Δολοφόνησαν δύο έφηβες και τη μητέρα τους επειδή χόρεψαν στη βροχή

Δολοφόνησαν δύο έφηβες και τη μητέρα τους επειδή χόρεψαν στη βροχή Facebook Twitter
6

Δύο έφηβες 15 και 16 ετών δολοφονήθηκαν στο Πακιστάν, επειδή χόρεψαν στη βροχή και «ατίμασαν το όνομα της οικογένειάς τους».

Τα δύο κορίτσια, η Noor Basra και η Noor Sheza, έφτιαξαν ένα video στο οποίο εμφανίζονται να χορεύουν με τοπική ενδυμασία, μέσα στη βροχή, έξω από το σπίτι τους στην πόλη Chilas της επαρχίας Giglit.

Όπως γράφει η Ηuffington Post, όταν το video άρχισε να στέλνεται μέσω κινητών, προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις από συντηρητικούς κύκλους στην περιοχή. Την περασμένη Κυριακή 5 ένοπλοι μασκοφόροι εισέβαλλαν στο σπίτι των κοριτσιών και άρχισαν να πυροβολούν. Από τις σφαίρες σκοτώθηκαν τα δύο κορίτσια και η μητέρα τους.

.

Η αστυνομία πιστεύει ότι πίσω από την επίθεση κρύβεται ο ετεροθαλής αδελφός των δύο κοριτσιών Khutore, ο οποίος ερμήνευσε το video ως μια «επίθεση στην τιμή της οικογένειας του» και προσπάθησε με τις δολοφονίες να αποκαταστήσει την τιμή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τύχη του Khutore αγνοείται όμως οι 4 φίλοι του και συνεργοί του έχουν ήδη ομολογήσει την πράξη τους.

Σύμφωνα με την Επιτροπή για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα που εδρεύει στο Πακιστάν, το 2011 δολοφονήθηκαν 943 γυναίκες επειδή, κατά τους δολοφόνους, ντρόπιασαν τις οικογένειές τους.

Τον Νοέμβριο ζευγάρι παραδέχθηκε τη δολοφονία της 15χρονης κόρης του με οξύ επειδή «κοίταξε ένα αγόρι στα μάτια».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM

σχόλια

5 σχόλια
Γουστάρω να διαβάζω νεφελώδη φληναφήματα για πνευματικότητες και λοιπές φούσκες που δικαιολογούν, εξαιρούν, απαλλάσσουν.Πόσα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει, βασανιστεί, υποφέρει για μαλακίες.Κοίταξε το κοριτσάκι το αγοράκι στα μάτια και το έλιωσαν με οξύ οι γονείς του.Χόρεψαν στη βροχή τρεις κοπέλες και τις γάζωσαν ανελέητα στο σπίτι τους.Πόσο γαμημένος είναι ακόμα ο πλανήτης;
θα κάνω ένα σχόλιο με ψυχραιμία και λογική:οι κοινωνίες αυτές βρίσκονται πολλά χρόνια πίσω και τα ανθρωπινά δικαιώματα και ο πολιτισμός τους είναι τελείως διαφορετικό ειδικά για τις γυναίκες σε σχέση με την Ευρώπη.Έχουμε σκεφτεί πόσο δύσκολο είναι για αυτούς να προσαρμοστούν σε μια ευρωπαϊκή τύπου κοινωνία όπου π.χ. θα συναντήσουν γυναίκες που θα είναι ισες με τους άντρες;Για κάποιους θα είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστούν και να καταλάβουν.