Ο βραβευμένος με δυο César για το σενάριο του «Σώμα με Σώμα» και του υποψήφιου για Όσκαρ «Ο Προφήτης», Τομά Μπιντεγκέν, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με ένα συγκλονιστικό ευρωπαϊκό γουέστερν που απέσπασε ήδη 4 υποψηφιότητες στα φετινά βραβεία César.

 

 

Η συναρπαστική και γεμάτη ανατροπές ιστορία της ταινίας μας συστήνει τον Αλέν (το οποίον υποδύεται ο καταπληκτικός Φρανσουά Νταμιέν της «Οικογένειας Μπελιέ»), ο οποίος βρίσκεται μαζί με την οικογένειά του σε ένα φεστιβάλ country στην επαρχία της ανατολικής Γαλλίας. Ο ίδιος δεν μπορεί να το ξέρει αλλά αυτή είναι η τελευταία του μέρα ως ευτυχισμένος οικογενειάρχης: σύντομα θα αντιληφθεί ότι η κόρη του, η 16χρονη Κέλι, αγνοείται. Έτσι ξεκινάει μια απεγνωσμένη προσπάθεια να την εντοπίσει, συνειδητοποιώντας στην πορεία ότι η κόρη του έκρυβε αναπάντεχα μυστικά που την έχουν οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια.

 

 

Καθώς τα χρόνια περνούν, η αναζήτηση της Κέλι - με μόνο βοηθό τον μικρό του γιο - θα κοστίσει τα πάντα στον Αλέν, ακόμη και την ίδια του την οικογένεια. Η σκοτεινή οδύσσεια όμως είναι γεμάτη αποκαλύψεις και ο δρόμος τους θα είναι τελικά πολύ πιο μακρύς απ’ ό,τι φαντάζονταν.

 

 

Η ταινία μιλά για απλούς ανθρώπους που προσγειώνονται στο χάος ενός κόσμου που δεν καταλαβαίνουν και θίγει ένα ακανθώδες κοινωνικοπολιτικό ζήτημα που προκαλεί πανικό. Στην καρδιά της ιστορίας βρίσκεται το πολύ επίκαιρο φαινόμενο της ριζοσπαστικοποίησης παιδιών που εγκαταλείπουν τις δυτικές πατρίδες τους για να στραφούν προς το Ισλάμ και σε ορισμένες περιπτώσεις να γίνουν μέλη ακραίων οργανώσεων.

 

Το «Les Cowboys» κυκλοφορεί αύριο στους κινηματογράφους από την Odeon.