Άγριο ξύλο σε "ακροδεξιό" στο Μοναστηράκι

Άγριο ξύλο σε "ακροδεξιό" στο Μοναστηράκι Facebook Twitter
113

Video που ανέβηκε στο Youtube δείχνει αιμόφυρτο νεαρό ο οποίος φορά μπλούζα με το «Μολών Λαβέ» στην πλάτη, να προσπαθεί να αποφύγει τους διώκτες του εισερχόμενος σε κατάστημα. Στο video είναι εμφανής η προσπάθεια των υπαλλήλων του καταστήματος να προστατεύουν το νεαρό, ο οποίος τρομαγμένος προσπαθεί να κρυφτεί. Δεν είναι γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό, ούτε πότε συνέβη.

Ο χρήστης που το ανέβασε χθες στο Youtube γράφει τα εξής:  «Φασίστας που μόλις έγινε αντιληπτός έφυγε τρέχοντας για να κρυφτεί στα Κεμπαπ του Μπαϊρακτάρη στο Μοναστηράκι, για να κρυφτεί σε μια τρύπα μέσα στο μαγαζί..

Τον έσωσαν οι ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ εργαζόμενοι του μαγαζιού..

Τον παρέλαβαν τα ΕΚΑΒ.»

 

Ελλάδα
113

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

17 σχόλια
Δεν νομιζω οτι τιθεται πια η ευχερεια ενος διλληματος. Το τι θα κανει ο καθενας πλεον απεναντι στην βια, ειναι προσωπικη του υποθεση και εχει να κανει με το κατα ποσο και απο ποιους απειλειται.
Φασίστες οι Μεν Φασίστες και οι δε. Ποια η διαφορά λοιπόν? Ουγκ οι μεν αν είσαι μελαψός τρως μαχαιριά Ουγκ και οι δε, αν αγαπάς τη χώρα σου σου ανοίγουν το κεφάλι.Τραγικοί Έλληνες.
Καλά τώρα, ασχέτως του περιστατικού μη λέμε και παρανοϊκά πράγματα.Άκου "αγαπάς τη χώρα σου".Για τους χρυσαυγίτες μιλάμε. Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για ασθένεια, όχι για αγάπη.
Την οποία την γνώριζαν από πριν εξυπνοπούλι μου εσύ!Όσο για την υποτιθέμενη κάρτα μέλους δεν βλέπω ούτε όνομα αλλά ούτε και λοιπά στοιχεία αναγνώρισης. Αποδεικτικό στοιχείο δεν μπορώ να την θεωρήσω δεδομένου πως προέρχεται εκ της indymedia
Άρα σύμφωνα με σένα επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση κι όχι για τυχαία καθώς περνούσε η πορεία των αναρχικων από κει , κατά κάποιους άλλους.Και αν είναι έτσι σημαίνει ότι παρακολουθούν συγκεκριμένα άτομα που πιστεύουν ότι είναι φασίστες;Δηλαδή αν κάποιος μας βάλει στο μάτι (πχ indymedia) κινδυνεύουμε;"Αντι-φασιστες" μου εσείς :*
Η αποκυρηξη της βιας είναι τρόπος ζωής.Όποιος την αποδέχεται τότε μαθηματικά θα γίνει θύμα της βίας.Αυτό που έχουμε μέσα στο κεφάλι πρέπει να το χρησιμοποιούμε!!
Αραγε ο ρατσισμος προς τους ρατσιστες θεωρειται ρατσισμος η αποψη και συμπαρασταση στους αντιρατσιστες? χμμμμμ Σκατα αριστερα και δεξια.
Συνεχίστε με τους συμψηφισμούς, καλά τα πάτε. Αν η χρυσή αυγή φτάσει πρώτο κόμμα και βγάινουν και σαπίζουν κόσμο με την νομιμότητα που έχουν και τώρα ήδη, να σας φωνάξουμε να μας πείτε την κεντρώα άποψή σας; Οι μισοί Γερμανοί μετά το τέλος του πολέμου σφύριζαν αδιάφορα και το έπαιζαν πασιφιστές.
Μπραβο, τωρα τα λυθηκαν ολα τα προβληματα των ακρων. Ρε τα ιδια σκατα και τα 2 ακρα, απλως το κοκκινο ακρο ειναι κουλ και πιο ευκολα αποδεκτο απο τα επαναστατημενα νιατα..Η βια ειναι αρνητικη απο τη φυση της. Εφαγε ξυλο ο φασιστας (που προφανως κι απεχθανομαι) και το μονο που θα γινει ειναι να μεγαλωσει το μισος μεσα του, και να γινει πιο φασιστας! Αρα δεν αλλαζει τιποτα. Συμμοριες ειναι ρε παιδια, που αντι να ασχοληθουν με τον ολυμπιακο και παναθηναικο το ριχνουν εκει περα. Ουτε καλο στον τοπο κανουν, ουτε αλλαζουν τιποτα! Αν η βια για αυτους ειναι αλλαγοι, τους θεωρω οσο απαισιους οσο και τους φασιστες..
Τι εννοείς η βία είναι αρνητική από τη φύση της ακριβώς; Εγώ ονειρεύομαι μια κοινωνία χωρίς βία, αλλά τάσσεσαι υπέρ ενός ακραίου πασιφισμού; Γιατί, ο θεσμός που ζεις και λέγεται κράτος γεννά τη βία(κρατάω νομίζω σημαίνει ασκώ εξουσία δια της βίας)είτε με τους νόμους του, είτε με σωματική και ψυχολογική καταπίεση. Ζούμε σε κράτος, έχουμε στρατό και αστυνομία, ένοπλες ομάδες εφαρμογής της βίας, νομιμοποιημένες με ετερόνομες μεθόδους και μιλάμε για βία ακόμα; Το να είμαστε αντιβίαιοι ΝΑΙ, αλλά όχι και μη βίαοι, και εξηγούμαι. Η βία έχει διάφορες μορφές και διαφορετικές διαβαθμίσεις. Δεν εξισώνω τη βία των πυρηνικών όπλων των εθνών με μια πέτρα που πετάγεται σε ένα μπάτσο, ούτε κρεμάλες φασιστών με δύο-τρεις μπουνιές που έφαγαν. Όποιος πιστεύει σε έναν αγνό πασιφισμό σημαίνει ότι θα γυρίσει και το άλλο μάγουλο αν τύχει και δεχθεί μια επίθεση, η αν μια γυναίκα κινδυνέψει από ένα βιαστή να μην αμυνθεί με όποιο τρόπο μπορεί. Και στη τελική, οι πασιφιστές δεν έπρεπε να ήταν και κρατιστές, αφού το κράτος έχει και το μονοπώλιο στη βία.Τα άκρα δεν είναι καθόλου ίδια, αυτό δείχνει επιπολαιότητα σκέψης και απουσία πολιτικής κατανόησης της πραγματικότητας σε συνδυασμό με έλλειψη ιστορικών γνώσεων. Που σημαίνει ότι αυτός που θέλει να περιορίσει τις προσωπικές ελευθερίες, όπως ο χρυσαυγίτης δε λέγεται δημοκράτης, αλλά φασίστας και θα δεχθεί την αμυντική βία δυστυχώς και ευτυχώς ταυτοχρόνως.Οι επαναστάσεις που στηρίχτηκαν στο μεσό της βίας έγιναν από συμμορίες; Η αλλαγή που λες εσύ.Σε μια κοινωνία που ένα εκατομμύριο υποστηρίζει ένα ναζιστικό κόμμα, πόσο πασιφιστές να γίνουμε; Τα δε γνωρίζα, δεν ήξερα, ήταν μόδα, δεν περνάνε. Αν θέλουν ξύλο, θα εισπράξουν ξύλο. Απλά πράγματα!
Πονηρέ, έχεις καταλάβει ότι η θεωρία των δύο άκρων είναι φρέσκο φρούτο, το πολύ 2 ετών στην Ελλάδα; Το φαγες κι εσύ όπως πολλοί άλλοι. Είναι όντως πιασάρικο. Πέρα όμως από την αντιπαράθεση της πολιτικής ορθότητας με τον κοινωνικό ορθολογισμό, πρέπει να παραδεχτείς ότι το να φοράει ένας χρυσαυγίτης μπλουζάκι που λέει "Μολών Λαβέ" είναι μέγιστη πρό(σ)κληση :)
Robert Paulson γινε ο Μορφεας μου και βγαλε με απτο Matrix.. Ναι εγω ο αβουλος ακουσα την Ολγα Τρεμη για θεωριες 2 ακρων και πηγα το χτυπησα ταττοο!Οχι φιλε μου, δεν ακουσα ΚΑΝΕΝΑΝ, ουτε καναλια ουτε αφισες στα εξαρχεια. Απλη λογικη χρησιμοποιω χωρις παροπιδες. Τωρα επειδη το μονο πραγμα που δεν αντεχω σε τετοια σκηνικα ειναι ο γαμ**νος ξυλινος λογος, οταν η εξηγηση ειναι απλη: Οποιος χρησιμοποιει την βια με οποιονδηποτε τροπο χανει το δικιο του. Ναι το ξερω πολυ δημοτικο σου ακουγεται η ατακα, μαλλον σωστη θα ηταν για να μας την μαθανε, μετα στον δρομο χαθηκε η μπαλα.Κι ο φιλος που λεει οτι "Αν θέλουν ξύλο, θα εισπράξουν ξύλο. Απλά πράγματα!" να του πω πως μου θυμιζει την λογικη στο σχολειο οταν μας προκαλουσαν τα μαλακ**μενα να πλακωθουμε. Οποιος ανταπεδιδε ηταν ιδια σκατα με αυτους.
@ PonirosΠες τα ρε μεγαλε γιατι θα μας τρελανουν αυτοι εδω περα! Ο μαυροφορεμενος χαπακιας ειναι καλυτερος απ τον μαυροφορεμενο μαλλια που και οι 2: δερνουν οποιον διαφωνει, εχουν διαβασει ενα καρο βιβλια συνομοσιας και ειναι ψαγμενοι, ειναι μορφωτικα αποπατοι αλλα θα αλλαξουν τον κοσμο γιατι ΞΕΡΟΥΝ. Μονο παιδια μη με δειρετε! Ξερω οτι ακουγομαι νεοναζι (γιατι διαφωνω μαζι σας) αλλα ειτε το πιστευετε ειτε οχι και ο κολλητος μου που ειναι γεννημα θρεμμα Αρμενιος και οι 2 Βουλγαροι συνεργατες μου αυτο πιστευουν.
Ρε σοβαρα τωρα δειτε αλλη μια το video, νιωστε το μισος και την βια κι αν συμφωνειτε με αυτο το αισχος τοτε εχετε χασει την μπαλα οπως κι οι χρυσαυγητες! Οσο μεγαλα posts με ιδεολογικα φορτισμενες λεξεις και να αναρτησετε, αυτο δεν αλλαζει. Ο καθε ψυχακιας διαλεγει Κοκκινη η Μαυρη πλευρα και βγαζει ολα του τα προβληματα στην απεναντι! ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. Οπως ξαναειπα, το συμπαν κλαιει απο συγκινηση για την προσφορα τους στο κοινωνικο συνολο!! Τοση γαμ**νη μορφωση εχει η γενια μας και το αποτελεσμα ειναι να σπαμε ο ενας μπουκαλια στον αλλον και να γουσταρουμε κιολας. Νιωθω τοσο παραξενα φυσιολογικος.
Και να σκεφτεις οτι πήγαν 'να μας φανε' γιατι υποστηριζουμε την ειρηνικη επιλυση των προβληματων...το 2013! Δεν νομιζω οτι φταινε οι νεοι (μαλλον θα εισαι κοντα στα 20-25) και μεις οι 30ριδες και οι μπαμπαδες μας τα ιδια αντιμετωπισαν ίσως και λιγο πιο σκληρα στην μετεμφυλιακη επαρχια. Εμεις απλως πρεπει επιτελους να τα αλλαξουμε.
"Εφαγε ξυλο ο φασιστας (που προφανως κι απεχθανομαι) και το μονο που θα γινει ειναι να μεγαλωσει το μισος μεσα του, και να γινει πιο φασιστας!"οι Γερμανοί πάντως που έφαγαν ισοπέδωση της χώρας τους και βιασμό εκατομμυρίων γυναικών να γεννήσουν σλαβάκια και καμιά δεκαριά χρόνια πείνας και μετά υποχρεωτική πλύση εγκεφάλου των νεότερων να σιχαίνονται και να μισούν τους γεροντότερους, αντίθετα με ό,τι προβλέπει η θεωρία σου, έγιναν από τους λιγότερο φασιστικούς λαούς του κόσμου. αντίθετα όσο τους είχανε με το σεις και με το σας και στρατόπεδα συγκέντρωσης έφτιαχναν και νόμους της νυρεμβέργης κατέστρωναν και τσεχοσλοβακίες προσαρτούσαν και απ' όλα.
Φιλτατε σκεφτεσαι πριν γραψεις? Βιασμοι, πλυση εγκεφαλου, καμια 10ρια χρονια πεινας... Μίλα και για σαπουνι λιγο...μονο αυτο ξεχασες. Μαλλον υποφερεις απο ερωτικη απογοητευση ή προσφατη απολυση. Χαλαρωσε. Θα το ξεπερασεις.
ειχε και ταυτοτητα, εχει φωτο στο indymedia!παρατηρηση-ερωτηση προς ολους τους ασχετους: Θα τολμουσε να εχει καποιος στρατομουχαλος ταυτοτητα ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ ?????
Και ετσι τωρα αισθανεσαι πιο ασφαλεις απεναντι στους φασιστες.Που κανονικα σημαινει οτι ηδη τους φοβασαι.Αρα τα αντανακλαστικα της βιας εκ μερους των αναρχοαριστερων, ισως και να μην ειναι ανυποστατα.(Παντως και οι μισοι αναρχικοι εχουν φουλ ξυρισμενα κεφαλια, οποτε μην ανησυχεις οτι θα σε δειρουν.)
Δεν ήξερα ότι η μπλούζα πιστοποιεί τα πολιτικά φρονήματα του καθενός!! το ξύλο φυσικά επιτρέπετε εάν ο άλλος έχει τα λάθος πολιτικά φρονήματα.
εγώ απλά αναφέρομαι στο γεγονός ότι ο peterp θεωρεί ότι οι απόψεις επιβάλλονται με βία. αν πέσουμε στο επίπεδο των φασιστών, τους δίνουμε τη μεγαλύτερη ικανοποίηση που θα μπορούσαν να έχουν. αλλά απ' ό,τι φαίνεται ως τώρα, 12 άτομα βρίσκουν την απέχθειά μου απέναντι στη βία και στην επιβολή πολιτικής ιδεολογίας μάλλον παράλογη.
Όχι το ξύλο δεν επιτρέπεται αν έχεις τα λάθος πολιτικά φρονήματα. Μόνο αν έχεις το λάθος χρώμα δέρματος, το λάθος σεξουαλικό προσανατολισμό, τη λάθος εθνικότητα. Σωστά?
Κάνετε λάθος. Η βία δεν επιτρέπετε ποτέ και πουθενά. Η μονή νόμιμη βία είναι η "αυτοάμυνα" η οποία έχει πολύ αυστηρές νομικές προϋποθέσεις. Βία η οποία ασκείται απέναντι σε κάποιον για την πολιτική του ιδεολογία ή γιατί μπλούζα που φοράει είναι ακριβώς η ίδια που ασκείται απέναντι στους μετανάστες η στο καθετί διαφορετικό!Και για όσους παρεξηγούνται όποτε ακούν για "δύο άκρα":Φυσικά και υπάρχουν δύο άκρα και είναι ακριβώς όμοια!!! Μόνο που η εξίσωση δεν είναι στο επίπεδο ιδεολογιών αλλά στο επίπεδο συμπεριφορών!!! Ναι ξέρω η αριστερά έχει καλύτερη ιδεολογία από τους Ναζί.(γενικά μιλώντας μια και η αριστερά στην Ελλάδα έχει πάνω από 4.500 οργανώσεις ολότελα διαφορετικές μεταξύ τους που ξεκινάνε από τον Στάλιν και καταλήγουν στον Κροπότκιν η ακόμη και στον Εμβέρ Χότζα) Τι να την κάνω όμως την υποτιθέμενη καλύτερη ιδεολογία; όταν η άκρα αριστερά ευθύνεται για αναρίθμητες πραξεις βίας εγώ πρέπει να την δεχτώ γιατί δεν έχει "ταπεινα κίνητρα"; Όχι, αντίθετα εγώ βλέπω φασιστική συμπεριφορά και μια έντονα φασιστική προσπάθεια επιβολής της πολίτικης τους (η και όχι) άποψης με την βία. Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε ότι τα τελευταια 40 χρόνια έχουν ξεπηδήσει από την άκρα αριστερά αναρίθμητες "επαναστατικές ομάδες " που ευθύνονται για δεκάδες φόνους, εκατοντάδες επιθέσεις κτλ κτλ. Και όλα καλύπτονται από τον μανδύα της "καλύτερης ιδεολογίας". Αν κάποιος έχει πάει έστω και απ έξω από τα Ελληνικά πανεπιστήμια μπορεί να δει πολύ καλά την "επαναστατική βία" και την "ελεύθερη έκφραση" που υπερασπίζονται τα δεκάδες αριστερά γκρουπούσκουλα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό από πολλους ότι το δικαίωμα έκφρασης και διαφορετικότητας του καθενός είναι αναφαίρετο. Ακόμη και για ένα ακροδεξιό. Όχι γιατί κάποιος έχει κανένα ξεχωριστό ενδιαφέρον να υπερασπίζεται έναν φασίστα αλλά γιατί τα αναφαίρετα δικαιώματα υπάρχουν χωρίς εξαιρέσεις!! και αυτό είναι κατηγορηματικο ειδάλλως μπαίνουμε σε ανελεύθερες καταστάσεις όπου η επιβίωση βασίζεται στην ικανότητα δύναμης.Τώρα όποιος χαίρεται να βλέπει βια που πυροδοτηθηκε από μια μπλουζα και ένα κούρεμα και μπορεί μάλιστα να τις δικαιολογήσει και ιδεολογικά τότε να του δώσω συγχαρητήριά. Τάχει βρει με την συνείδηση του!
@ geosΩραιος ο λόγος σου επαναστατικος...αλλα ξερεις τι θυμαμαι? 30 χρονια παρασιτικης ζωης σας σε εξαρχεια και στα διαφορα πολυτεχνεια (ναι ειχαμε και μεις στο ΑΠΘ όσο δεξιός και να θεωρείτε ο Βορρας) δεν προσεξα ΝΑ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Ασε το αλλο το γελοίο: ειναι αποδεδειγμενο οτι οι χουλιγκανς του ΠΑΟΚ τα βραδια ειναι οι αναρχικοι της ημερας και οι χρυσαυγιτες αποτελουν το βραδυ το 95% των χουλιγκανς του Αρη. Τόσο σοβαρη πολιτικη δραση ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2. Περαστικα σας.
που το βρηκες αυτα τα στατιστικα; σε ερευνα που εγινε περισυ, πρωτοι μεταξυ των ομαδων ειχανε βγει οι παοκτζηδες σε ψηφους στη χρυση αυγη! επισης εχει τυχει γνωρισει παοκτζηδες χρυσαυγιτες και αρειανους αριστερους, ποτε το αναποδο.
Η ερευνα αυτη που αναφερεις εχει φτασει και στα αυτια μου και ειναι το λιγοτερο παραπλανιτικη. Ειναι κοινο μυστικο οτι ο Αρης ειναι γεματος απο ακροδεξια μορφωματα και ειναι κριμα γιατι αυτη η ιστορικη ομαδα καποτε αποτελουσε την ομαδα και των εβραιων της πολης. Δευτερον εγω ειπα που μετεχουν οι αναρχικοι και όχι αν ειναι οι περισσοτεροι απο τους χουλιγκανς του Παοκ. Σε προκαλω παντως σε μια βολτα στα γνωστα σκεκια της πολυτεχνικης σχολης (βλεπε 'τριγωνο αναρχικων' διπλα στους τοπογραφους). Στη γειτονια μου ειχαμε μεχρι προσφατα και συνδεσμο την 'αμπαλαέα παοκ' περιοχη Παπαφη. Με τοσο μουσι, μαλλι, κοκκινα τριγωνα σε μαυρο φοντο και μεταλ δυσκολα τους λες χρυσαυγιτες.
@Toolio Περισσότερο φοβάμαι μην με δουν οι φασίστες της αριστεράς μπρατσωμένο μη τύχει να φοράω και κανένα μαύρο μπλουζάκι (όπως κάνω συχνά -άσε που δεν αφήνω και χαίτη) και με πλακώσουν με τις πέτρες. Άσε που μετά μπορεί να δω και την φωτογραφία μου στο Indymedia με καμία κάρτα μέλους ΧΑ. Τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει και το ενδεχόμενο να φάω ξύλο και από τους δύο ορδές των φασισταριών. Να έχω έρθει Ελλάδα με κανένα μελαμψό αλλοδαπό φίλο και οι μεν να με βαράνε επειδή κουβάλησα τους μαύρους στην Ελλάδα και οι δε επειδή μπορεί να τους κάνω για χρυσαυγίτης.
Τελικά είδηση δεν είναι όταν ένας σκύλος δαγκώνει έναν άνθρωπο, αλλά όταν ένας άνθρωπος δαγκώσει έναν σκύλο.Όταν η αστυνομία αφήνει τα βρωμερά αυγά να κάνουν τα ίδια ανενόχλητα κάθε βράδυ και υπάρχει σιγή από όλα τα μέσα, είναι έως και αναμενόμενο να αρχίσουμε να βλέπουμε και περιπτώσεις αυτοδικίας.Στου Μπαϊρακτάρη πήγε να κρυφτεί ο ξυρισμένος ουγκ, ε; Τι συνειρμοί προσφέρονται...
Να υποθέσω ότι ο μαίανδρος στην ούγια της στρατιωτικής ταυτότητας είναι αυτός που σε πείθει για τη χρυσαυγίτικη ιδεολογία του υπαξιωματικού. Η πιθανότητα το κούρεμα με την ψιλή να είναι προαπαιτούμενο της δουλειάς του, (πχ μπορεί να υπηρετεί στα ΟΥΚ) και η φανέλα να είναι μέρος της στρατιωτικής κουλτούρας, δεν παίζει καθόλου για σένα. Θα του έδινες ένα 10% αμφιβολία για τί πραγματικά είναι ο άνθρωπος;; Εγώ δεν ξέρω με βεβαιότητα, υποθέσεις κάνω. Οι νεάντερνταλ που του άνοιξαν το κεφάλι όμως;;;
@Vangelis1972Κάνεις ότι δε βλέπεις ή υπερασπίζεσαι ένα Ναζί;Γιατί δε σχολιάζεις και την κομματική ταυτότητα του νεοναζί στον τοπικό πυρήνα της Νίκαιας;Τέρμα οι εξυπνάδες, πείτε ότι γουστάρετε φασισμό και νεοναζισμό και μη κρύβεστε πίσω από άνανδρες τοποθετήσεις. Εκτίθεστε γιατί με αυτά που γράφετε, φέρνετε σε Νεάντερταλ.
@angel exterminador Πρώτος δέχθηκα σε άλλο άρθρο (αυτό του κ. Μακρή) ότι κατά τα φαινόμενα μάλλον είναι χρυσαυγίτης. Δεν έχω λόγο να υπερσαπίζομαι κανέναν. Στο link της indymedia δεν είχα σκρολάρει προς τα κάτω και δεν είχα δει την ταυτότητα της ΧΑ. Οπότε, το θέμα πλέον είναι ξεκάθαρο. (Γιατί όμως η κομματική ταυτότητα δεν έχει ούτε όνομα, ούτε φωτογραφία;; Δεν ξέρω, έτσι είναι όλες ή απλά μας έδειξαν την πίσω πλευρά μιας οποιασδήποτε ταυτότητας, οποιουδήποτε χρυσαυγίτη; Επαναλαμβάνω: Δεν εχω δει με τί μοιάζουν, οπότε πριν κράξετε, σκεφτείτε)
https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1479637Από αυτό το link, προκύπτει ότι υπάρχουν δύο (τουλάχιστον) κατηγορίες αναρχικών. Αυτοί που προαποφασίζουν συλλογικά πώς θα κάνουν πορεία, για ποιον σκοπό και με ποιον τρόπο, ψηφίζουν πάνω σε αυτό και έπειτα οργανώνουν ομάδα περιφρούρησης για τη διαφύλαξη των όσων αποφασίστηκαν συλλογικά ( η οποία ομάδα περιφρούρησης και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΤΟ ΘΥΜΑ αυτής της επίθεσης-όπως φαίνεται απο τα σχόλια) και η δεύτερη κατηγορία, δηλαδή ο πρεζοαδειοκέφαλος μπαχαλοαναρχικός-μάζα τον οποίο η πρώτη κατηγορία ανέχεται στις τάξεις της προσπαθώντας-υποθέτω-να τον χαλιναγωγήσει...α! και τον χρησιμοποιεί όταν πρέπει να πέσουν κάποιες "ψιλές"...Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς σε ποια κατηγορία ανήκουν όσοι επικροτούν το ξύλο που έφαγε ο συγκεκριμένος-κατά τα φαινόμενα-χρυσαυγίτης. Να και το σχόλιο ενός που διαμαρτύρεται επειδή δεν τον αφήνουν κάποιοι σύντροφοί του να "δέρνει φασίστες" όποτε γουστάρει: "γιατί συγκεκριμένο άτομο από ομάδα περιφρούρησης της πορείας σε όλες τις περιπτώσεις με τους φασίστες έμπαινε στη μέση κ εμπόδιζε τον κόσμο να τους λιντσαρει.Κ μάλιστα δεν του έλεγε κ κανείς τίποτα!Λειτουργούμε με κάποιο είδος ιεραρχίας κ κάποιοι κάνουν κουμάντο στις πορείες;"
Ellevoros 2.7.2013 | 14:58 Ααααα, τώρα κατάλαβα!! Επομένως, μετά από την επίθεση στον χρυσαυγίτη, η ομάδα περιφρούρησης επενέβη για να αποφύγει το λινστάρισμά του.ΟΚ, εννόησα! Γιατί εγώ μέχρι τώρα νόμιζα ότι κάποιοι περαστικοί "αντιφασίστες" απλά πέτυχαν τυχαία στον δρόμο ένα τύπο με ξυρισμένο κεφάλι και αρχαιοελληνικοπρεπή μαύρη φανέλα που είχε πάει για σουβλάκια, και τον σάπισαν στο ξύλο. Εντάξει τότε, όλα εξηγούνται!Επομένως, το χτύπημα ήταν προσχεδιασμένο, άρα τον καραφλό θα πρέπει να τον παρακολουθούσαν για μέρες, και είχαν ορίσει από πρίν ποιοί θα τον κοπανήσουν, αλλά και ποιοί θα τον περιφρουρήσουν. Μα τότε δεν κατάλαβα: Ποιός ο λόγος να υπάρχει περιφρούρηση για κάτι προσχεδιασμένο;;; Δεν αρκούσε να συμφωνήσουν τα μέλη της ομάδας κρούσης μόνο να τον δείρουν (χωρίς να τον λιντσάρουν);; Συγνώμη Ελλέβορε, αλλά βλέπεις πολλές κατασκοπικές ταινίες.ΥΣ: Όσο στην Indy δεν δημοσιεύεται η μπροστινή πλευρά της υποτιθέμενης κάρτας μέλους στη ΧΑ του θύματος, δίδεται σε όλους το δικαίωμα να σκεφτούν το εξής σενάριο:1) Άγνωστος τυχαίος τύπος με ξυρισμένο κεφάλι και μαύρη φανέλα πηγαίνει για σουβλάκια. 2) Κατά σύμπτωση, κάποιοι αντιφασίστες έχουν πάει εκεί για να αγοράσουν τις μπύρες τους. 3) Ο τύπος με το ξυρισμένο κεφάλι εκλαμβάνεται ως χρυσαυγίτης και (με μιά εντελώς μη-χρυσαυγίτικη λογική), τον σαπίζουν στο ξύλο. Φυσικά, ως αλτρουιστές/ανθρωπιστές/δημοκράτες/ηθικά στοιχεία που είναι οι συγκεκριμένοι, δεν παραλείπουν να "απαλλοτριώσουν" το πορτοφόλι του ξυρισμένου, και περήφανα να δηλώνουν στην Indy ότι τα 200 ευρώ που του τζούρνεψαν θα χρησιμοποιηθούν για να "καλύψουν ανάγκες φυλακισμένων συντρόφων" (δηλαδή για την αγορά μερικών ακόμα κασονιών μπύρας και μπόλικων σουβλακίων, προφανώς εις υγείαν των φυλακισμένων συντρόφων - εξ ου και η συμπαράσταση).4) Μέσα στα διάφορα άλλα "απαλλοτριωμένα" είδη ανακαλύπτεται και η στρατιωτική ταυτότητα του θύματος. Αυτό περιπλέκει κάπως τα πράγματα, διότι και εξηγεί το ξυρισμένο κεφάλι και ενδεχομένως εξηγεί την μαύρη μπλούζα με την ελληνική σημαία. Αυτό σημαίνει ότι οι αντιφασίστες εύκολα θα φάνε κράξιμο (με σοβαρό κίνδυνο να τους κάτσουν τα σουβλάκια στο λαιμό).5) Φυσικά, για όλα υπάρχει λύση: Κοτσάρουν και μια ταυτότητα μέλους της ΧΑ (που είχαν "απλλοτριώσει" σε παλιότερη επιχείρηση) και λένε ότι το θύμα ήταν χρυσαυγίτης και με τη βούλα. Μπορεί να μην έχουν όλα ακριβώς έτσι;; Μπορεί, αλλά με το να δείχνουν την πίσω πλευρά της κομματικής ταυτότητας (χωρίς φωτογραφία, όνομα, ή άλλα στοιχεία κατόχου) δεν μας βοηθάνε καθόλου να σκεφτούμε κάτι άλλο.
@Vangelis1972 Εχω την εντύπωση ότι σχολιάζεις λιγάκι βιαστικά πριν διαβάσεις. Φαίνεται ξεκάθαρα από το link ότι από την περιοχή περνούσε πορεία αναρχικών που διαμαρτυρόντουσαν για την εκτεταμένη προφυλάκιση συντρόφου τους. Η πορεία πέτυχε τον εν λόγω χρυσαυγίτη,ο οποίος βρέθηκε στο λάθος μέρος, λάθος στιγμή, όχι μερικοί περιπλανώμενοι αντιφασίστες.
Από πού κατάλαβες πως είναι φασίστας ?Από την μπλούζα έβγαλες τόσο σοβαρό συμπέρασμα ?Αν αυτό είναι το σκεπτικό σου με ευκολία συμπεραίνουμε πως πρεπει να είσαι Βλάκας!!
Σωστα...και οταν σε μουτζωνουν δε σημαινει απαραιτητα οτι σε μουτζωνουν...ισως κοιτανε να δουνε αν ειναι ολα τα δαχτυλα στη θεση τους....Ειμαι κι εγω Βλακας!
@Vangelis1972https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1479545Κι εδώ αναγράφεται live το ότι έγινε κατά τη διάρκεια ΠΟΡΕΙΑΣ και όχι απλά χύμα. Έτσι για να προσέχουμε όταν πετάμε εξυπνακισμούς.
Ναι, κοίταξε όμως να δεις, προσωπικά δεν ψαχουλεύω ολημερίς το indymedia για να ανακαλύψω κάτι σχετικό. Δεν είχα καν ιδέα ότι στι indymedia υπάρχουν σχετικές αναφορές, μέχρι που ο angel exterminador έκανε παραπομπή. Αφού λοιπόν υπήρχε πορεία, είναι απολύτως αναμενόμενο να υπάρχει και περιφρούρηση. Στις περισσότερες πορείες υπάρχει περιφρούρηση για να μην παρεισφρύουν άσχετοι, προβοκάτορες, ρουφιάνοι, κτλ. Και όταν πχ κατεβαίνει το ΚΚΕ στους δρόμους, την περιφρούρηση της πορείας συνήθως αναλαμβάνει το σωματείο των οικοδόμων. Που είναι η πρωτοτυπία, και ποιός παριστάνει τον εξυπνάκια εδώ;; Η περιφρούρηση υπάρχει για την προστασία της πορείας - όχι για την προστασία των άλλων. Όσο για τη διάκριση που κάνεις, στο τελευταίο link σου διαβάζω τα εξής πανανθρώπινα και ιδεαλιστικά: "Τότε φώναξε ένας «Φασίστας!» και μετά από ένα κλωτσομπουνίδι αλά καρτούν, πήγε για σουβλάκια.Ο άλλος στο Μετρό είχε μπλούζα με δελφικό έψιλον. Από αύριο θα κυκλοφορεί με πουκαμισάκι". "Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΕ ΜΠΛΟΥΖΑ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΑΤΟΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΗΤΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΡΕΠΕΜΠΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ (!!) Ο ΤΥΠΟΣ ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΕΚΑΒ"."Ο 2ος που πρόλαβα να δω από κοντά είχε και τατουάζ "η ταν η επι τας" έφυγε και αυτός με ανοιγμένο κεφάλι.""ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΣ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΤΟ ΤΣΑΚΙΣΜΑ 3 ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ!!!ΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!!" Α, κατάλαβα, εννοείς τη δήλωση: "Μπράβο στους συντρόφους που παρά το ξυλίκι που τους έριξαν συγκρατήθηκαν και δεν τους ισοπέδωσαν και τους έδιωξαν κακήν κακώς με τις κλωτσιές προς Μελιγαλά μεριά". Αφού λοιπόν δεν τους σκότωσαν, ΟΚ υπήρχε περιφρούρηση (πώς το είπες ακριβώς: που δεν επέτρεψε να "δέρνει φασίστες" όποτε γουστάρει", αχαχαχα!!!)Κάνεις τεράστιο λάθος, άν νομίζεις ότι υπάρχουν 2 κατηγορίες αναρχικών. Άν τους ρωτήσεις τους ίδιους δεν θα ξέρουν κι' αυτοί πόσες κατηγορίες υπάρχουν. Σε πολλές περιπτώσεις, 1 "κατηγορία αναρχικών" αποτελείται από 1 μόνο άτομο, που έχει συγκεκριμένες απόψεις που δεν είναι ακριβώς ίδιες με κανενός άλλου. Η ιδέα και μόνο ότι υπάρχει κάποιας μορφής οργάνωση, σε ένα κίνημα (συμβατικά χρησιμοποιώ τον όρο) το οποίο προτείνει την αυτο-οργάνωση και την κατάργηση των δομών, αποτελεί από μόνο του γελοία αντίφαση. Για το θέμα των 200 ευρώ (που δείχνει και πόσο ταπεινά κίνητρα έχουν οι αγωνιστές της ελευθερίας) δεν βλέπω να κάνεις κανένα σχόλιο. Καλά, οι τράπεζες "είναι γρανάζια του συστήματος, έχουν κλέψει τα λεφτά τους από τον λαό, κτλ" και "δικαίως" απαλλοτριώνονται από τους κοινωνικούς αγωνιστές (όπως πχ έχει κάνει ο γιος συγκεκριμένου βουλευτή). Τα χρήματα του μισθωτού, πώς δικαιολογείται να τα "απαλλοτριώνουν";