Απεργία την Πρωτομαγιά

 
 
Η Ford τοποθετεί εξαρτήματα από κόκκους καφέ στα νέα μοντέλα της
Πόσοι κόκκοι καφέ χρειάζονται για να κατασκευαστούν τα εξαρτήματα μιας Mustang; Την απάντηση δίνουν οι Ford και McDonald's.

Η Ford τοποθετεί εξαρτήματα από κόκκους καφέ στα νέα μοντέλα της

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και σε συνεργασία με την McDonald’s, η Ford καινοτομεί για πολλοστή φορά.

Τι κοινό μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο της Ford και ορισμένοι κόκκοι καφέ; Ίσως πολλά περισσότερα από όσα νομίζαμε, καθώς η Ford και η McDonald's συνεργάζονται με στόχο μία πρωτοποριακή χρήση του εν λόγω συστατικού.


Αμφότερες οι εταιρείες ανακάλυψαν ότι τα υπολείμματα των κόκκων του καφέ μπορούν να μετατραπούν σε ένα ανθεκτικό υλικό, το οποίο έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει συγκεκριμένα εξαρτήματα που συναντάμε σήμερα στα σύγχρονα αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα το πλαίσιο των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.

 

Η Ford σε συνεργασία με την McDonald's, προστατεύουν το περιβάλλον με τον δικό τους καινοτόμο τρόπο, χρησιμοποιώντας κόκκους καφέ για την κατασκευή εξαρτημάτων αυτοκινήτων.


Πιο αναλυτικά, οι φλούδες του καφέ αφού θερμανθούν σε υψηλές θερμοκρασίες και σε συνθήκες χαμηλού οξυγόνου, στη συνέχεια αναμειγνύονται με πλαστικό και άλλα πρόσθετα, με το προϊόν που προκύπτει να μετατρέπεται σε σφαιρίδια, ενώ στη συνεχεία μπορεί να μπορεί να διαμορφωθεί με ευκολία σε διάφορα σχήματα.


Το συγκεκριμένο συνθετικό υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ποιότητας για εξαρτήματα όπως το πλαίσιο των προβολέων και άλλα τμήματα του αυτοκινήτου, τα οποία συναντώνται τόσο στην καμπίνα, όσο και κάτω από το εμπρός καπό. Τα εν λόγω εξαρτήματα αναμένεται να είναι περίπου 20% ελαφρύτερα, ενώ θα καταναλώνεται 25% λιγότερη ενέργεια κατά τη διαδικασία χύτευσής τους.

 

Η Ford τοποθετεί εξαρτήματα από κόκκους καφέ στα νέα μοντέλα της
Τα υπολείμματα των κόκκων του καφέ μετατρέπονται σε ανθεκτικό υλικό για το πλαίσιο των εμπρός φωτιστικών σωμάτων.


Μάλιστα, η Ford εκτιμά ότι οι θερμικές ιδιότητες ενός τέτοιου προϊόντος είναι αισθητά καλύτερες σε σχέση με εκείνες του υλικού που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ford χρησιμοποιεί φλούδες από κόκκους του καφέ ως πρώτη ύλη για την κατασκευή συγκεκριμένων εξαρτημάτων στα αυτοκίνητά της.


Η συνεργασία των Ford και McDonald's αποτελεί το πιο πρόσφατο δείγμα των καινοτόμων διαδικασιών που εφαρμόζουν αμφότερες οι εταιρείες για την προστασία τόσο των ίδιων των προϊόντων τους, όσο και του περιβάλλοντος. Στο συγκεκριμένο project συμμετέχει επίσης η Varroc Lighting Systems, η οποία προμηθεύει τους προβολείς, καθώς και η Competitive Green Technologies, που επεξεργάζεται τις φλούδες του καφέ.


Με μία αυξανόμενη γκάμα βιώσιμων υλικών, η Ford στοχεύει στη διεύρυνση της χρήσης ανακυκλωμένων και ανανεώσιμων πλαστικών στα οχήματά της σε όλο τον κόσμο, ενώ μαζί με την McDonald's σκοπεύουν να συνεχίσουν να διερευνούν τρόπους για τη συνεργατική χρήση των αποβλήτων ως πρώτης ύλης, προωθώντας παράλληλα τους στόχους βιωσιμότητας.

 

 

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ