1

Οδός Σόλωνος

Έρημο τοπίο θυμίζει η οδός Σόλωνος από τη Νομική μέχρι και τη Σέκερη. Ο δρόμος που κάποτε έσφυζε από ζωή και καταστήματα έχει γεμίσει με άδειες βιτρίνες, μουτζουρωμένες από σπρέι και παλιές αφίσες. Σε μερικά τετράγωνα, μάλιστα, η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, που δίπλα σ' ένα ανοιχτό κατάστημα βρίσκονται άλλα δυο-τρία που έχουν κατεβάσει ρολά.


2

Άστεγοι στο Θησείο

Στο Θησείο, στο πάρκο και στα χαλικόστρωτα διαστήματα πίσω από τον σταθμό του Ηλεκτρικού –εκεί όπου παλιά δέσποζε ονομαστό εστιατόριο στο οποίο έτρωγε η πολιτική ζωή του τόπου και διάφορα celebrities–, πλέον υπάρχουν σκηνές αστέγων. Αυτοσχέδιες, από μουσαμά και χαρτόνια, ζωές στο περιθώριο και υπό το τεμπέλικο βλέμμα τουριστών και διερχομένων. Σεντόνια, μαξιλάρια και χαρτόκουτα παντού. Και πάντα η ίδια απορία: άραγε, τους έχει ενημερώσει κανείς για το πού μπορούν να βρουν ασφαλές και αξιοπρεπές κατάλυμα; Ή ισχύει εκείνο το παλιό, ότι οι Αρχές τούς ενημερώνουν, αλλά επιμένουν να ζουν έτσι;


3

Λόφος Στρέφη

Παραμελημένος και σε πλήρη εγκατάλειψη παραμένει εδώ και χρόνια ένας από τους πιο κεντρικούς πνεύμονες πρασίνου της πόλης. Κάνεις τη βόλτα σου ανάμεσα «στα σέα και στα μέα», στέκεσαι δίπλα σε «γκανάκια» στο γρασίδι, ανοίγεις τα πνευμόνια σου και, μαζί με το οξυγόνο από την πλούσια βλάστηση, εισπνέεις τις νεφρικές απεκκρίσεις του κάθε περαστικού, τα παρακατιανά του κάθε σκύλου και τη χημική σύνθεση απ' το μπουρί των νιάτων.