10 καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ στις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Ελλάδας Facebook Twitter
River Party στο Νεστόριο Καστοριάς. Φωτο: Λουκάς Ζιάρας

10 καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ στις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Ελλάδας

0

Mythody Festival

26-30 Ιουλίου, Αρχαία Ολυμπία

Το μεγαλύτερο χορευτικό φεστιβάλ του καλοκαιριού γίνεται κάθε χρόνο στην Πελοπόννησο, στην Αρχαία Ολυμπία. Και όταν λέμε το μεγαλύτερο, το εννοούμε. Με 3 stages και 120 DJs, προσφέρει μια μοναδική μουσική εμπειρία σε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες δίπλα ακριβώς στις όχθες του Αλφειού ποταμού. Θυμίζει τις παλιές καλές εποχές των rave parties. Υπάρχει χώρος για να κατασκηνώσουν 5.000 άτομα. Φέτος το line-up είναι μια υπερπαραγωγή και συνέχεια προστίθενται ονόματα. Ανά ημέρα το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ, ενώ όλο το πενθήμερο 40. Αν θέλεις να χορέψεις σε ειδυλλιακό τοπίο, δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή για φέτος.

www.mythody.gr

Reborn Festival

11-12 Αυγούστου, Λήμνος

Το Reborn κλείνει τα 5 του χρόνια και το γιορτάζει με ένα πάρτι γεμάτο ηλεκτρονική μουσική σε μία από τις πιο όμορφες open air τοποθεσίες του νησιού. Από το 2013 γίνεται κάθε χρόνο στην παραλία Ακρωτήρι στο χωριό Μούνδρος, στο Φαναράκι. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 7 ευρώ και του διημέρου 14. Μπορείς να κατασκηνώσεις, αλλά χρειάζεται προσοχή. Φέτος, ανάμεσα σε άλλα ονόματα, περιλαμβάνονται αυτά των Danito & Athina, Dousk, Christian Cambas, Tash, Manolaco, Dino Grand, Rοn vs Pojon και Paul Anthonee.

www.rebornfestival.com

10 καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ στις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Ελλάδας Facebook Twitter
Reborn Festival στη Λήμνο

39o River Party

2-6 Αυγούστου, Νεστόριο Καστοριάς

Το River Party δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Έχει γράψει ιστορία και μόνο που μετράει 39 χρόνια σταθερής παρουσίας. Είναι το απόλυτο κατασκηνωτικό φεστιβάλ, με πέντε ξέφρενες ημέρες γεμάτες διασκέδαση, συναυλίες, μουσική, κατασκήνωση, μπάνιο και παράλληλες δραστηριότητες. Το φετινό πρόγραμμα καλύπτει όλα τα γούστα, καθώς έχει κυριολεκτικά τα πάντα: από τη Μαρίνα Σάττι, τους Planet of Zeus, τον Τζίμη Πανούση, τους Xaxakes και τη Νατάσσα Μποφίλιου, μέχρι και αφιέρωμα στον μεγάλο λαϊκό ερμηνευτή Βασίλη Καρρά. Πάντα σέβεται το κοινό και προσπαθεί να έχει χαμηλές τιμές. Το εισιτήριο για τις 5 ημέρες κυμαίνεται από 49 ως 60 ευρώ. Κάθε χρόνο προσελκύει περισσότερους από 50.000 επισκέπτες.

www.riverparty.org

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Saristra Festival

4-6 Αυγούστου, Κεφαλλονιά

Ένα εγκαταλελειμμένο ορεινό χωριό στα Βλαχάτα Σάμης στην Κεφαλλονιά αποκτά άλλο χαρακτήρα μέσα από ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ με δυνατό μουσικό πρόγραμμα. Αυτή είναι, πάνω-κάτω, η ιστορία του Saristra. Για τρεις ημέρες, εκτός από τις εικαστικές εγκαταστάσεις και τη γιόγκα (sic), στα ερείπια του χωριού μπορεί κάποιος να απολαύσει όχι μόνο τον τρομερό Pye Corner Audio αλλά και σύσσωμο το ρόστερ της Inner Ear (drog_a_tek, Prins Obi & The Dream Warriors, A Victim of Society κ.ά.), τους Κωνσταντίνο Βήτα, Acid Baby Jesus, Hand & Leg και τον αγαπημένο Larry Gus. Όλα είναι εντελώς δωρεάν, εκτός από τη διανομή και τη μετάβαση.

www.saristrafestival.gr

10 καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ στις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Ελλάδας Facebook Twitter
Το Saristra είναι ένα καλλιτεχνικό φεστιβάλ με γερό μουσικό πρόγραμμα


Ireon Music Festival

7-9 Αυγούστου, Σάμος

Τα καλοκαιρινά φεστιβάλ ξεκινούν πάντα από μια αγαπημένη παρέα φίλων που θέλουν να κάνουν κάτι διαφορετικό για τις διακοπές τους. Το Ireon Music Festival δεν ξεφεύγει από τον κανόνα. Διεξάγεται από το 2004 στο Ηραίο της Σάμου. Πρώτα ήταν πιο ροκ, αλλά με τα χρόνια άλλαξε. Κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει κορυφαία διεθνή συγκροτήματα, όπως οι Strangles, Stereo MC's κ.ά. Για το 2017 έχει Γιάννη Αγγελάκα με 100°C, Κ. Βήτα, Koza Mostra, Villages of Ioannina City, Τζίμη Πανούση και άλλους. Το εισιτήριο κοστίζει 10-25 ευρώ και για τις τρεις ημέρες.

www.ireon-music-festival-samos.gr

Molyvos International Festival

16-19 Αυγούστου, Λέσβος

Με μότο «Η ιαματική δύναμη της μουσικής» ξεκινά ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ κλασικής μουσικής με μουσικούς και ερμηνευτές απ' όλο τον κόσμο στον Μόλυβο της Λέσβου. Θα διεξαχθεί στο Κάστρο Μολύβου και στο Συνεδριακό Κέντρο Μηθύμνης. Είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται και φέτος το τιμούν με την παρουσία τους η Γερμανίδα σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν, ο Ρώσος βιολονίστας Κίριλ Τρούσοφ και η βραβευμένη Αμερικανίδα βιολονίστρια Κάρολαϊν Γκούλντινγκ. Θα ακουστούν έργα όπως το «Κουαρτέτο για το τέλος του χρόνου» του Μεσιάν, η «Σύριγξ» του Ντεμπισί για σόλο φλάουτο και το «Η καρδιά μου κολυμπά στο αίμα» του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η είσοδος κοστίζει από 5 έως 30 ευρώ, ανάλογα με τον συναυλιακό χώρο.

www.molyvosfestival.com

10 καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ στις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Ελλάδας Facebook Twitter
Molyvos International Festival. Φωτο: Χάρης Ακριβιάδης

13o Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου

16-20 Ιουλίου, Σύρος

Ένα από τα πιο πετυχημένα καλοκαιρινά φεστιβάλ του Αιγαίου επιστρέφει και φέτος ακόμη πιο δυναμικά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο. Φέτος φιλοξενεί πάνω από 350 καλεσμένους καλλιτέχνες από 20 χώρες. Η έναρξή του θα γίνει με την 5η Συμφωνία του Μπετόβεν που θα ερμηνεύσουν τέσσερις χορωδίες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής καθώς και μέλη της Χορωδίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Τα βλέμματα επίσης στρέφονται στην όπερα «Madama Butterfly» του Πουτσίνι υπό τη διεύθυνση του Giovanni Pacor αλλά και στον χορογράφο Ρενάτο Τζανέλα που θα είναι μαζί με μέλη του Εθνικού Μπαλέτου Βουκουρεστίου. Σε ορισμένες εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη. Γενικά, τα εισιτήρια κοστίζουν 12-20 ευρώ. Όλες οι συναυλίες θα γίνουν στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων.

River Flow Festival Vol. 6

3-7 Αυγούστου, Βεργίνα Ημαθίας

Σχεδόν όλη η εναλλακτική χιπ-χοπ σκηνή της χώρας συμμετέχει σε αυτό το μοναδικό φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι σε μια υπέροχη τοποθεσία γεμάτη πράσινο, ανάμεσα σε καταρράκτες και ρυάκια, για τέσσερις ημέρες. Εκτός από χιπ-χοπ έχει και trance μουσική, με εξίσου εντυπωσιακό πρόγραμμα. Το River Flow διεξάγεται με επιτυχία από το 2012 και έχει προσελκύσει πάνω από 7.000 άτομα συνολικά. Κάθε χρόνο ο αριθμός των επισκεπτών του αυξάνεται. Υπάρχει η δυνατότητα για κάμπινγκ και είναι πολύ κοντά στη Βέροια. Τα εισιτήρια σε αυτήν τη φάση κοστίζουν 25-40 ευρώ.

10 καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ στις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Ελλάδας Facebook Twitter
Οι Θραξ Πανκc στο Lake Stage του Los Almiros Festival

Los Almiros Festival

3-5 Αυγούστου, Δάσος Κουρί, Αλμυρός Μαγνησίας

«Ανεξάρτητη γιορτή» χαρακτηρίζουν το Los Almiros τα παιδιά που κρύβονται πίσω από τη διοργάνωσή του και αυτό ισχύει, μια κι έχει ελεύθερη είσοδο. Πρόκειται για μια περίπτωση «αυτό-διοργάνωσης». Έχει βρεθεί και η κατάλληλη τοποθεσία για κάτι τέτοιο, που δεν είμαι άλλη από το δάσος Κουρί. Είναι ένα διεθνές φεστιβάλ, το πρόγραμμά του οποίου προτιμά τους σκληρούς ήχους, π.χ. stoner και hardcore punk. Έχει όμως και χιπ-χοπ. Κανονικά διαρκεί δύο μέρες, αλλά φέτος έχει και προ-φεστιβαλικό πάρτι με τους One Hour Before The Trip. Άλλα ονόματα που συμμετέχουν είναι οι Despite Everything, Βέβηλος, 1000mods, Brant Bjork, Sean Wheeler, Planet of Zeus και οι θρυλικοί Kavadar.

www.losalmirosfestival.com


Bloque Festival

20-23 Ιουλίου, Αμμόλοφοι, Καβάλα

Γίνεται από το 2011 και κύριος στόχος του είναι να προσκαλέσει πάνω από 20 καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο και για τέσσερις ημέρες να δώσει στους φαν τους την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο τους και στον τρόπο που δουλεύουν. Πρόκειται για μια πολύ πρωτότυπη ιδέα. Για το καλοκαίρι του 2017 το line-up έχει ονόματα όπως αυτά των Hernan Cattaneo, Nick Varon, Mariano Mellino, Graziano Raffa, Tone Depth και πολλών άλλων. Το καλύτερο το κρατάμε για τελευταίο: θα έχει πολλά boat parties. Τα εισιτήρια του τετραημέρου κοστίζουν 35 ευρώ και τα ημερήσια 15, αλλά έχεις και άλλες επιλογές.

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ


More parties

Εκτός, όμως, από τα φεστιβάλ, γίνονται πολλά μεμονωμένα πάρτι σε διάφορα νησιά και περιοχές εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης, που φέρνουν πολλούς σημαντικούς παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής και DJs απ' όλο τον κόσμο. Έχουμε και λέμε:

10 καλοκαιρινά μουσικά φεστιβάλ στις πιο ειδυλλιακές τοποθεσίες της Ελλάδας Facebook Twitter
Ο Steve Aoki σε παλιότερη εμφάνισή του στο Cavo Paradiso

Μύκονος

Void (Λάκκα): Guy Gerber & Rony Seikaly (20/7), Nic Fanciulli and DJ Tennis (21/7), Stephen Lawler (17/7)

SantAnna: CJ Jeff, YokoO, Ramona (21/7), Mandy, Billy Caso (26/7), Ninze and Okaxy, Detmolt (28/7), Stacey Pullen (29/7)

Cavo Paradiso: Sven Vath (21/7), Bob Sinclair (1/8), Steve Aoki (3/8)

Alemagou: Patrice Bammel (9/8), Hunter/Game (16/8), Adriatique (26/7)


Ρόδος

Oasis beach bar: Theony (22/7), SoulFellaz (29/7), Stiv Hey (5/8), Stefano Noferini (12/8)


Πευκοχώρι Θεσσαλονίκης

Glarokavos: Djeff Afrozila & Boddhi Satva (29/7), Anane & Little Louie Vega (13/8)


Πευκάκια Βόλος

Graceland: Anane & Little Louie Vega (29/7)


Αίγιο

Loca: Hyenah (30/7)


Θάσος

Psili Ammos: Stefan Biniak (30/7)


Αίγινα

Perdikiotika: Moscoman (29/7)

Μουσική
0

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
10 πράγματα για τον Enrico Sangiuliano

Μουσική / Enrico Sangiuliano, ένας περφεξιονιστής του dancefloor

Ο DJ που έχει δει πολλές κυκλοφορίες του να μπαίνουν στα «κομμάτια της χρονιάς», όπως το remix που έκανε με τη σύζυγό του Charlotte de Witte στο «The Age of Love», επιστρέφει στην Αθήνα το Σάββατο 9 Μαρτίου. Συγκεντρώσαμε λοιπόν δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε για εκείνον πριν χορέψετε στα πολλά του BPM.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Jack Lamar ένας ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή από την Γενιά Α μιλάει στη LiFO

Μουσική / Jack Lamar: Ο δεκάχρονος ράπερ που ξεπετάγεται με ορμή στο ελληνικό TikTok

Συναντήσαμε τον ράπερ που ανήκει στη Γενιά Α ενώ γύριζε το βιντεοκλίπ του «Oh Oh» στην πλατεία Συντάγματος. Ηχογράφησε το πρώτο του κομμάτι στα οχτώ, λέει πως οι βρισιές στο τραπ δεν τον αγγίζουν, κλείνει τα αυτιά του ή τις προσπερνά.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Ρίχαρντ Στράους: Κυνηγώντας μουσικούς ανεμόμυλους

Πώς θα αφηγούμασταν μουσικά τον Δον Κιχώτη του Θερβάντες; Με αφορμή το ομώνυμο συμφωνικό ποίημα του Ρίχαρντ Στράους, η Ματούλα Κουστένη βουτά σε έναν συναρπαστικό μουσικό κόσμο.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ