Η Κέϊτ Χάντσον είναι ηθοποιός και συγγραφέας του βιβλίου Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body.
Η Κέϊτ Χάντσον είναι ηθοποιός και συγγραφέας του βιβλίου Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body.

 

Μία από τις ομορφότερες νέες ηθοποιούς του Hollywood μόλις εξέδωσε ένα βιβλίο με συμβουλές ομορφιάς και ευεξίας.  Στο Pretty Happy: Healthy Ways to Love Your Body η Κέϊτ Χάντσον προτείνει στους αναγνώστες τρόπους για να εντάξουν στη ζωή τους ένα πρόγραμμα υγιεινής διατροφής και άσκησης χωρίς υπερβολές και πάντα με μακροχρόνιο στόχο. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

 

"Όλοι με ρωτάνε πως κρατιέμαι σε φόρμα, αλλά η απάντηση μου στην ερώτηση αυτή έχει μεταφερθεί λανθασμένα τόσες πολλές φορές. Κάποιοι λένε ότι γυμνάζομαι δυόμιση ώρες την ημέρα, άλλοι ότι γυμνάζομαι 20 λεπτά την ημέρα. Ότι είμαι vegan, ότι είμαι ωμοφάγος. Κάποια ισχύουν, άλλα όχι. Όμως τελικά αυτό που έχει σημασία δεν είναι ακριβώς τι κάνω εγώ. Δεν μπορεί κάποιος να βρει τον δρόμο για μια υγιή, ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή αντιγράφοντας όσα κάνω εγώ, και το πως να αλλάξεις τον τρόπο ζωής σου δεν είναι κάτι που συμπυκνώνεται σε μια δήλωση".

 

Αν θέσετε ως στόχο την απώλεια ενός κιλού την εβδομάδα, αυτό θα είναι αποθαρρυντικό μακροπρόθεσμα γιατί θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο 1.200 θερμίδες την ημέρα και να γυμνάζεστε συνεχώς, και ποιος το θέλει αυτό;

 

Το σημαντικότερο πράγμα που μπορώ να σας πω σχετικά με το να βρει και να κρατήσει κάποιος την φόρμα του είναι ότι η συνέπεια μετράει. Η υγεία και η ευεξία δεν είναι κάτι που απλά προκύπτει. Απαιτεί χρόνο. Συμβαίνει ότι δεν πιέζετε πολύ τον εαυτό σας και νιώθετε ότι δυναμώνετε, και τότε αρχίζετε να το ευχαριστιέστε. Και αυτό ισχύει για τα πάντα: το φαγητό, την υγεία, την άσκηση και την προσοχή. Γι' αυτό και το να θέτει κανείς ρεαλιστικούς στόχους είναι τόσο σημαντικό. Αν θέσετε ως στόχο την απώλεια ενός κιλού την εβδομάδα, αυτό θα είναι αποθαρρυντικό μακροπρόθεσμα γιατί θα πρέπει να καταναλώνετε μόνο 1.200 θερμίδες την ημέρα και να γυμνάζεστε συνεχώς, και ποιος το θέλει αυτό; Εγώ δεν θα ήθελα να το κάνω. Αν ξεκινήσετε με μικροπράγματα και φανείτε συνεπείς θα φτάσετε σε ένα σημείο που θα απολαμβάνετε την διαδικασία. Απλά απαιτεί λίγο χρόνο ώστε να συντονισθούν το μυαλό και το σώμα σας.  

 

Φυσικά για να το πετύχετε πρέπει να ξεφορτωθείτε την ιδέα της τελειότητας. Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι έχουμε την επιλογή είτε να υποκύψουμε στην ιδέα ότι οι γυναίκες πρέπει να είναι "τέλειες", είτε να την απορρίψουμε. Λατρεύω το ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες αρχίζουν επιτέλουν να αντιλαμβάνονται ότι η τελειότητα δεν υφίσταται και ότι πρόκειται για μία υποκειμενική έννοια.  

 

Ανατράφηκα από μία μητέρα κι έναν πατέρα που μου το θύμιζαν συνεχώς και μεγάλωσα με τρεις αδελφούς που με πείραζαν συνέχεια. Ανέπτυξα λοιπόν μια γερη κράση από νωρίς. Θα ήθελα όμως να δω περισσότερες γυναίκες να νιώθουν δυνατές, υγιείς και ευτυχισμένες. 

 

Νομίζω πως όλες οφείλουμε να πούμε στον εαυτό μας "Νιώθω καλά; Με τιμάω; Νιώθω υγιής; Νιώθω δυνατή;" Σαν να συντονίζεστε με τα πράγματα που νιώθετε εσείς οι ίδιες κι ελπίζω πως έτσι θα νιώσετε πιο καλά με τις ιδιαιτερότητες σας και δυνατά σας σημεία. Αυτο επιφέρει μια συναισθηματική διαύγεια που είναι εξαρετικά σημαντική. Αν λοιπόν μπορώ να στείλω ενέργεια στήριξης προς τις γυναίκες ώστε να τις βοηθήσω να το πετύχουν θα ήμουν ευτυχής.