Τι παίζει με την αύξηση του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

 

Με μια λέξη, πώς αξιολογείτε το αθηναϊκό δίκτυο συγκοινωνιών;

Αναξιόπιστο.

 
Ποιο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημά του;

Η αναξιοπιστία, η οποία, μαζί με την ανεπαρκή κάλυψη πολλών και σημαντικών περιοχών, δημιουργεί ανεπαρκείς συγκοινωνιακές συνθήκες. Σε γενικές γραμμές, το επιβατικό κοινό δείχνει προτίμηση στο μετρό και στον Ηλεκτρικό, κυρίως λόγω της υψηλής ταχύτητας μετακίνησης και της αξιοπιστίας τους. Αντίθετα, λεωφορεία και τρόλεϊ λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό για επιβάτες που δεν έχουν εναλλακτική.

 

Γιατί δεν τα εμπιστεύονται οι Αθηναίοι;

Η εικόνα που λαμβάνει καθημερινά ο επιβάτης λεωφορείων και τρόλεϊ, ξεκινώντας το ταξίδι του, είναι απολύτως αρνητική. Η στάση φαίνεται εγκαταλειμμένη, δεν υπάρχει στέγαστρο, κανείς δεν ξέρει σε πόση ώρα θα περάσει το επόμενο λεωφορείο. Πληροφορίες τις οποίες ο ΟΑΣΑ αναρτούσε παλαιότερα στους στύλους των στάσεων σχετικά με τις στάσεις κάθε γραμμής και τη συχνότητά της δεν είναι σήμερα διαθέσιμες. Αυτή η εικόνα, μαζί με το χαμηλό επίπεδο εξυπηρέτησης, δεν έχει επιτρέψει τη στροφή του επιβατικού κοινού στις αστικές συγκοινωνίες.

 

Το ενιαίο εισιτήριο (€1,80) είναι ακριβό ή φτηνό για τις παροχές που προσφέρονται;

Είναι πανάκριβο, ιδιαίτερα στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν σημαντικά (σχεδόν 40%) και πριν από 2 χρόνια, χωρίς αυτό να οδηγήσει στην (επιθυμητή από πλευράς της πολιτείας) αύξηση των εσόδων. Μάλιστα, στοιχεία των φορέων δείχνουν μείωση των εσόδων και της επιβατικής κίνησης περίπου στο 15%-20%. Αυτήν τη μείωση –καθότι δεν υπάρχουν επίσημες μετρήσεις ή στοιχεία(!)– μπορούμε να την αποδώσουμε είτε στη συνολική μείωση των μετακινήσεων είτε στην πολύ σημαντική αύξηση της εισιτηριοδιαφυγής.

 

Ποιες αλλαγές προτείνετε, που μπορούν να γίνουν άμεσα; Τι μπορούμε να κλέψουμε από το εξωτερικό;

Εφαρμογή της τηλεματικής σε λεωφορεία-τρόλεϊ, ώστε να υπάρχει αξιόπιστη ενημέρωση για τους επιβάτες και έλεγχος εκτέλεσης των δρομολογίων. Ριζικός επανασχεδιασμός του δικτύου, το οποίο εξελίσσεται επί 3 δεκαετίες στη λογική της δημιουργίας περιφερειακών γραμμών με αραιά δρομολόγια.

Αξιόπιστα δρομολόγια μετά τα μεσάνυχτα για διευκόλυνση των χρηστών και αύξηση της ασφάλειας στους δρόμους.