Επεισόδια στην Πανεπιστημίου

Επεισόδια στην Πανεπιστημίου Facebook Twitter
11

Χημικά, ένταση και επεισόδια νωρίτερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιούσε παρέμβαση ομάδα φοιτητών στη διάρκεια σύσκεψης καθηγητών του ιδρύματος.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε 31 προσαγωγές ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεοδόσης Πελεγρίνης φέρεται να αρνείται ότι κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία στην Πρυτανεία.

«Πήγαν να διαμαρτυρηθούν και να θέσουν τα αιτήματά τους. Απρόκλητα και χωρίς να συμβεί απολύτως τίποτα παρενέβη η αστυνομία και περικυκλώθηκε το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας από δυνάμεις καταστολής», δήλωσε, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική,  διοικητικός υπάλληλος της Πρυτανείας που ήταν παρών στο συμβάν.

«Πηγαίνουν άνθρωποι μεσ' στις κλούβες στη ΓΑΔΑ χωρίς να χουν κάνει απολύτως τίποτα», πρόσθεσε.

Στην Πανεπιστημίου που είναι κλειστή, καταστηματάρχες κατεβάζουν ρολά καθώς η αστυνομία έχει κάνει χρήση χημικών ενώ διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές προσπαθούν να εμποδίσουν τις προσαγωγές και την αναχώρηση της κλούβας των ΜΑΤ.

Παρόντες στο συμβάν ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, Δημήτρης Τσουκαλάς και Βασιλική Κατριβάνου, οι οποίοι καταγγέλλουν ότι τα ΜΑΤ τους ψέκασαν με χημικά.

Video από το naftemporiki.gr

Σε εξέλιξη στο κέντρο είναι και η πορεία διαμαρτυρίας των δημοτικών αστυνομικών που αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να τους εντάξει στην κινητικότητα των δημοσιών υπαλλήλων.

Ελλάδα
11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Συγγνώμη κιόλας αλλά επειδή τυχαίνει να γνωρίζω το περιστατικό η "παρέμβαση" των φοιτητών στην σύσκεψη ήταν να πάνε και να κλειδώσουν κάτι καθηγητές μέσα σε μια αίθουσα με τα παιδιά τους μαζί (τα σχολεία έχουν κλείσει για όσους δεν το θυμούνται και ορισμένοι αναγκαστικά τα είχαν μαζί τους). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ακόμα δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την αστυνομία για το περιστατικό. Τα ίδια τα θύματα σίγουρα θα φοβούνται μην ξαναπάθουν τα ίδια αν πούνε τίποτα επομένως δεν περιμένω να ακουστεί κάτι από αυτούς. Αυτά που εκτυλίχθηκαν εκεί μέσα ήταν τριτοκοσμικά. Υπάλληλοι και καθηγητές του πανεπιστημίου μέσα στον χώρο και να αρνούνται ότι γνωρίζουν οτιδήποτε (από φόβο φυσικά για αντίποινα από τους γνωστούς "πολιτισμένους" "φοιτητές";), ένας υπάλληλος της ασφάλειας του πανεπιστημίου που ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί να καταλάβει ποιος είναι χώρος που τους κρατάνε, αλλά μετά εμφανίζεται να έχει κλειδιά της αίθουσας και να είναι αυτός που τους ανοίγει τελικά (ναι, τον συνέλαβαν και αυτόν) και φοιτητές που μαζεύτηκαν στο πανεπιστήμιο αφού έφτασε η αστυνομία (έπεσε σύρμα ότι έρχονται να τους απελευθερώσουν) και μαζί τσουπ και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Α και ο Πελεγρίνης όντως δεν κάλεσε την αστυνομία, την αστυνομία την κάλεσαν οι ίδιοι οι καθηγητές που ήταν κλειδωμένοι στην αίθουσα παρακαλώντας τους να έρθουν να τους βγάλουν γιατί έχουν και μικρά παιδιά μαζί. Και θα μου πεις: Καλά ρε Nikos και εσύ που τα ξέρεις όλα αυτά και στα ΜΜΕ και στο internet δεν λένε τίποτα; Και θα σου πω "αγαπητέ" συνέλληνα: Όταν εσύ κατηγορείς τα κανάλια ότι κρύβουν και αλλάζουν την αλήθεια είσαι σωστός (συμφωνώ μαζί σου μην με παρεξηγήσεις ακόμα), αλλά όταν σου πουν ότι βουλευτές (του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν την περίπτωση, αλλά δεν είναι μόνο αυτοί) και blog κάνουν το ίδιο για πολιτικά οφέλη και να αυξήσουν την επισκεψιμότητα τους σου φαίνεται αδιανόητο;Το παιχνίδι είναι στημένο ήδη και οι μισοί ρίχνουν κατάρες εκατέρωθεν και οι άλλοι μισοί κοιτάμε με το στόμα ανοιχτό και πολλές φορές διαλέγουμε και πλευρά χωρίς ποτέ να μάθουμε ή να αντιληφθούμε τι έχει γίνει. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα μας γονατίσουν (αν δεν το έχουν ήδη καταφέρει) για να έρθουν οι σωτήρες του ΣΥΡΙΖΑ να μας σώσουν (και καλά)...
"μετά από την επέμβαση των ΜΑΤ στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιούσε παρέμβαση ομάδα φοιτητών στη διάρκεια σύσκεψης καθηγητών του ιδρύματος"Ποιός μας έμαθε σε αυτή τη χώρα ότι οι φοιτητές έχουν το διακαίωμα να διακόπτουν με οποιοδήποτε τρόπο και για οποιοδήποτε λόγο την σύσκεψη το συμβουλίου??Έχω σπουδάσει σε 3 διαφορετικές χώρες και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όχι απλά θα μπαγλάρωναν όποιον τόλμαγε να κάνει κάτι τέτοιο αλλά θα του επέβαλε ποινή και το πανεπιστήμιο!
Σύμφωνα με το “αριστερό” (τρομάρα τους) newspeak o τραμπουκισμός και η κατάλυση της τάξης αποδίδεται με τον όρο “παρέμβαση διαμαρτυρίας”.[Απ’ το βίντεο βέβαια δεν έλειπε κι ο αναπόφευκτος γέρος που ξαπλώθηκε για το κλασικό photo op για τα διεθνή μέσα].