Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
6

Ομολογώ ότι με ένιωσα ηδονοβλεψίας. Ποιος θα έλεγε ότι θα με ενδιέφερε τόσο τι υπάρχει μέσα στα ψυγεία του κόσμου; Σας παρουσιάζω τα ψυγεία που αναποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μαζί με τα σχόλια των ιδιοκτητών (όπου υπήρχαν)

έφτασε χωρίς σχόλιο

"η ψυγειάρα"

(χωρίς σχόλιο)

"να πάρε το δικό μου ψυγείο...δείχνει οτι πρόσφατα ήμουν στην Ιταλία...δε ξέρω και τι άλλο δείχνει οτι έχω ζωα...οτι δεν πάω συχνά supermarket κτλ"

(χωρίς σχόλιο)

"πολυ σακουλα ρε γαμωτο! δεν γραφουν ωραια αλλα διατηρουνται καλυτερα τα λαχανικα και τα φρουτα   "

"ψυγείο "προοπτική" εργαστήρι σχεδίου"

Σας ευχαριστώ όλους!

====

*Το παραπάνω ποστ πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011. (Ίσως γι' αυτό κάποια ψυγεία ήταν τόσο γεμάτα...)

Και τώρα, οι φωτογραφίες του 2013

 1.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Κάπαρη από τη Σύμη, γκαζόζες "Γεράνι", ψιλοκομμένα αρωματικά στην κατάψυξη, μπακαλιάρος που ξαλμυρίζεται στο λεκανάκι, πολλά βαζάκια με πέστο μουσταρδα και μαγιονέζα και διάφορα "χτεσινά" φαγητά. Σαν εργένης δυσκολεύομαι να μαγειρέψω ποσότητα για ένα μόνο άτομο.Υ.Γ. όσες παγοκύστες και να έχω πάντα θα τελειώσουν σε μια "κρίσιμη" στιγμή...

2.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 1

3.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 2

4.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Γιαουρτάκι, αγάπη μου"

5.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Η φτώχεια θέλει καλοπέραση"

6.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Θα κάνω αυγά sunprotect"

7.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Λίγη ατμόσφαιρα με κάμερα με 3.0 και χωρίς φλας, τι να σου κάνει - και τα απομεινάρια μιας εξεταστικής

8.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Πολύ πρωτεΐνη στο ψυγείο μας και το μπουκάλι πάνω αριστερά περιέχει ροζ λεμονάδα για το Tanqueray no 10 ;-)

9.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Τα απαραίτητα για το καλοκαίρι: χυμοί, μπύρες, υλικά για τοστ και κανά φρούτο για να λέμε ότι τρώμε υγιεινά

10.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Το υγιεινό"

11.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγείο μου στο 'Αμστερνταμ

12.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγειάκι μου όταν κάνω διατροφή...δε θέλετε να δείτε πώς είναι όταν δεν κάνω

13.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
1.Το ψυγείο έχει βασικά ένα ταψί τουρλου που έφτιαξε ο Γιώργος. Στο εξωτερικό του ψυγειου βάζουμε μαγνητακια με σκοπό να το καλύψουμε εντελώς, κάποτε...

14.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
2. Και το εξωτερικό

Γεύση
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini «στου Ηλία» Μαρινάκη 

Γεύση / Quinn’s: Γιατί όλοι πίνουν Dry Martini στου Ηλία Μαρινάκη 

Στην πιάτσα των Ιλισίων, σε ένα μέρος όπου όλα είναι μελετημένα, ένας πολύπειρος και προσγειωμένος μπάρμαν μας καλεί να χαθούμε στον «Κήπο των επίγειων απολαύσεων», συζητώντας και πίνοντας κλασικά αλλά αναβαθμισμένα κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑ, DELI

Γεύση / Ο μεγάλος οδηγός του Αθηναίου καλοφαγά: Τα 51 πιο νόστιμα σημεία της πόλης

Εξειδικευμένα παντοπωλεία, deli με αλλαντικά και τυριά από την Ελλάδα και τον κόσμο, χασάπικα για κρέατα άριστης ποιότητας, κάβες και φούρνοι με ψωμιά παραδοσιακά αλλά και νέας εποχής, σε μια λίστα που μπορεί να είναι ο παράδεισος του foodie.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία στην Αθήνα;

Γεύση / Είναι η τούρτα αμυγδάλου του Μπόζα η πιο ωραία τούρτα της Αθήνας;

Όσο και αν η τέχνη της ζαχαροπλαστικής έχει κάνει άλματα στη χώρα μας, δεν έχουμε πάψει ποτέ να αγαπάμε τα «παλιά γλυκά» που μας θυμίζουν παιδικά χρόνια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, γενέθλια και γιορτές.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ωδή στην pure σεβεντίλα: Ένα σπίτι που μοιάζει με μικροοργανισμό.

Γεύση / Ένα σπίτι στο Παλαιό Φάληρο που αποθεώνει τα απίθανα '70s

Το σπίτι του Γιώργου Κελέφη, εκδότη του περιοδικού ΟΖΟΝ, στο Παλαιό Φάληρο ‒σχεδιασμένο από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες Δημήτρη και Σουζάνα Αντωνακάκη‒ μοιάζει με χρονοκάψουλα που σε μεταφέρει στη δεκαετία του ’70.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Το κρασί με απλά λόγια / Τα κρασιά της Κεφαλονιάς: Ρομπόλα, Μαυροδάφνη και άλλες εξαιρετικές ποικιλίες

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης ταξιδεύουν στους αμπελώνες της Κεφαλονιάς, με οδηγό τον οινοποιό Ευρυβιάδη Σκλάβο. Μαθαίνουμε για τις γνωστές, αλλά και τις πιο σπάνιες ποικιλίες του νησιού, καθώς και για τον ρόλο που παίζει το βουνό Αίνος στην αμπελουργία του.
THE LIFO TEAM
Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Γεύση / Στο ΚΙΝΩΝΩ στο Κουκάκι που περνάει την πιο νόστιμη φάση του

Ο Βαγγέλης από το «Σπιρτόκουτο» –δηλαδή ο Γιάννης Βουλγαράκης– άφησε τα Κύθηρα για την Αθήνα και ανανέωσε, με τις λιτές του γεύσεις, έναν χώρο όπου κάποτε αράζαμε για ποτά και τώρα πηγαίνουμε για φρέσκες παπαρδέλες και σφακιανόπιτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

3 σχόλια
Επειδή η πληροφορία του τι έχει ο καθένας μας στο ψυγείο του είναι προσωπική και η γνώση της είναι παντελώς άχρηστη σε όλους.Δε με ενοχλεί όμως αυτό. Αργόσχολοι ή ματαιόδοξοι που θα ανέβαζαν και το βρώμικο εσώρουχο τους στο ίντερνετ πάντα θα υπάρχουν. Με ενοχλεί που το σιγοντάρει η Lifo επειδή έτσι (και καλά) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το κοινό της. Θέλω να πιστεύω ότι το κοινό της είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τι είναι επουσιώδες (αν όχι βλακώδες) και αν συνάδει με το πνεύμα της ύλης του σάιτ και του περιοδικού. Τα γεγονότα μάλλον θα με διαψεύσουν φαντάζομαι.