Η Jaguar αποκάλυψε το πρώτο της εικονικό και πλήρως ηλεκτροκίνητο σπορ αυτοκίνητο, το οποίο ακούει στο όνομα Vision Gran Turismo Coupe.


To φουτουριστικό ηλεκτρικό πρωτότυπο της Jaguar βασίζεται στα αγωνιστικά I-Type 4 Formula E και I-Pace eTrophy της βρετανικής φίρμας, ενώ έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για το δημοφιλές παιχνίδι Grand Turismo Sport, του Sony PlayStation 4, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Οι επιδόσεις του Vision Gran Turismo Coupe είναι εντυπωσιακές, καθώς για το 0-100 χλμ./ώρα χρειάζεται μόλις 2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα υπερβαίνει τα 320 χλμ./ώρα.


Σε ότι αφορά στις επιδόσεις του διθέσιου σπορ ηλεκτρικού μοντέλου, το Vision Gran Turismo Coupe εφοδιάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 1.020 ίππων και 1.200 Nm ροπής.


Την ίδια στιγμή, η επιτάχυνση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόλις 2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να υπερβαίνει τα 320 χλμ./ώρα!

 

 


Το αμάξωμα του Vision Gran Turismo Coupe είναι ελαφρύ (1.400 κιλά) καθώς αποτελείται από συνδυασμό ανθρακονημάτων με κράματα αλουμινίου και συνθετικά υλικά, επιτυγχάνοντας την ιδανική αναλογία βάρους 50:50.


Είναι φανερό ότι η ομάδα σχεδιαστών της Jaguar είχε απόλυτη δημιουργική ελευθερία για την ανάπτυξη του εντυπωσιακού πρωτότυπου μοντέλου, με το αποτέλεσμα να δικαιώνει τις προσδοκίες όσων ασχολούνται με τα video games και όχι μόνο.

 

 

Είναι φανερό ότι η ομάδα σχεδιαστών της Jaguar είχε απόλυτη δημιουργική ελευθερία για την ανάπτυξη του GT Sport εντός και εκτός.
Είναι φανερό ότι η ομάδα σχεδιαστών της Jaguar είχε απόλυτη δημιουργική ελευθερία για την ανάπτυξη του GT Sport εντός και εκτός.