Περιπετειώδες το νέο ηλεκτρικό Audi AI:Trail Quattro
Όντας τετραθέσιο το εντυπωσιακό ηλεκτρικό όχημα της Audi, συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση με εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Περιπετειώδες το νέο ηλεκτρικό Audi AI:Trail Quattro

Η Audi παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα διαστημικό και ηλεκτροκίνητο off road όχημα.

To Audi AI:Trail Quattro αποτελεί μια ολοκληρωμένη ιδέα για βιώσιμη κινητικότητα, γεμάτη περιπέτεια σε εκτός δρόμου μονοπάτια. Όντας τετραθέσιο το εντυπωσιακό ηλεκτρικό όχημα της Audi, συνδυάζει την αυτόνομη οδήγηση με εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.


Επί της ουσίας το «Trail» στην επωνυμία του ονόματος παραπέμπει στην εξερεύνηση της φύσης και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν στο εσωτερικό μεγάλες οθόνες. Αντίθετα, οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες εξασφαλίζουν μια άνετη θέα στο περιβάλλον.

 

Περιπετειώδες το νέο ηλεκτρικό Audi AI:Trail Quattro


Παράλληλα, τα κρύσταλλα που περιβάλλουν την καμπίνα εκτείνονται σχεδόν μέχρι το έδαφος, παρέχοντας εξαιρετική ορατότητα, ενώ η αυξημένη χωρητικότητα της μπαταρίας εξασφαλίζει μεγάλη αυτονομία, ακόμα και μακριά από τα ανεπτυγμένα δίκτυα σταθμών φόρτισης.


Με εξωτερικό μήκος 4,15 μέτρων και πλάτος 2,15 μέτρων, ύψος 1,67 μέτρων και τεράστιους τροχούς 22 ιντσών, η εκτός δρόμου δυναμική του Audi AI:Trail Quattro είναι δεδομένη. Με απόσταση 34 εκατοστών από το έδαφος έχει τη δυνατότητα να διασχίσει νερό με βάθος μεγαλύτερο του μισού μέτρου.

 

Η ίδια η καμπίνα είναι ένας εκτεταμένος υαλοπίνακας που περιβάλλεται από πολυγωνικά σχήματα και διαθέτει χώρο να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες. Ένα ιδιαίτερο γνώρισμα είναι η προεξοχή στα μέσο των παραθύρων, με την γραμμή αυτή να συνεχίζεται τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος.

 

Περιπετειώδες το νέο ηλεκτρικό Audi AI:Trail Quattro


Το Audi AI:Trail Quattro εφοδιάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες συνδυαστικής απόδοσης 435 ίππων και 1.000 Nm ροπής, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι κοντά στους τροχούς, κινώντας τον καθένα ξεχωριστά. Σύμφωνα με την Audi, η τελική ταχύτητα του μοντέλου είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 130 χλμ./ώρα, με την αυτονομία να αγγίζει τα 400-500 χιλιόμετρα ή εναλλακτικά τα 250 χιλιόμετρα σε εκτός δρόμου διαδρομές.

 

Περιπετειώδες το νέο ηλεκτρικό Audi AI:Trail Quattro


Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι αντί για μεσαία και μεγάλη σκάλα προβολέων, το Audi AI:Trail Quattro είναι εξοπλισμένο με συνολικά πέντε, τριγωνικού σχήματος ηλεκτρικά drones χωρίς έλικες και με ενσωματωμένα φωτεινά στοιχεία LED. Τα drones αυτά μπορούν να προσγειωθούν είτε σε μια ράγα οροφής, είτε απευθείας στην οροφή και να συνδεθούν με τις ασύρματες βάσεις φόρτισής τους.

 

Περιπετειώδες το νέο ηλεκτρικό Audi AI:Trail Quattro

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ