Ένα σύγχρονο τέρας κρεμάστηκε στο κελί του στη Ν. Αφρική

Ένα σύγχρονο τέρας κρεμάστηκε στο κελί του στη Ν. Αφρική Facebook Twitter
20

Ο άνδρας που είχε χαρακτηριστεί ως ο χειρότερος βιαστής στην ιστορία της Νότιας Αφρικής βρέθηκε νεκρός σήμερα στο κελί του πριν οδηγηθεί στο δικαστήριο, κρεμασμένος από την κουβέρτα του. Ο 42χρονος Sifiso Makhubo κατηγορείτο για 122 αδικήματα, μεταξύ των οποίων δολοφονία, βιασμό, απαγωγή, ληστεία. Κατηγορείται επίσης για απόπειρα δολοφονίας καθώς εν γνώσει του προσπαθούσε να μεταδώσει στα θύματά του τον ιό HIV, του οποίου ήταν φορέας. Φέρεται να έχει επιτεθεί σεξουαλικά και σε 34 παιδιά.

Η Νότια Αφρική είναι μια χώρα με υψηλά ποσοστά σεξουαλικών επιθέσεων. Το 2012 σημειώθηκαν 64.000 επιθέσεις σε μια χώρα 50 εκατ. ανθρώπων. Από αυτές, οι 25.000 είχαν στόχο παιδιά. Το 2010 σημειώθηκαν 132 επιθέσεις για κάθε 100.000 κατοίκους.

20

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Διεθνή / Προειδοποιητικά πυρά στα σύνορα Βόρειας και Νότιας Κορέας: Απειλείται «ανεξέλεγκτη» σύγκρουση, λέει η Πιονγκγιάνγκ

Οι νοτιοκορεάτικες ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως υπήρξαν προειδοποιητικά πυρά - Είπαν ότι στρατιώτες της Βόρειας Κορέας πέρασαν τα σύνορα κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη
LIFO NEWSROOM
«Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Διεθνή / «Πολύ άρρωστοι και πολύ κουρασμένοι»: Η πραγματικότητα του λιμού στη Γάζα που το Ισραήλ αρνείται

Ο ΟΗΕ χαρακτηρίζει επισήμως τη Γάζα ως περιοχή λιμού, με χιλιάδες κατοίκους να υποφέρουν από έλλειψη τροφίμων, αυξημένη φτώχεια και επικίνδυνες συνθήκες διαβίωσης μετά από 22 μήνες πολέμου
THE LIFO TEAM
Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Διεθνή / Κονγκό: Εκρηκτικά ποσοστά σεξουαλικής βίας – Χιλιάδες θύματα χωρίς καμία πρόσβαση σε φροντίδα

Η σύγκρουση στο Κονγκό αφήνει τα θύματα σεξουαλικής βίας χωρίς ιατρική και νομική στήριξη. Οι κλινικές έχουν κλείσει, η βοήθεια έχει κοπεί και η ατιμωρησία διαιωνίζει την τραγωδία.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ αγοράζει το 10% της Intel με 8,9 δισ. – Η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά το 2008

Η συμφωνία εντάσσεται στη στρατηγική ενίσχυσης της αμερικανικής βιομηχανίας ημιαγωγών και θεωρείται η μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση μετά τη διάσωση της αυτοκινητοβιομηχανίας το 2008
ΦΩΤ.: UNSPLASH
Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Διεθνή / Μάικ Πομπέο στους FT: Ο Τραμπ δεν πρέπει να ανταμείψει τον Πούτιν για την επιθετικότητα του στην Ουκρανία

Η αποδοχή της παράνομης κατάληψης εδαφών από τη Ρωσία στο Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ θα έστελνε το μήνυμα σε όλους τους δικτάτορες ότι η βία αποδίδει καρπούς.
LIFO NEWSROOM
Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Διεθνή / Γκισλέιν Μάξγουελ: «Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ ανάρμοστος – Δεν υπάρχει μυστική λίστα πελατών του Έπσταϊν»

Η Γκισλέιν Μάξγουελ, συνεργάτιδα του καταδικασμένου Τζέφρι Έπσταϊν, δηλώνει σε νέα συνέντευξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είχε ποτέ ανάρμοστη συμπεριφορά και διαψεύδει την ύπαρξη «λίστας πελατών»
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και ΜάοΗ Σκοτεινή Πολιτική Σκηνή

Διεθνή / Η Κίνα του Σι Τζινπίνγκ: Εκκαθαρίσεις, παράνοια και λίγο από Στάλιν και Μάο

Η Κίνα παραμένει μυστήριο για τον κόσμο: οι καθαρισμοί της ηγεσίας υπό τον Σι Τζινπίνγκ θυμίζουν Στάλιν και Μάο, ενώ οι φήμες και οι πολιτικές αναταράξεις προκαλούν ανησυχία διεθνώς
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Ωραίος ο τίτλος του άρθρου σε βάζει σε μια ωραιότατη συναισθηματική κατάσταση. Για μια στιγμή νόμισα ότι διάβαζα "Απογευματινή" της εποχής που αρθρογραφούσαν σε αυτή, η καθηγήτρια κυρία Παναγιωταρέα και η Βικτωρία Νταγκουνάκη!
Ναι, πείτε μου τώρα οι "δίκαιοι" και οι "πονόψυχοι" εδώ μέσα ότι τον λυπάστε κιόλας το κάθαρμα!! Και πολύ έζησε!! Άντε γιατί έχει πέσει υποκρισία της υποκρισίας, ω υποκρισία! Ποιος λυπάται τα θύματα, ε? για πείτε, ποιος θα τους γυρίσει πίσω τη ζωή, την υγεία, την αξιοπρέπεια, την αθωότητα? ποιος, την τρέλα μου μέσα?????
Ο ένας "γιατί να μην επαναφέρουμε τη θανατική ποινή": ορίστε πέθανε αλλά δεν φτάνει. "Γιατί να πεθάνει έτσι ήσυχα"; ο άλλος ... άρα να νομιμοποιήσουμε και τα βασανιστήρια (όχι ότι δε συμβαίνουν αλλά λέμε); Δηλαδή, με λίγα λόγια, η πολιτεία να εκπαιδεύει τέρατα για να εκδικείται τέρατα... και που θα αρχίζει και που θα τελειώνει αυτό. Και γιατί είναι δίκαιο αυτό για αυτόν που θα εκτελεί τις ποινές και τα βασανιστήρια; Από τη στιγμή που η θανατική ποινή είτε υπάρχει είτε όχι είναι ένα και το αυτό για τέτοιου είδους ανθρώπους, γιατί να αναπροσαρμόσουμε τον όποιο πολιτισμό μας, την όποια ηθική μας για αυτούς, αφού δε θέλουμε να είμαστε σαν αυτούς; Τέλος πάντων, υπάρχει κάποιος λόγος που η δικαιοσύνη είναι διακριτός θεσμός και δεν αποδίδεται από τους πολίτες.
Έχεις δίκιο ότι η δικαιοσύνη δεν πρέπει να αφήνεται στα χέρια των πολιτών. Για δεκάδες διαφορετικούς λόγους. Σκεπτόμενη πολιτισμένα και λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τις αρχές και τη φιλοσοφία μου κλπ. δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου.Όμως αν ήμουν έστω και τρίτη ξαδέλφη με ένα από τα θύματα θα έκανα ό,τι περνά από το χέρι μου για να μη μπει στη φυλακή αυτό το μόρφωμα και να πεθάνει στα χέρια μου μετά από πολλούς μήνες. Με ποιους τρόπους δεν το λέω γιατί θα το έκοβε η λογοκρισία και καλά θα έκανε.
θα πρεπε να υποφερει παααααρα πολυ πριν το τελος....Να τον κακοποιησουν σεξουαλικα με ενα σιδερενιο παλουκι 122 φορες ας πουμε, ΓΙΑ ΑΡΧΗ!!!
Ωραία βρέ!! θα καταντήσουμε σαν τούς αμερικάνους πού παρακολουθούν την εκτέλεση με σκοπό την ηθική ικανοποίηση των θυμάτων... ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΕΤΣΙ.. ΚΑΠΩΣ ΕΓΙΝΕ..
Αρχίζει να μας δημιουργεί ένα μικρό πρόβλημα(σαν λίγο,λίγο να μας επηρεάζει δήλαδή) όταν ξεκινά σιγά σιγά με το να μας βιάζει,ληστεύει,και δολοφονεί,εκεί ακριβώς βρίσκουμε ένα νόημα στην ζωή του..μπορεί με τις ευχές όλων μας να πάει στον αγύριστο.
Το πιο συχνο λογικο λαθος οσων υποστηριζουν τη θανατικη ποινη ειναι να σου δειξουν ενα τετοιο εγκλημα και να λενε "α, και τωρα τι θα πειτε;", λες και οσοι ειναι κατα της θανατικης ποινης δεν ξερουν πως γινονται τετοια εγκληματα.
"...ο Μαριάν Κόλα... απλώς «είχε ελεύθερη ψυχή, και ... τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα, αναζητώντας διαρκώς την ευκαιρία να αποδράσουν από το νεκρό χωροχρόνο της φυλακής». Σημειώνουν πάντως ότι ο Κόλα «ούτε αναρχικός ήταν, ούτε σύντροφός μας».Οι συντάκτες εστιάζουν και στη συνύπαρξή τους στη φυλακή των Τρικάλων πριν την απόδραση, χαρακτηρίζοντας την φονική πορεία των δραπετών ως «ελευθερία του άνευ όρων».Αυτό που σοκάρει περισσότερο, ωστόσο, είναι το υστερόγραφο του κειμένου, στο οποίο υπάρχει η μακάβρια ευχή για τα μέλη των διωκτικών αρχών: «Χαρά μας είναι να πενθείτε πάνω από τα φέρετρα συναδέλφων σας»."http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63863721"Τα αποσπάσματα θανάτου της ΕΛΑΣ και του στρατού εκτέλεσαν άλλον ένα Αλβανό δραπέτη των φυλακών Τρικάλων, τον Μαριάν Κόλα. Άλλοι δύο είχαν εκτελεστεί στις 2 Ιούλη. "http://www.gazzetta.gr/plus/article/527469/hgetiko-stelehos-toy-antarsya-yper-ton-dikaiomaton-toy-kola"Ο Sifiso Makhubo απλώς «είχε ελεύθερη ψυχή, και ... τα μάτια του κοιτούσαν τον ορίζοντα.. τα αποσπάσματα θανάτου των δεσμοφυλάκων της φυλακής της Νότιας Αφρικής τον εκτέλεσαν"Καθόλου απίθανο...