ADVERTORIAL

 

 

 

Το skate είναι κάτι που έχει αγαπηθεί παγκοσμίως από όλους τους teenagers και όχι μόνο. Γιατί άπαξ και μπεις στον κόσμο του, κολλάς όπως με όλα τα αυθεντικά πράγματα σε τούτη τη ζωή. Και τώρα θυμήθηκα τα δικά μου παιδικά χρόνια όπου με ένα αναψυκτικό στο χέρι, 7UP ήταν καθότι ή είσαι old school ή δεν είσαι, άραζα στις πλατείες βλέποντας άλλους να σκοτώνονται και άλλους να μεγαλουργούν στις αυτοσχέδιες ράμπες.

 

Η 7UP μπορεί να μετράει χρόνια από το 1929 ως μία διαχρονική αξία πλέον, αλλά και το skate έχει τα χρονάκια του αν σκεφτεί κανείς ότι εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1940. Χάριν ιστορίας να πούμε ότι το skate το γέννησε η ανάγκη των surfers να έχουν μια σανίδα να παίζουν όταν τα κύματα ηρεμούσαν, για αυτό και αρχικά το skating λεγόταν "sidewalk surfing". Ωραίο; Αν και δεν είμαστε σίγουροι για το πότε φτιάχτηκε το πρώτο, ξέρουμε ότι ένα σερφομάγαζο κάπου στην Καλιφόρνια, συνεργάστηκε με την Chicago Roller Skate Company ώστε να μπούνε ροδάκια των rollers σε ξύλινες σανίδες.

 

 

 

Από τότε έχει ζήσει μεγάλες στιγμές αν σκεφτεί κανείς ότι σήμερα μετράει γύρω στα 12 εκατομμύρια ενεργούς skateboarders ενώ θα το δούμε και ως ολυμπιακό άθλημα στο Τόκιο το 2020.

 

Στα δικά μας τώρα, τι θα έλεγες να φτιάχναμε ένα πρόγραμμα για μια εβδομάδα πάνω στο skate μας. Βέβαια να μου πεις ότι υπάρχουν ένα κάρο διαφορετικά μέρη για να χαρούμε και να προπονηθούμε: Bench, Stairs, Double set, Triple set, Rail, Handrail, Kinked rail, Curb, Gap, Manual pad, Bank, Wall ride, Ledge, Mini ramp, Pyramid, Quarter, Spine ramp, Full pipe, Pool, Vert ramp, Bowl.

 

Ok ας πούμε για την ώρα μία πρόταση για κάθε μέρα της εβδομάδας και δέχομαι αντιπροτάσεις με χαρά.

 

Latraac
Latraac

 

Είναι Δευτέρα και κανονίζεις με την παρέα να πας στο LATRAAC στον Κεραμεικό. Πρόκειται για το πρώτο ξύλινο bowl για transition skateboarding δια χειρός του αρχιτέκτονα Ζάχου Βάρφη. Επιπλέον, μπορεί να ακολουθήσει και η υπόλοιπη παρέα καθότι μπορεί να αράξουν δίπλα στο καφέ και να σας θαυμάζουν, τρολάρουν, προωθούν καμία 7up για το διάλειμμα ή ό,τι θέλουν να κάνουν... (Latraac, Λεωνίδου 63-65, Κεραμεικός)

 

Την Τρίτη αφήνεις το urban στοιχείο του κέντρου και πας στο Άλσος Βεΐκου, όπου έχεις ένα στρέμμα δικό σου για να λυσσάξεις μέσα στο πράσινο. Πρόκειται ασφαλώς για το περίφημο DIY skatepark του Γαλατσίου. Μια πρωτοβουλία και αξιόλογη πολυετή προσπάθεια των local skaters που τα κατάφεραν και έφτιαξαν μια όαση για τον κόσμο του skate. (Skatepark Βεΐκου, Άλσος Βεΐκου, λεωφ. Βεΐκου 192, Γαλάτσι)

 

Άλσος Βεΐκου
Άλσος Βεΐκου

 

Την Τετάρτη επιστρέφεις κέντρο και συγκεκριμένα στη Σταδίου, εκεί απέναντι από την Τράπεζα στο γνωστό spot Bank to Wall. Οι περισσότεροι skatάδες έχουν περάσει ώρες εκεί και ξέρουν. (Σταδίου 38, Αθήνα)

 

Παραμένοντας σε urban spots, την Πέμπτη μπορείς να κινηθείς σε γειτονιές όπως το Κολωνάκι για να παίξεις σε ένα Flat Ledge στη Μαρασλή 1, στην πλατεία Κουμουνδούρου για διάφορα κόλπα αλλά και σε ένα από τα πιο γνωστά spots των ΒΠ στην πλατεία Ηρώων στο Μαρούσι. Αν είσαι αρχάριος και σε πιάνει και λίγο η ντροπή, μπορείς πάντα στη γειτονιά σου αρκεί να μην τα παρατήσεις. Πρέπει να ιδρώσεις, να προσπαθείς αλλά μην ξεχνάς και το αναψυκτικό σου. Είπαμε 7UP για δροσιά και ενέργεια που θα τη χρειαστείς.

 

OAKA
OAKA

 

Την Παρασκευή θα χαρείς με τις αμέτρητες επιλογές που προσφέρει το ΟΑΚΑ Skatepark. Stairs, Double set, Handrail, Gap, Manual pad, Bank, Pyramid, Quarter, Wallride και ό,τι άλλο ποθεί η skate ψυχούλα σου είτε είσαι αρχάριος, είτε pro. Από όπου και να το προσεγγίσεις θα ξεκινήσεις το παιχνίδι. (ΟΑΚΑ, Κηφισίας 37, Μαρούσι)

 

Το ΣΚ θα πιάσουμε θάλασσα. Το Σάββατο θα πάμε στο Δέλτα Φαλήρου, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Σκέψου να τσουλάς δίπλα στη θάλασσα. Curbs, gaps, manuals, drops με θέα το απέραντο γαλάζιο. Δίπλα ο ποδηλατοδρόμος του Φλοίσβου για τους φίλους που θέλουν να βγάλουν τα ποδήλατα από την αποθήκη και όχι μόνο.

 

Φάρος ΚΠΙΣΝ
Φάρος ΚΠΙΣΝ

 

Την Κυριακή την αφήσαμε για ένα από τα ομορφότερα μέρη της Αθήνας, που είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εκεί στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ θα βρεις το χώρο σου και ασφαλώς πολλά αλλά πολλά σκαλιά και χώρο για να στρολάρεις με θέα όλη την πρωτεύουσα. (ΚΠΙΣΝ, λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364)

 

7 μέρες γεμάτες skate που σημαίνει 7 μέρες UP. Για σένα που λιώνεις στους δρόμους και στα πάρκα, πάντα χρειάζεται ένα δροσιστικό και ανεβαστικό ρόφημα με μπουρμπουλήθρες που θα σου πάρει τη ζέστη από το κεφάλι. Για αυτό μην ξεχνάς τη 7up σου, θα τη χρειαστείς.