Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
5

Ο ροκ σταρ έγινε επίλεκτο μέλος των ειδικών δυνάμεων και πολέμησε εναντίον των Ταλιμπάν στα βουνά του Αφγανιστάν. Η πορεία ζωής του πρώην κιθαρίστα των Νirvana και των Soundgarden τον οδήγησε να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και να διακριθεί ως «ήρωας πολέμου».

Εκρηκτικός χαρακτήρας δεν κατάφερε να επιβιώσει για αρκετό καιρό στην εναλλακτική ροκ σκηνή (έφυγε απ' τους Nirvana πριν καν γίνουν γνωστοί). Με θητεία σε δυο θρυλικά συγκροτήματα, με πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων, ο Έβερμαν εγκατέλειψε τη μουσική στα 26 του χρόνια.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
Δίπλα ακριβώς στον Kurt Cobain
Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
Πάλι, δίπλα στον Cobain


Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Ο φίλος του από την εποχή της ροκ Κλέι Τάρβερ τον εντόπισε και κατέγραψε την ιστορία του για το περιοδικό των Νew York Times.

«Δεν ήθελα να είμαι ο τύπος που θα διηγείται μετά από 20 χρόνια τις εμπειρίες του από τους Νirvana και τους Soundgarden», λέει ο ίδιος.

Το 1993 παίρνει την απόφαση να αλλάξει εντελώς τη ζωή του. Tα μακριά μαλλιά και το σκουλαρίκι, σήμα κατατεθέν της ροκ ιδιοσυγκρασίας του, εξαφανίζονται. Γίνεται ένας από τους εκατοντάδες νέους που θέλουν να υπηρετήσουν στο επίλεκτο σώμα του αμερικανικού στρατού.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter

Προσπάθησε να κρατήσει μυστική την προηγούμενη ζωή του, οι εκπαιδευτές του όμως τον αναγνώρισαν. Κάπου εκεί αρχίζει η πραγματική δοκιμασία για τον πρώην μουσικό. Για εκείνους ήταν ο ροκ σταρ. Έτσι τον αποκαλούσαν, έχοντας ίσως και ένα κίνητρο παραπάνω για να τον λυγίσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως. Πέρασε τις επίπονες δοκιμασίες και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του. Για τις αποστολές του δεν αποκαλύπτει πολλά. Ο άγραφος νόμος της σιωπής για τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων άλλωστε δεν του το επιτρέπει. Από τις επιχειρήσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, στο Αφγανιστάν και από εκεί στο Ιράκ. Το 2006 αποστρατεύεται.

Μετά τον πόλεμο σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο ροκ σταρ που έγινε καταδρομέας. Από το «sex drugs and rock 'n roll» στη σιδηρά στρατιωτική πειθαρχία και στη συνέχεια στα ακαδημαϊκά μονοπάτια της φιλοσοφίας. Αυτός είναι ο Τζέισον Έβερμαν.

ΠΗΓΗ: Euronews

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
στο στέεειτς αμα εισαι ατακτο αγόρι πας φυλακή ή στρατό...το λεει καθαρα .Η πορεία ζωής του πρώην κιθαρίστα των Νirvana και των Soundgarden τον οδήγησε να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και να διακριθεί ως «ήρωας πολέμου». η πορεια ζωής γιου νόου;;; σεξ ντραγκς ροκ εν ρολ.
Εχμμμ... Ήταν απλώς ένας τύπος που απορρίφθηκε από αυτά τα δύο συγκροτήματα πριν γνωρίσουν επιτυχία. Δεν έχει καμία συμμετοχή σε επίσημα ηχογραφημένο υλικό.Στο σχετικό άρθρο της Βικιπαιδείας λέει ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των Νιρβάνα "Bleach" επειδή είχε τσοντάρει λεφτά για την παραγωγή του. Και ότι τους συνόδευε στην πρώτη περιοδεία, όπου έπαιξε μόνο όταν ο Κομπέην είχε σπάσει την κιθάρα του.http://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Everman