Αν ήσουν παιδί στα '80s, πιθανότατα θα είχες πάρει δώρο ένα απ' αυτά τα παιχνίδια

6

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς ήταν για μένα η ομορφότερη μέρα του χρόνου. Είχα πάρει τα δώρα το προηγούμενο βράδυ, αλλά τώρα ήταν η ώρα να τα χαρώ.

Χάρη στον Μάκη Μάκκα είδα το παραπάνω βίντεο ενός συλλέκτη και στην περιγραφή του διαβάζω: «Τα παιχνίδια αυτά είναι από την προσωπική μου συλλογή. Οι έντυπες διαφημίσεις παιχνιδιών από περιοδικά εποχής βρέθηκαν κατόπιν ανάζητήσεως στο Google.»

Και εκείνες οι Πρωτοχρονιές μου έλειψαν ακόμα πιο πολύ. 

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Τα περισσότερα από αυτά τα παιχνίδια Άρη, τα έπαιρνες αν ήσουν αγόρι στα 80's. Εμείς τα κορίτσια είχαμε διαφορετικά παιχνίδια και ασφαλώς λιγότερο "δυναμικά", τύπου barbie και bibibo με την ντουλάπα και τα ρούχα της, το μικρό μου πόνυ κλπ. Ωστόσο οι πιγκουίνοι ήταν unisex!
Αναγνώρισα πολλά από τα παιχνίδια.Είχα μόνο τα πιγκουινάκια και άπειρα playmobil.Αν ο δημιουργός του βίντεο ήταν γυναίκα,θα είχε συμπεριλάβει,φαντάζομαι,και τη θρυλική Barbie με μέλη,που λυγίζουν.Η καημένη κατέληγε συνήθως κουλή-τα χέρια χαλάρωναν εύκολα ή έσπαγαν και χάνονταν.Η μουσική όμως στο βίντεο σκέτη κατάθλιψη.Να βλέπεις τα παιχνίδια της παιδικής σου ηλικίας και να ακούς "η ζωή,που περνάει και χάνεται".Εντάξει,με κουρέλιασες,ρε άνθρωπε,χρονιάρες μέρες...
Ξεκαθαρίζω ντουλάπες λογω ανακαταταξεωνννν.... Ανακάλυψα την 1η μου bibibo με το νυφικό της φορεμα...Την αγορασε η μαμυ την ιδια μερα που εγιναν τα συμβολαια για το σπιτι μας!!! Εχει λιώσει πια το πλαστικό αλλα μπορεις να την πετάξεις??? Ημουν απλα 4 χρονων αλλα το θυμαμαι σαν τωρα!
Η πρώτη μου σκέψη μόλις είδα το video. Το είχαμε ανάγει σε επιστήμη. Το πρωτο εξελιξης ηταν τα εξτρα λαστιχάκια στις μηχανες (εκείνα τα χοντρά τα άσπρα). Στις βαλιστρες δημιουργουσαν καταστροφική δύναμη πυρός. Στους καταπέλτες τα συνδυαζες με κλίση του καταπέλτη προς τα εμπρος, ώστε η βολίδα να πετάει σχεδόν ευθεία.Μετά, επειδή τα τειχη γινονταν ουσιαστικα αχρηστα απεναντι σε τέτοια δύναμη, το επόμενο βήμα εξέλιξης ήταν να "στουμπωνειις" τα τουβλάκια που προοριζόνταν για τείχη στο κοίλωμα που είχε ο κεντρικός πύργος, ώστε να μην πέφτει με τίποτε.Μετά και από αυτό, ο μόνος ουσιαστικά τρόπος νίκης ήταν να βάλεις 3 βολίδες στο χαρτόνι του αντιπάλου ή να σκοτώσεις όλους τους στρατιώτες του, πράγμα που απαιτούσε ακρίβεια, οποτε αφαιρουσες τα έξτρα λαστιιχακια από τους καταπέλτες (ιδίως αυτόν του πύργου που ούτως η αλλως δεν μπορούσε να πυροβολήσει με κλίση).Επίσης χρήσιμα ήταν για αυτό και τα εξτενσιονς, ιδίως ο δράκος.Δηλαδή, κανονικος πολεμος εξοπλισμων !