσυχα"; ο άλλος ... άρα να νομιμοποιήσουμε και τα βασανιστήρια (όχι ότι δε συμβαίνουν αλλά λέμε); Δηλαδή, με λίγα λόγια, η πολιτεία να εκπαιδεύει τέρατα για να εκδικείται τέρατα... και που θα αρχίζει και που θα τελειώνει αυτό. Και γιατί είναι δίκαιο αυτό για αυτόν που θα εκτελεί τις ποινές και τα βασανιστήρια; Από τη στιγμή που η θανατική ποινή είτε υπάρχει είτε όχι είναι ένα και το αυτό για τέτοιου είδους ανθρώπους, γιατί να αναπροσαρμόσουμε τον όποιο πολιτισμό μας, την όποια ηθική μας για αυτούς, αφού δε θέλουμε να είμαστε σαν αυτούς; Τέλος πάντων, υπάρχει κάποιος λόγος που η δικαιοσύνη είναι διακριτός θεσμός και δεν αποδίδεται από τους πολίτες.
Έχεις δίκιο ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να αφήνεται στα χέρια των πολιτών. Για δεκάδες διαφορετικούς λόγους. Σκεπτόμενη πολιτισμένα και λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τις αρχές και τη φιλοσοφία μου κλπ. δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.Όμως αν ήμουν έστω και τρίτη ξαδέλφη με ένα από τα θύματα θα έκανα ό,τι περνά από το χέρι μου για να μη μπει στη φυλακή αυτό το μόρφωμα και να πεθάνει στα χέρια μου μετά από πολλούς μήνες. Με ποιους τρόπους δεν το λέω γιατί θα το έκοβε η λογοκρισία και καλά θα έκανε.
θα πρεπε να υποφερει παααααρα πολυ πριν το τελος....Να τον κακοποιησουν σεξουαλικα με ενα σιδερενιο παλουκι 122 φορες ας πουμε, ΓΙΑ ΑΡΧΗ!!!
Ωραία βρέ!! θα καταντήσουμε σαν τούς αμερικάνους πού παρακολουθούν την εκτέλεση με σκοπό την ηθική ικανοποίηση των θυμάτων... ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ.. ΚΑΠΩΣ ΕΓΙΝΕ..
Αρχίζει να μας δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα(σαν λίγο,λίγο να μας επηρεάζει δήλαδή) όταν ξεκινά σιγά σιγά με το να μας βιάζει,ληστεύει,και δολοφονεί,εκεί ακριβώς βρίσκουμε ένα νόημα στην ζωή του..μπορεί με τις ευχές όλων μας να πάει στον αγύριστο.
Το πιο συχνο λογικο λαθος οσων υποστηριζουν τη θανατικη ποινη ειναι να σου δειξουν ενα τετοιο εγκλημα και να λενε "α, και τωρα τι θα πειτε;", λες και οσοι ειναι κατα της θανατικης ποινης δεν ξερουν πως γινονται τετοια εγκληματα.
"...ο Μαριάν Κόλα... απλώς «είχε ελεύθερη ψυχή, και ... τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής». Σημειώνουν πάντως ότι ο Κόλα «ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας».Οι συντάκτες εστιάζουν και στη συνύπαρξή τους στη φυλακή των Τρικάλων πριν την απόδραση, χαρακτηρίζοντας την φονική πορεία των δραπετών ως «ελευθερία του άνευ όρων».Αυτό που σοκάρει περισσότερο, ωστόσο, είναι το υστερόγραφο του κειμένου, στο οποίο υπάρχει η μακάβρια ευχή για τα μέλη των διωκτικών αρχών: «Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας»."http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63863721"Τα αποσπάσματα θανάτου της ΕΛΑΣ και του στρατού εκτέλεσαν άλλον ένα Αλβανό δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, τον Μαριάν Κόλα. Άλλοι δύο είχαν εκτελεστεί στις 2 Ιούλη. "http://www.gazzetta.gr/plus/article/527469/hgetiko-stelehos-toy-antarsya-yper-ton-dikaiomaton-toy-kola"Ο Sifiso Makhubo απλώς «είχε ελεύθερη ψυχή, και ... τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα.. τα αποσπάσματα θανάτου των δεσμοφυλάκων της φυλακής της Νότιας Αφρικής τον εκτέλεσαν"Καθόλου απίθανο...