Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο.

Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ ο ταχύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Facebook Twitter
10

Το μεγαλύτερο χτύπημα δέχθηκε ο κόσμος του στίβου μετά τη δήλωση του Τάισον Γκέι πως βρέθηκε θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών.

Ο ταχύτερος αθλητής φέτος στα 100μ. δήλωσε από το Άμστερνταμ που βρίσκεται πως θα αποσύρει τη συμμετοχή του από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Μόσχας, το οποίο θα αρχίσει σε περίπου ένα μήνα.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής το 2007 και στις δύο αποστάσεις εξήγησε πως ενημερώθηκε πως βρέθηκε θετικό το πρώτο δείγμα σε έλεγχο εκτός αγώνων στις 16 Μαΐου. Περιμένει την εξέταση του δεύτερου δείγματος.

Πασχίζοντας να κρατήσει τα δάκρυα του σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters ο 30χρονος σπρίντερ είπε "δεν υπήρξα θύμα σαμποτάζ, δεν έχω καμιά ιστορία να πω. Βασικά εμπιστεύτηκα έναν άνθρωπο και δεν έπρεπε να το κάνω".

Κάτοχος του αμερικανικού ρεκόρ στα 100μ. (με 9.69 δευτ.) έχει κάνει φέτος 9.75 δευτερόλεπτα στα 100μ. και 19.74 δευτερόλεπτα στα 200μ. Δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου εξαιτίας τραυματισμού.

Είναι το δεύτερο μεγάλο όνομα που πιάνεται θετικός σε έλεγχο απαγορευμένων ουσιών μετά την Τζαμαϊκανή σταρ των 200μ. Βερόνικα Κάμπελ-Μπράουν.

ΠΗΓΗ: Reuters, Sport24

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
Θετικος και ο Ασαφα Παουελ. Η αποκαλυψη που θα προκαλεσει σοκ δεν ειναι ποιος παιρνει, αλλα ποιος δεν παιρνει αναβολικα. Ακομα και τα δεκαεννιαχρονα παιδακια στο πρωταθλημα της Γ εθνικης παιρνουν με τις χουφτες. Αισχος και ντροπη απλα
Δυστυχως στο δικο μου αθλημα (το τεννις) δεν προκειται να αποκαλυφθει ποτε κατι τετοιο αν και ειναι κοινο μυστικο οτι οι κορυφαιοι αυτη τη στιγμη ειναι τιγκα στη ντοπα...
Τουλάχιστον κράτησε την αξιοπρέπειά του, και παραδέχτηκε το λάθος του, όχι όπως άλλοι (ειδικά στην Ελλάδα, ούτε ένας δεν έχει παραδεχτεί) που πέφτουν απο τα σύνεφα, και δεν ήξερα, και είνα σαμποτάζ, και άλλες χαριτωμενιές. Έπαιξε κι έχασε, και αποδέχεται το τίμημα, απο αυτή την άποψη, του αξίζουν νομίζω συγχαρητήρια.
Ναι βέβαια, όχιμόνο συγχαρητήρια αλλά κι ένα μετάλιο που δε θα πάρει, μιας και μάλλον δεν θα τον αφήσουν να τρέξει οι άθλιοι!Μα καλά, είμαστε σοβαροί;Στη πυρά το κάθαρμα!Μαζί με όλους τους άλλους ''αστέρες'' του ωραίου, του αγνού και του ηθικού...
Να υποθέσω οτι στις κατακτήσεις των χρυσών μεταλίων στους ολυμπιακούς αγώνες απο έλληνες αθλητές, στις κατακτήσεις των κυπέλων απο τις εθνικές ομάδες μπάσκετ και ποδοσφαίρου, και των άλλων ομάδων π.χ ΠΑΟ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ (φέτος ξαναπήρε το ευρωπαϊκό κύπελο) ΑΡΗ ΠΑΟΚ κλπ, δεν πανηγύρισες, αλλα φώναζες έξω οι ντοπαρισμένοι. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω.