ADVERTORIAL

 

Ο Εντουάρ Μανέ έχει πει: «Δεν υπάρχει μεγάλη τέχνη, αλλά μόνο μεγάλος καλλιτέχνης». Δύο τέτοιους μεγάλους καλλιτέχνες –αν και μικρούς σε ηλικία μια και οι δύο είναι κάτω των 30 χρόνων- θα γνωρίσουμε την Κυριακή 30 Απριλίου στις 11.00 το βράδυ μέσα από το καινούριο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY, «Φάροι». Δύο ταλαντούχους ανθρώπους οι οποίοι διακρίνονται για το πάθος τους στην τέχνη, την ταπεινότητα αλλά και την αγάπη με την οποία την υπηρετούν, την σκληρή δουλειά και την πειθαρχία.

 

 

 

Ο μαέστρος και σολίστ κλαρινέτου Διονύσης Γραμμένος, αν και μόλις 27 ετών, έχει ήδη διευθύνει μεγάλες ορχήστρες σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Το καλοκαίρι συμμετείχε ως μαέστρος στην Αμερικανική Ακαδημία Αρχιμουσικών στο Φεστιβάλ του Άσπεν, το μεγαλύτερο των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο φιλοξενεί ετησίως πάνω από 300 συναυλίες με τα σπουδαιότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας που πήρε μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς διηύθυνε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μάλτας υπό την αιγίδα αλλά και την παρουσία της Προέδρου της χώρας, Μαρία-Λουίζα Κολέιρο Πρέκα.

 

 

 

Η πορεία που διάλεξε δεν είναι εύκολη. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και απαιτείται συνεχής προσπάθεια και μελέτη. Ζει μια πολύ μοναχική ζωή μακριά από οικογένεια και φίλους καθώς οι υποχρεώσεις του τον αναγκάζουν να βρίσκεται συνεχώς σε ένα αεροπλάνο με διαφορετικό προορισμό κάθε φορά. Παρ’ όλα αυτά, αυτό το τρομερό ταλέντο δεν το βάζει κάτω. Συγκροτημένος, πειθαρχημένος,  συνεχίζει να υπηρετεί την τέχνη του και να κάνει τη χώρα μας υπερήφανη όπου κι αν πάει.

 

 

 

Στο δεύτερο μέρος της σειράς ντοκιμαντέρ «Φάροι» του COSMOTE HISTORY, θα γνωρίσουμε άλλον ένα νέο άνθρωπο με απίστευτο ταλέντο. Πρόκειται για την Ελεάνα Ανδρεούδη, μπαλαρίνα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και σύμφωνα με τις κριτικές που έχει πάρει: ένα νέο αστέρι έχει γεννηθεί . Μία από τις καλύτερες μπαλαρίνες όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, καθώς βρίσκεται στη λίστα με τους δέκα καλύτερους νεαρούς χορευτές της Ευρώπης. Ένα κορίτσι από τη Λάρισα που κατάφερε με πολλή δουλειά και ακόμα πιο πολλή πίστη και υπομονή να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Η ζωή της πλημμυρισμένη πάντα από χορό, με πολλές παραστάσεις, διακρίσεις και υποτροφίες.

 

 

 

Μαθήτευσε πλάι στον Γκες Μίχοφ, σπούδασε στην Ακαδημία Μονάχου, είναι υπότροφος του Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και σπούδασε με τριετή υποτροφία στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Ν. Κονταξής». Κορυφαία χορεύτρια έγινε το 2014, όμως ήδη από το 2013 άρχισε να ερμηνεύει ως πρωταγωνίστρια στις παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Μέχρι σήμερα έχει πρωταγωνιστήσει στο «Ταξίδι στην αιωνιότητα» (σε μουσική Ελένης Καραΐνδρου), στη «Λίμνη των Κύκνων» ως ο μαύρος κύκνος, στον «Καρυοθραύστη» και στη «Σταχτοπούτα», όλα σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα. Πρόσφατα πρωταγωνίστησε και στη «Ζιζέλ».

 

 

 

Δύο άνθρωποι, η πορεία τους και τα επιτεύγματά τους. Δύο φωτεινά παραδείγματα πάθους και πίστης σε ένα όραμα. Και εμείς μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις ιστορίες τους στο COSMOTE HISTORY και να τους αφήσουμε να μας εμπνεύσουν.