Η Volvo Cars αποκάλυψε τις ανανεωμένες εκδόσεις του S90 και των V90 και V90 Cross Country, με κομψές παρεμβάσεις στην εξωτερική σχεδίαση και ένα εντυπωσιακό νέο ηχοσύστημα από την Bowers & Wilkins.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ήπια υβριδικά συστήματα 48V είναι πλέον διαθέσιμα σε κάθε μοντέλο της Volvo, ενισχύοντας περαιτέρω τις διαθέσιμες επιλογές που ενσωματώνουν λύσεις ηλεκτροκίνησης.

 

Σε ότι αφορά στην εξωτερική σχεδίαση των S90 και V90, οι σχεδιαστές της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από πινελιές ανανέωσης στο εμπρός και πίσω μέρος, με στοιχεία όπως οι νέοι προβολείς ομίχλης, η νέα σχεδίαση σπόιλερ και ένας νέος προφυλακτήρας εμπρός.

 

Η Volvo εξηλεκτρίζει κάθε μοντέλο στη γκάμα της, πέρα από το λανσάρισμα της σειράς Recharge των Plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


Στα V90 και V90 Cross Country, το πιο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό είναι η εντελώς νέα σχεδίαση των full LED πίσω φωτιστικών σωμάτων, με τη χαρακτηριστική σχεδιαστική «υπογραφή» της Volvo και σειριακά φλας. Μια σειρά νέων τροχών και εξωτερικών χρωμάτων προσφέρει περαιτέρω επιλογές παραμετροποίησης.


Στο εσωτερικό, το σημαντικά αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bowers & Wilkins προσφέρει μια ακόμα καλύτερη ακουστική εμπειρία χάρη στα νέα χαρακτηριστικά του, όπως ο αναβαθμισμένος ενισχυτής, η αυτόματη μείωση θορύβου και μια νέα ρύθμιση που προσομοιώνει τον ήχο jazz club.

 

Οι σχεδιαστές της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από πινελιές ανανέωσης στο εμπρός και πίσω μέρος του S90.
Οι σχεδιαστές της Volvo προχώρησαν σε μια σειρά από πινελιές ανανέωσης στο εμπρός και πίσω μέρος του S90.


Ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό στο εσωτερικό είναι η προηγμένη λειτουργία καθαρισμού αέρα Advanced Air Cleaner, που περιλαμβάνει αισθητήρα για τα σωματίδια PM2,5. Το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στο εσωτερικό μέσω της κεντρικής οθόνης. Εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, το Advanced Air Cleaner μπορεί να εξαλείψει όλα τα μικροσκοπικά σωματίδια από την ατμόσφαιρα της καμπίνας μέσα σε λίγα λεπτά.


Παράλληλα, η αποκλειστική μάλλινη επένδυση καθισμάτων tailored wool blend, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πέρυσι στο XC90, διατίθεται πλέον σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, ενώ υπάρχει και επιλογή χωρίς δέρμα (leather free), στα κορυφαία επίπεδα εξοπλισμού.


Τα ήπια υβριδικά συστήματα, τα οποία παρουσιάστηκαν αρχικά στα XC60 και XC90 την προηγούμενη χρονιά, θα είναι πλέον διαθέσιμα σε όλα τα μοντέλα των Σειρών 90 και 60, καθώς και στο XC40, ενώ προσφέρουν στους οδηγούς έως και 15% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου και μειωμένες εκπομπές ρύπων σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης.


Το σύστημα πέδησης break-by-wire αλληλεπιδρά με το σύστημα ανάκτησης ενέργειας και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων, ανακτώντας κινητική ενέργεια κατά το φρενάρισμα. Τέλος, μαζί με τη σειρά Recharge των Plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Volvo εξηλεκτρίζει κάθε μοντέλο της γκάμας της.

 

Το ανανεωμένο Volvo S90 δέχεται τις απαραίτητες επεμβάσεις σε επιμέρους σημεία (πχ. προβολείς ομίχλης και σπόιλερ).
Το ανανεωμένο Volvo S90 δέχεται τις απαραίτητες επεμβάσεις σε επιμέρους σημεία (πχ. προβολείς ομίχλης και σπόιλερ).

 

Στα Volvo V90 και V90 Cross Country ξεχωρίζει η εντελώς νέα σχεδίαση των full LED πίσω φωτιστικών σωμάτων.
Στα Volvo V90 και V90 Cross Country ξεχωρίζει η εντελώς νέα σχεδίαση των full LED πίσω φωτιστικών σωμάτων.