ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

TO BLOG ΤΟΥ ΣΤΑΘΗ ΤΣΑΓΚΑΡΟΥΣΙΑΝΟΥ
Facebook Twitter

Δυο λόγια για το νέο redesign του LIFO.gr

 

Δυο λόγια για το νέο redesign του LIFO.gr

 

 Βασικότερη καινοτομία του είναι η ρευστότητα της πρώτης σελίδας

 

Δυο λόγια για το νέο redesign του LIFO.gr Facebook Twitter
© Susan Barnett

 

To redesign του LIFO.gr που εμφανίστηκε σήμερα, είναι προϊόν δημιουργικής ευχαρίστησης. Και ελευθερίας. 

 

Το επιχειρήσαμε, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες μας, που αλλάζουν διαρκώς. Αυτή τη φορά, δεν ακολουθήσαμε κανένα κανόνα.

  

Από τις αρκετές (εμφανείς και αφανείς) καινοτομίες του νέου σάιτ, βασικότερη είναι η ρευστότητα της πρώτης σελίδας: έτσι όπως το πρωτοσέλιδο των εφημερίδων διαμορφώνεται βάσει των ειδήσεων που ανακύπτουν κάθε μέρα (και όχι βάσει του lay out που προϋπάρχει)  έτσι και στο παρόν σάιτ οι κατηγορίες και τα στυλ αναδιαμορφώνονται, βάσει της ύλης που καταφθάνει ποταμηδόν. Στην πρώτη σελίδα εμφανίζεται μόνο ό,τι είναι νέο και ενδιαφέρον. Τα υπόλοιπα, στις ροές των κατηγοριών.

 

Αισθητικά, θελήσαμε να αντιδράσουμε στο πάνδημο ξεχείλωμα των ιστοσελίδων, που με τις τεράστιες φωτογραφίες προσπαθούν να καλύψουν το φτωχό τους περιεχόμενο. Έχουμε πολλή ύλη, οπότε χρειαζόταν απλότητα και συμπύκνωση- όταν κραυγάζεις, δεν ακούγεσαι.

 

Επίσης αποσαφηνίσαμε τα μενού μας. Πριν τα έψαχνες και δεν τα έβρισκες. Τώρα υπάρχουν σε όλα τα στάδια της πλοήγησης, έμειναν τα μισά, και καταλαβαίνεις σε τι αφορούν.

  

Επιστρέψαμε, τέλος, στη λευκή αίσθηση της προηγούμενης έκδοσής μας. Τα πολλά φόντα και τα πολλά χρώματα, απλώς προσθέτουν θόρυβο γύρω από τους τίτλους και την καλή φωτογραφία που προσπαθούμε να έχουμε.

 

Ακολουθούν αρκετά ακόμη που θα ανέβουν σταδιακά τις επόμενες 15 μέρες.

 

Καλή πλοήγηση!

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ