Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
5

Ο ροκ σταρ έγινε επίλεκτο μέλος των ειδικών δυνάμεων και πολέμησε εναντίον των Ταλιμπάν στα βουνά του Αφγανιστάν. Η πορεία ζωής του πρώην κιθαρίστα των Νirvana και των Soundgarden τον οδήγησε να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και να διακριθεί ως «ήρωας πολέμου».

Εκρηκτικός χαρακτήρας δεν κατάφερε να επιβιώσει για αρκετό καιρό στην εναλλακτική ροκ σκηνή (έφυγε απ' τους Nirvana πριν καν γίνουν γνωστοί). Με θητεία σε δυο θρυλικά συγκροτήματα, με πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων, ο Έβερμαν εγκατέλειψε τη μουσική στα 26 του χρόνια.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
Δίπλα ακριβώς στον Kurt Cobain
Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
Πάλι, δίπλα στον Cobain


Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Ο φίλος του από την εποχή της ροκ Κλέι Τάρβερ τον εντόπισε και κατέγραψε την ιστορία του για το περιοδικό των Νew York Times.

«Δεν ήθελα να είμαι ο τύπος που θα διηγείται μετά από 20 χρόνια τις εμπειρίες του από τους Νirvana και τους Soundgarden», λέει ο ίδιος.

Το 1993 παίρνει την απόφαση να αλλάξει εντελώς τη ζωή του. Tα μακριά μαλλιά και το σκουλαρίκι, σήμα κατατεθέν της ροκ ιδιοσυγκρασίας του, εξαφανίζονται. Γίνεται ένας από τους εκατοντάδες νέους που θέλουν να υπηρετήσουν στο επίλεκτο σώμα του αμερικανικού στρατού.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter

Προσπάθησε να κρατήσει μυστική την προηγούμενη ζωή του, οι εκπαιδευτές του όμως τον αναγνώρισαν. Κάπου εκεί αρχίζει η πραγματική δοκιμασία για τον πρώην μουσικό. Για εκείνους ήταν ο ροκ σταρ. Έτσι τον αποκαλούσαν, έχοντας ίσως και ένα κίνητρο παραπάνω για να τον λυγίσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως. Πέρασε τις επίπονες δοκιμασίες και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του. Για τις αποστολές του δεν αποκαλύπτει πολλά. Ο άγραφος νόμος της σιωπής για τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων άλλωστε δεν του το επιτρέπει. Από τις επιχειρήσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, στο Αφγανιστάν και από εκεί στο Ιράκ. Το 2006 αποστρατεύεται.

Μετά τον πόλεμο σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο ροκ σταρ που έγινε καταδρομέας. Από το «sex drugs and rock 'n roll» στη σιδηρά στρατιωτική πειθαρχία και στη συνέχεια στα ακαδημαϊκά μονοπάτια της φιλοσοφίας. Αυτός είναι ο Τζέισον Έβερμαν.

ΠΗΓΗ: Euronews

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM
Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Διεθνή / Η αμερικανική δεξιά εργαλειοποιεί τη δολοφονία Κερκ για να επιτεθεί στην τρανς κοινότητα

Από τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα, κύκλοι της αμερικανικής δεξιάς και μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα προσπάθησαν να συνδέσουν το έγκλημα με την τρανς κοινότητα
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ

σχόλια

5 σχόλια
στο στέεειτς αμα εισαι ατακτο αγόρι πας φυλακή ή στρατό...το λεει καθαρα .Η πορεία ζωής του πρώην κιθαρίστα των Νirvana και των Soundgarden τον οδήγησε να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και να διακριθεί ως «ήρωας πολέμου». η πορεια ζωής γιου νόου;;; σεξ ντραγκς ροκ εν ρολ.
Εχμμμ... Ήταν απλώς ένας τύπος που απορρίφθηκε από αυτά τα δύο συγκροτήματα πριν γνωρίσουν επιτυχία. Δεν έχει καμία συμμετοχή σε επίσημα ηχογραφημένο υλικό.Στο σχετικό άρθρο της Βικιπαιδείας λέει ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των Νιρβάνα "Bleach" επειδή είχε τσοντάρει λεφτά για την παραγωγή του. Και ότι τους συνόδευε στην πρώτη περιοδεία, όπου έπαιξε μόνο όταν ο Κομπέην είχε σπάσει την κιθάρα του.http://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Everman