Τα νέα Plug-in Hybrid μοντέλα της Jeep βρίσκονται προ των πυλών, με την ιστορική μάρκα να ανακοινώνει περισσότερες λεπτομέρειες, οι οποίες επιβεβαιώνουν την προσήλωση της στην κατασκευή οχημάτων με δυναμικό χαρακτήρα και ευαισθησία στην προστασία του περιβάλλοντος.


Ωστόσο, τα νέα Renegade 4xe και Compass 4xe, διατηρούν τα διαχρονικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Jeep, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ιδανικά οχήματα και για καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη, αφού το Plug-in Hybrid σύστημα τους θα προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με αυτονομία 50 χιλιομέτρων και μηδενικούς ρύπους.

 

Τα πρωτοποριακά τεχνολογικά χαρακτηριστικά των πρώτων Plug-in Hybrid μοντέλων της Jeep, θα συνοδεύονται από εξίσου προηγμένες λύσεις φόρτισης.


Τα Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe δεν συμβιβάζονται ούτε σε ότι αφορά στις επιδόσεις και στις εκτός δρόμου δυνατότητες, αξιοποιώντας στο μέγιστο την υψηλή απόδοση (έως 240 ίπποι), την προηγμένη τετρακίνηση (4xe) και την κορυφαία τεχνολογία.


Την ίδια στιγμή προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων (κάτω από 50 γρ./χλμ. CO2) και αντίστοιχα εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, «απαιτώντας» μόλις 2,1 λίτρα /100 χιλιόμετρα στον μεικτό κύκλο του πρωτοκόλλου WLTP.

 

Η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται είτε εν κινήσει, είτε μέσω του easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.
Η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται είτε εν κινήσει, είτε μέσω του easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles.


Αμφότερα τα μοντέλα εφοδιάζονται με έναν turbo κινητήρα βενζίνης 1,3 λίτρων, συνδυαστικά με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο στον πίσω άξονα, ο οποίος θα τροφοδοτείται από μια μπαταρία 11,4kWh.


Η φόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται είτε κατά την κίνηση του οχήματος, είτε μέσω πρίζας ακόμα και από απλή οικιακή παροχή, μέσω του αποκλειστικού συστήματος easyWallbox της Fiat Chrysler Automobiles. Επιπλέον, μέσω του συστήματος Connected Wallbox, ο οδηγός θα μπορεί να ελέγχει τον τρόπο και χρόνο φόρτισης του οχήματος του από απόσταση μέσω του κινητού του τηλεφώνου.


Ο turbo βενζινοκινητήρας θα είναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις, με απόδοση 130 ή 180 ίππους, ενώ η απόδοση του ηλεκτροκινητήρα σε κάθε περίπτωση θα είναι 60 ίπποι. Η συνδυαστική ισχύς θα ανέρχεται στους 190 ίππους για τις εκδόσεις Limited και στους 240 ίππους στις εκδόσεις Trailhawk και S.


Ο συνδυασμός των δύο μηχανικών συνόλων, εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και υψηλό επίπεδο οδηγικής απόλαυσης, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να απαιτεί μόλις 7,5 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 200 χλμ./ώρα, ενώ στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση τα μοντέλα θα μπορούν να φτάνουν τα 130 χλμ./ώρα.

 

Τα νέα Renegade 4xe και Compass 4xe διατηρούν τα διαχρονικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Jeep.
Τα νέα Renegade 4xe και Compass 4xe διατηρούν τα διαχρονικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της Jeep.


Τα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe θα διαθέτουν τρία προγράμματα λειτουργίας:


- Electric: Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με μηδενικούς ρύπους, ιδανική για χρήση στα κέντρα των πόλεων.


- Hybrid: Συνδυασμός και των δύο κινητήρων με στόχο τη βέλτιστη οικονομία και απόδοση σε κάθε είδους διαδρομή.


- E-Save: Εστίαση στη διατήρηση του επιπέδου φόρτισης ή στην επαναφόρτιση της μπαταρίας.


Επιπλέον, η επιλογή «Sport» δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να απολαμβάνει μια ακόμα πιο δυναμική επιλογή στη ρύθμιση του κινητήρα, του συστήματος διεύθυνσης και του κιβωτίου ταχυτήτων.


Τέλος η λειτουργία E-Coaching θα παρακολουθεί τον τρόπο οδήγησης του οδηγού ώστε να προτείνει και να εφαρμόζει την ιδανική διαχείριση ενέργειας.

 

Τα νέα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe προσφέρουν μια πλήρη γκάμα εκδόσεων και επιλογών εξατομίκευσης.
Τα νέα Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe προσφέρουν μια πλήρη γκάμα εκδόσεων και επιλογών εξατομίκευσης.


Να σημειωθεί επίσης ότι τα Plug-in Hybrid Jeep Renegade 4xe και Compass 4xe προσφέρουν μια πλήρη γκάμα εκδόσεων, καθώς και μια ευρεία λίστα επιλογών χρωμάτων και λύσεων εξατομίκευσης.


Κοινό χαρακτηριστικό θα αποτελεί ο πλούσιος εξοπλισμός άνεσης και ασφάλειας, με ιδιαίτερη έμφαση στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης (ADAS), τα συστήματα πολυμέσων και προφανώς τη συνδεσιμότητα.


Την ίδια στιγμή, μέσω του νέου πακέτου υπηρεσιών Uconnect, ο οδηγός θα απολαμβάνει μια σειρά έξυπνων εφαρμογών, όπως το «My eCharge» το οποίο βοηθά στη διαδικασία χρήσης και πληρωμής της φόρτισης σε δημόσιο δίκτυο.


Η λίστα ADAS θα είναι πλήρης, περιλαμβάνοντας εκτός των άλλων, ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας, επόπτευση τυφλής γωνίας, σύστημα αποτροπής σύγκρουσης, σύστημα αναγνώρισης κόπωσης οδηγού και ενεργό Cruise Control.


Τέλος να σημειωθεί ότι τα Jeep Renegade 4xe και Jeep Compass 4xe θα είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον προσεχή Σεπτέμβριο με τιμή κάτω από 40.000 ευρώ (προ φόρων), ενώ θα απαλλάσσουν τους χρήστες εταιρικών αυτοκινήτων από την σχετική καταβολή φόρου.