Η γαλλική επανάσταση της Renault έχει ήδη ξεκινήσει
Το νέο Renault Clio έφτασε στη χώρα μας στα τέλη του 2019 και έδωσε νέα πνοή στις πωλήσεις του δημοφιλούς γαλλικού μοντέλου.

Η γαλλική επανάσταση της Renault έχει ήδη ξεκινήσει

Το Groupe Renault κατέγραψε αύξηση πωλήσεων εντός του 2019 σε Ελλάδα και Ευρώπη, με το μέλλον να προμηνύεται… «ηλεκτρισμένο».

Το Groupe Renault συνεχίζει την ανοδική του πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη, χάρη στα επαναστατικά μοντέλα τα οποία παρουσιάζει διαχρονικά, όπως για παράδειγμα τα νέα Clio και Captur που γνωρίσαμε στα τέλη του 2019.


Στην Ελλάδα, η Renault και η Dacia, με συνολικές πωλήσεις 6.112 αυτοκινήτων κατέγραψαν αύξηση της τάξης του 11%, την ώρα που οι συνολικές πωλήσεις της αγοράς επιβατικών αυξήθηκαν κατά 10,3%, ενώ, το συνολικό μερίδιο του Groupe στην Ελλάδα ανέβηκε στο 5,4%.

 

Το Groupe Renault σημείωσε αύξηση πωλήσεων μέσα στο 2019 σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ προετοιμάζει το έδαφος για το ηλεκτρικό του μέλλον.


Πιο αναλυτικά, η Renault αύξησε τις πωλήσεις της κατά 2,1%, ενώ τα περισσότερα από τα μοντέλα με τα οποία εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά κατέγραψαν ανοδική πορεία σε σχέση με την περσινή χρονιά. Όπως για παράδειγμά το ευέλικτο και στιλάτο Twingo, το οποίο σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 48% στην κατηγορία του.


Η πέμπτη γενιά του Renault Clio, η οποία λανσαρίστηκε την Ελλάδα το τελευταίο τρίμηνο του 2019, συνεχίζει τον μύθο του παγκόσμιου best-seller, ενώ βοήθησε σημαντικά στο να κλείσει τη χρονιά με συνολικά 3.000 πωλήσεις και αύξηση της τάξης του 1,7%, κατακτώντας την 8η θέση στο σύνολο των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς.


Παράλληλα, το Renault Captur σημείωσε αύξηση των πωλήσεών του κατά 65%, ακολουθώντας τη θριαμβευτική πορεία της κατηγορίας του, ενώ το επιβλητικό Kadjar αύξησε τις πωλήσεις του κατά 52%, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική πορεία εντός του 2019.

 

Η γαλλική επανάσταση της Renault έχει ήδη ξεκινήσει
Το νέο Renault Captur αναμένεται να λανσαριστεί και στη χώρα μας μέσα στο Μάρτιο του τρέχοντος έτους.


Την ίδια στιγμή, η πορεία της Dacia και το 2019 επιβεβαίωσε το λόγο για τον οποίο αποτελεί ένα «success story», καθώς αύξησε τις πωλήσεις της κατά 38,9% και το μερίδιό της στην ελληνική αγορά στο 1,6% (από το 1,3% της προηγούμενης χρονιάς). Και αυτό το χρωστάει πρωτίστως στο αυθεντικό SUV που ακούει στο όνομα Dacia Duster, το οποίο κατέκτησε την 3η θέση της κατηγορίας του (C-SUV), εκτοξεύοντας τις πωλήσεις του κατά 79%, σε σχέση με το 2018.


Αξίζει να σημειωθεί ότι το Groupe Renault τα πήγε εξαιρετικά και στην Ευρώπη για ακόμη μία χρονιά. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 1,3%, με το Clio να παραμένει στην κορυφή της κατηγορίας του πανευρωπαϊκά, όπως αντίστοιχα και το Captur, ενώ και η Dacia σημείωσε αύξηση πωλήσεων για 7η συνεχόμενη χρονιά, η οποία έφτασε το 10,4% εντός του 2019.


Ωστόσο η γαλλική φίρμα δεν στέκεται μόνο στις επιτυχίες του παρόντος, αλλά προετοιμάζει και το έδαφος για το μέλλον. Αρχικά, το 2020 αναμένεται μια ακόμα συναρπαστική χρονιά για το Groupe Renault σε Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς το νέο Clio ήδη κλέβει την παράσταση, ενώ το νέο Captur αναμένεται να λανσαριστεί και στην Ελλάδα μέσα στο Μάρτιο του τρέχοντος έτους.


Τέλος, μια ολόκληρη εξηλεκτρισμένη γκάμα μοντέλων βρίσκεται ήδη προ των πυλών και της ελληνικής αγοράς, με τα υβριδικά Clio Ε-Tech, Captur E-Tech Plug-in και το νέο Megane E-Tech Plug-in, την ώρα που το αμιγώς ηλεκτρικό Twingo Z.E. θα πλαισιώσει την ηλεκτρική γκάμα της Renault, δίπλα στο ευρωπαϊκό best-seller, ηλεκτρικό Zoe.

 

Η γαλλική επανάσταση της Renault έχει ήδη ξεκινήσει
Τα υβριδικά Clio Ε-Tech και Captur E-Tech Plug-in δείχνουν το δρόμο για το εξηλεκτρισμένο μέλλον της Renault.

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ