Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
5

Ο ροκ σταρ έγινε επίλεκτο μέλος των ειδικών δυνάμεων και πολέμησε εναντίον των Ταλιμπάν στα βουνά του Αφγανιστάν. Η πορεία ζωής του πρώην κιθαρίστα των Νirvana και των Soundgarden τον οδήγησε να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και να διακριθεί ως «ήρωας πολέμου».

Εκρηκτικός χαρακτήρας δεν κατάφερε να επιβιώσει για αρκετό καιρό στην εναλλακτική ροκ σκηνή (έφυγε απ' τους Nirvana πριν καν γίνουν γνωστοί). Με θητεία σε δυο θρυλικά συγκροτήματα, με πωλήσεις άνω των 100 εκατομμυρίων δίσκων, ο Έβερμαν εγκατέλειψε τη μουσική στα 26 του χρόνια.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
Δίπλα ακριβώς στον Kurt Cobain
Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter
Πάλι, δίπλα στον Cobain


Από τις αρχές της δεκαετίας του '90 δεν είχε δώσει σημεία ζωής. Ο φίλος του από την εποχή της ροκ Κλέι Τάρβερ τον εντόπισε και κατέγραψε την ιστορία του για το περιοδικό των Νew York Times.

«Δεν ήθελα να είμαι ο τύπος που θα διηγείται μετά από 20 χρόνια τις εμπειρίες του από τους Νirvana και τους Soundgarden», λέει ο ίδιος.

Το 1993 παίρνει την απόφαση να αλλάξει εντελώς τη ζωή του. Tα μακριά μαλλιά και το σκουλαρίκι, σήμα κατατεθέν της ροκ ιδιοσυγκρασίας του, εξαφανίζονται. Γίνεται ένας από τους εκατοντάδες νέους που θέλουν να υπηρετήσουν στο επίλεκτο σώμα του αμερικανικού στρατού.

Από κιθαρίστας των Νιρβάνα... 'ήρωας πολέμου'. Facebook Twitter

Προσπάθησε να κρατήσει μυστική την προηγούμενη ζωή του, οι εκπαιδευτές του όμως τον αναγνώρισαν. Κάπου εκεί αρχίζει η πραγματική δοκιμασία για τον πρώην μουσικό. Για εκείνους ήταν ο ροκ σταρ. Έτσι τον αποκαλούσαν, έχοντας ίσως και ένα κίνητρο παραπάνω για να τον λυγίσουν. Δεν τα κατάφεραν όμως. Πέρασε τις επίπονες δοκιμασίες και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του. Για τις αποστολές του δεν αποκαλύπτει πολλά. Ο άγραφος νόμος της σιωπής για τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων άλλωστε δεν του το επιτρέπει. Από τις επιχειρήσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής, στο Αφγανιστάν και από εκεί στο Ιράκ. Το 2006 αποστρατεύεται.

Μετά τον πόλεμο σπούδασε φιλοσοφία στο πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο ροκ σταρ που έγινε καταδρομέας. Από το «sex drugs and rock 'n roll» στη σιδηρά στρατιωτική πειθαρχία και στη συνέχεια στα ακαδημαϊκά μονοπάτια της φιλοσοφίας. Αυτός είναι ο Τζέισον Έβερμαν.

ΠΗΓΗ: Euronews

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Διεθνή / Γερμανία: 61χρονος νάρκωνε, βίαζε και βιντεοσκοπούσε τη σύζυγό του για χρόνια

Η υπόθεση θυμίζει τη δίκη του Ντομινίκ Πελικό στη Γαλλία, ο οποίος για πάνω από μια δεκαετία νάρκωνε τη σύζυγό του και την παρέδιδε σε δεκάδες άντρες που εντόπιζε σε διαδικτυακά chat rooms, βιντεοσκοπώντας στη συνέχεια τις πράξεις τους
THE LIFO TEAM
Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Διεθνή / Γάζα: Συνομιλίες σήμερα στη Φλόριντα μεταξύ ΗΠΑ και μεσολαβητών - Τι προσμένει η Χαμάς

Το Κατάρ και η Αίγυπτος, που ενεργούν ως μεσολαβητές αλλά και ως εγγυητές της κατάπαυσης πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, ζητούν να ξεκινήσει η επόμενη φάση του αμερικανικού σχεδίου
THE LIFO TEAM
Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Διεθνή / Κίνα: Άνοιξε το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο πάγου και χιονιού στον κόσμο

Σε έκταση 1,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και με τη χρήση 400.000 κυβικών μέτρων πάγου και χιονιού, το Harbin Ice-Snow World έχει δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες «παγωμένο παραμύθι από πάγο και χιόνι» σε πρωτοφανή κλίμακα
THE LIFO TEAM
Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει φυσικό αέριο στην Αίγυπτο αξίας 35 δισ. δολαρίων

Διεθνή / «Ιστορική συμφωνία» πώλησης φυσικού αερίου 35 δισ. δολαρίων στην Αίγυπτο, ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Η Αίγυπτος έχει δηλώσει ότι η συμφωνία αποτελεί αυστηρά εμπορική συναλλαγή, η οποία συνήφθη αποκλειστικά για οικονομικούς και επενδυτικούς λόγους, χωρίς πολιτικά κίνητρα
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
στο στέεειτς αμα εισαι ατακτο αγόρι πας φυλακή ή στρατό...το λεει καθαρα .Η πορεία ζωής του πρώην κιθαρίστα των Νirvana και των Soundgarden τον οδήγησε να καταταγεί στις ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και να διακριθεί ως «ήρωας πολέμου». η πορεια ζωής γιου νόου;;; σεξ ντραγκς ροκ εν ρολ.
Εχμμμ... Ήταν απλώς ένας τύπος που απορρίφθηκε από αυτά τα δύο συγκροτήματα πριν γνωρίσουν επιτυχία. Δεν έχει καμία συμμετοχή σε επίσημα ηχογραφημένο υλικό.Στο σχετικό άρθρο της Βικιπαιδείας λέει ότι το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στο πρώτο άλμπουμ των Νιρβάνα "Bleach" επειδή είχε τσοντάρει λεφτά για την παραγωγή του. Και ότι τους συνόδευε στην πρώτη περιοδεία, όπου έπαιξε μόνο όταν ο Κομπέην είχε σπάσει την κιθάρα του.http://en.wikipedia.org/wiki/Jason_Everman