ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
6

Ομολογώ ότι με ένιωσα ηδονοβλεψίας. Ποιος θα έλεγε ότι θα με ενδιέφερε τόσο τι υπάρχει μέσα στα ψυγεία του κόσμου; Σας παρουσιάζω τα ψυγεία που αναποκρίθηκαν στο κάλεσμα, μαζί με τα σχόλια των ιδιοκτητών (όπου υπήρχαν)

έφτασε χωρίς σχόλιο

"η ψυγειάρα"

(χωρίς σχόλιο)

"να πάρε το δικό μου ψυγείο...δείχνει οτι πρόσφατα ήμουν στην Ιταλία...δε ξέρω και τι άλλο δείχνει οτι έχω ζωα...οτι δεν πάω συχνά supermarket κτλ"

(χωρίς σχόλιο)

"πολυ σακουλα ρε γαμωτο! δεν γραφουν ωραια αλλα διατηρουνται καλυτερα τα λαχανικα και τα φρουτα   "

"ψυγείο "προοπτική" εργαστήρι σχεδίου"

Σας ευχαριστώ όλους!

====

*Το παραπάνω ποστ πρωτοδημοσιεύτηκε το 2011. (Ίσως γι' αυτό κάποια ψυγεία ήταν τόσο γεμάτα...)

Και τώρα, οι φωτογραφίες του 2013

 1.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Κάπαρη από τη Σύμη, γκαζόζες "Γεράνι", ψιλοκομμένα αρωματικά στην κατάψυξη, μπακαλιάρος που ξαλμυρίζεται στο λεκανάκι, πολλά βαζάκια με πέστο μουσταρδα και μαγιονέζα και διάφορα "χτεσινά" φαγητά. Σαν εργένης δυσκολεύομαι να μαγειρέψω ποσότητα για ένα μόνο άτομο.Υ.Γ. όσες παγοκύστες και να έχω πάντα θα τελειώσουν σε μια "κρίσιμη" στιγμή...

2.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 1

3.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
My fridge is my castle 2

4.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Γιαουρτάκι, αγάπη μου"

5.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Η φτώχεια θέλει καλοπέραση"

6.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Θα κάνω αυγά sunprotect"

7.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Λίγη ατμόσφαιρα με κάμερα με 3.0 και χωρίς φλας, τι να σου κάνει - και τα απομεινάρια μιας εξεταστικής

8.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Πολύ πρωτεΐνη στο ψυγείο μας και το μπουκάλι πάνω αριστερά περιέχει ροζ λεμονάδα για το Tanqueray no 10 ;-)

9.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Τα απαραίτητα για το καλοκαίρι: χυμοί, μπύρες, υλικά για τοστ και κανά φρούτο για να λέμε ότι τρώμε υγιεινά

10.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
"Το υγιεινό"

11.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγείο μου στο 'Αμστερνταμ

12.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
Το ψυγειάκι μου όταν κάνω διατροφή...δε θέλετε να δείτε πώς είναι όταν δεν κάνω

13.
Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
1.Το ψυγείο έχει βασικά ένα ταψί τουρλου που έφτιαξε ο Γιώργος. Στο εξωτερικό του ψυγειου βάζουμε μαγνητακια με σκοπό να το καλύψουμε εντελώς, κάποτε...

14.

Μέσα στο ψυγείο σας vol. 2 Facebook Twitter
2. Και το εξωτερικό

Γεύση
6

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Madame Ginger προτείνει Πασχαλινό μενού χωρίς κρέας – Και με ποια κρασιά θα το συνοδεύσετε

Το κρασί με απλά λόγια / Η Madame Ginger προτείνει ένα πασχαλινό μενού χωρίς κρέας και μερικά ταιριαστά κρασιά

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν με την food blogger Μαριλού Παντάκη για τη σχέση της με το κρασί και για όλες εκείνες τις συνταγές της που προτείνει για ένα πεντανόστιμο πασχαλινό τραπέζι δίχως κρέας – εννοείται ότι υπάρχουν προτάσεις σε κρασιά προκειμένου να τις συνοδεύσετε.
THE LIFO TEAM
Με τα δάχτυλα και στη μέση

Γεύση / Πιάτα που μπαίνουν στη μέση και τρώγονται με τα χέρια

Ο σεφ Κώστας Παλυβός μοιράζεται τις συνταγές του για τις κροκέτες μουσακά, το πιτόγυρο παστιτσάδα και άλλα πιάτα του που είναι για να μοιράζονται, που μας δίνουν τη χαρά του να τσιμπολογάμε με τα χέρια μέσα από το πιάτο, και ας λαδωθούμε λίγο.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Στο Αφαία στο Θησείο

Γεύση / Για μπίρα, κρασί χύμα και μακαρόνια με κιμά στο Αφαία στο Θησείο

Αν αναρωτιέστε «πού βγαίνει η μισή Αθήνα τώρα;», αυτοί που ψάχνουν ό,τι νέο ανοίγει και το επισκέπτονται πρώτοι, τότε να ξέρετε πως πάνε σε ένα μοντέρνο καφενείο, σε ένα χαλαρό μαγαζί που τα κάνει όλα προσεγμένα και από τα τραπέζια του βλέπουμε τα τρένα να περνούν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα αντισυμβατικά μαθήματα μαγειρικής που παραδίδονται τώρα στην Αθήνα

Γεύση / Μαθήματα «αυθόρμητης μαγειρικής» στην Αθήνα

Κάποιοι πάνε στο μάθημα με ένα υλικό που έχουν σπίτι τους και δεν ξέρουν πώς να το αξιοποιήσουν, άλλοι γεμίζουν με γυάλινα βαζάκια τους πάγκους της κουζίνας τους ενώ μαθαίνουν πώς να βάλουν τις ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτήν τη στιγμή στην πόλη παραδίδονται αυθόρμητα μαθήματα μαγειρικής, που ενισχύουν τη φαντασία και δεν υπακούν σε συνταγές και γραμμάρια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Nothing Days / «Σε όλα τα σπίτια μού ζητούσαν να φτιάχνω μόνο τα φαγητά που ήξερα»: Μια Ανδριώτισσα μαγείρισσα αφηγείται

Η Χαρίκλεια Δανιόλου μαγειρεύει από μικρό παιδί. Μαγείρεψε στη θρυλική ταβέρνα του Περτέση στις Στραπουριές και σε σπίτια πλουσίων, ενώ σήμερα μαγειρεύει στην ταβέρνα της, τα Σκαλάκια, στη Χώρα της Άνδρου. Το ανδριώτικο φαγητό ήταν η αφορμή για να μας αφηγηθεί όλη της τη ζωή.
M. HULOT
Koutsou & Co: Ένα μαγειρείο όπου θα τρώμε τα «κλεμμένα» και τα «βρώμικα»

Γεύση / Ένα νέο μαγειρείο σε μια στοά στο Σύνταγμα θα σερβίρει τα «κλεμμένα» και τα «βρόμικα»

Η Αργυρώ Κουτσού το έχει βάλει σκοπό να μας σερβίρει κομμάτια από τα ψάρια και τα κρέατα που δεν φτιάχνονται συνήθως στα μαγειρεία, συνταγές του Ιονίου και πολίτικα φαγητά, ενώ θα τηγανίζει και τέλεια κεφτεδάκια με πατάτες στο Koutsou & Co.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Γεύση / Πεθαίνετε για κρητική στάκα; Μπορείτε να τη φτιάξετε σπίτι σας

Λένε ότι η υπομονή είναι αρετή και η αλήθεια είναι πως η στάκα τη χρειάζεται. Ο Κρητικός σεφ Μιχάλης Χάσικος αποκαλύπτει τα μυστικά για να πετύχουμε τη δυναμωτική τροφή των βοσκών και να την απολαύσουμε πάνω σε ζυμωτό ψωμί, με αυγά μάτια και τηγανητές πατάτες, για να απογειώσουμε με αυτή ψητά λαχανικά, χόρτα και ζυμαρικά.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Ergon Bakehouse:

Γεύση / Η πιο ελαφριά και αφράτη πίτσα της πόλης σερβίρεται στο Ergon Bakehouse

Στο νέο πολυεπίπεδο πρότζεκτ Ergon Bakehouse Athens όλα μυρίζουν ζυμάρι. Εδώ θα βρείτε έναν φούρνο με πολύχρωμα ψωμιά, όσα χρειάζεστε για τα δικά σας ξεφουρνίσματα στο σπίτι, αλλά και ένα χαλαρό μέρος για να φάτε κάτι εύκολο και νόστιμο στο κέντρο, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Και έρχονται και άλλα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Δέκα διευθύνσεις για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Γεύση / Εννέα μέρη για λαχταριστό μπακαλιάρο με σκορδαλιά

Η 25η Μαρτίου είναι μία από τις τρεις μέρες της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που επιτρέπεται το ψάρι, το λάδι και το κρασί. Δεν ξέρω πόσο μεγάλη είναι η πίστη σας, ξέρω μόνο πόσο ευλαβικά αγαπάμε όλοι τον μπακαλιάρο σκορδαλιά και πόσο καλά ξέρουμε να τιμούμε τις γαστρονομικές παραδόσεις.
ΔΩΡΑ ΜΑΣΤΟΡΑ
Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Γεύση / Δεν τους προλαβαίνουμε με τα νέα bakeries της Αθήνας

Αυτήν τη στιγμή ξεφουρνίζονται στην πόλη cinnamon rolls σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, ψωμιά με μάραθο και κουρκουμά και πολύσπορα με μέλι, vanilla buns, ηπειρώτικες χορτόπιτες και empanadas σαν σπανακόπιτα. Κάποιοι κάνουν υπομονή μέχρι να ωριμάσουν τα ζυμάρια τους για να βάλουν στη βιτρίνα τους πράγματα που μας φτιάχνουν τη μέρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

3 σχόλια
Επειδή η πληροφορία του τι έχει ο καθένας μας στο ψυγείο του είναι προσωπική και η γνώση της είναι παντελώς άχρηστη σε όλους.Δε με ενοχλεί όμως αυτό. Αργόσχολοι ή ματαιόδοξοι που θα ανέβαζαν και το βρώμικο εσώρουχο τους στο ίντερνετ πάντα θα υπάρχουν. Με ενοχλεί που το σιγοντάρει η Lifo επειδή έτσι (και καλά) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με το κοινό της. Θέλω να πιστεύω ότι το κοινό της είναι αρκετά έξυπνο για να καταλάβει τι είναι επουσιώδες (αν όχι βλακώδες) και αν συνάδει με το πνεύμα της ύλης του σάιτ και του περιοδικού. Τα γεγονότα μάλλον θα με διαψεύσουν φαντάζομαι.