Τα σχέδια της Opel για το 2019
Το GT X Experimental αντιπροσωπεύει το μέλλον της Opel και δείχνει το πώς θα κινηθεί σχεδιαστικά η εταιρεία τα επόμενα χρόνια.

Τα σχέδια της Opel για το 2019

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών η Opel έδωσε μια γεύση από το κοντινό μέλλον με αφορμή τα 120ά γενέθλιά της.

Η Opel διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών, αρχικά με την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Zafira Life, του πρακτικού και ευέλικτου πολυμορφικού μοντέλου της, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 9 επιβάτες.

 

Το Opel Zafira Life θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος, ενώ θα είναι διαθέσιμο και με τετρακίνηση (προαιρετικά), καθώς και με αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή (από το 2021), δείχνοντας τον δρόμο για τον εξηλεκτρισμό της μάρκας.


Ακόμη έναν σημαντικό πόλο έλξης στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών αποτέλεσε το GT X Experimental, το οποίο αντιπροσωπεύει το μέλλον της Opel και δείχνει το πώς θα κινηθεί σχεδιαστικά η εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Επί της ουσίας, το όραμα της Opel για τη μετακίνηση του μέλλοντος είναι αυτό: ηλεκτρικά μοντέλα και πλήρης συνδεσιμότητα.

 

Τα σχέδια της Opel για το 2019

 

Να σημειωθεί, επίσης, ότι το πρωτότυπο μοντέλο πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στην πρωτεύουσα του Βελγίου, ενώ τα σχεδιαστικά στοιχεία ταυτότητας, όπως τα «Opel Vizor» και «Opel Compass», θα αποτελέσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των αυτοκινήτων της Opel τη δεκαετία του 2020.


Παράλληλα, με το στρατηγικό σχέδιο PACE! η Opel προχωρά στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της και επενδύει σε αναπτυσσόμενες κατηγορίες της αγοράς, ώστε να επιστρέψει στη βιώσιμη κερδοφορία.

 

Τα σχέδια της Opel για το 2019

 

Όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά οι άνθρωποί της, το PACE! δεν είναι απλώς ένα σχέδιο δράσης για το μέλλον αλλά και για το παρόν. Βασικός άξονας της επιτυχίας παραμένει το κέντρο R&D του Rüsselsheim, το οποίο είναι υπεύθυνο για την εξέλιξη μιας νέας γενιάς μοντέλων και νέων κινητήρων, καθώς και τα 15 κέντρα εξειδίκευσης σε όλο το Groupe PSA.


Επομένως, η Opel έχει όλα τα φόντα για δυνατές επιδόσεις τη φετινή επετειακή χρονιά, κατά την οποία συμπληρώνει 120 χρόνια στον χώρο της αυτοκίνησης, συνεχίζοντας δυναμικά με την επέλαση νέων μοντέλων.

 

Τα σχέδια της Opel για το 2019

 

Εκτός από το νέο Vivaro και το plug-in υβριδικό Grandland X, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει και η πολυαναμενόμενη νέα γενιά του διαχρονικά δημοφιλούς Corsa. Επίσης, στην γκάμα της Opel προστίθενται οι επετειακές εκδόσεις «120 Years». Οι εν λόγω εκδόσεις των ADAM, KARL, Corsa, Astra, Insignia, Zafira, Crossland X, Mokka X και Grandland X προσφέρουν προηγμένο εξοπλισμό και εξατομικευμένα χαρακτηριστικά σχεδίασης και άνεσης.

 

Μίνι αναδρομή στα 120 χρόνια Opel

Η Opel συμπληρώνει 120 χρόνια ιστορίας, αρχικά με μοντέλα-θρύλους που έδωσαν ηχηρό «παρών» σε όλες τις κατηγορίες, όπως τα Kadett, Rekord και Kapitän, τα οποία σηματοδότησαν τη λεγόμενη περίοδο της ανασυγκρότησης και του «οικονομικού θαύματος».

 

Ακολούθησαν μοντέλα που έγραψαν ιστορία με το στυλ τους, όπως τα Opel GT, Manta και Monza. Τις δεκαετίες του 1980 και 1990 τα Corsa, Astra και Zafira έγιναν best-sellers και σύμβολα της επανένωσης, καθώς, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στο Eisenach, η Opel έγινε πιο δημοφιλής από ποτέ.


Η παραγωγή της πρώτης γενιάς Astra έφτασε τα 4,2 εκατομμύρια «αντίτυπα» μεταξύ 1991 και 1998, ένα πρωτοφανές ρεκόρ στην γκάμα της Opel. Μέχρι σήμερα, η εταιρεία αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και προσφέρει τεχνολογίες τις οποίες συνήθως συναντάμε σε πιο ακριβά και πολυτελή αυτοκίνητα.

 

Τα σχέδια της Opel για το 2019


Καινοτόμες λύσεις, όπως το σύστημα φωτισμού IntelliLux LED matrix στο διαχρονικό Astra (Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016), καθώς και στη ναυαρχίδα Insignia, τα ενεργά και εργονομικά καθίσματα με πιστοποίηση AGR (διατίθενται σε πολλές σειρές μοντέλων), ή η εκτενής γκάμα συστημάτων υποστήριξης για περισσότερη ασφάλεια και άνεση (σε όλες τις σειρές μοντέλων), αποτελούν τυπικά χαρακτηριστικά της Opel.


Η τάση των SUV δεν τη βρήκε απροετοίμαστη, παρουσιάζοντας το μοντέρνο και συμπαγές Mokka, το οποίο διατίθεται και με τετρακίνηση, ενώ από την πρώτη στιγμή η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη. Το 2017 δύο νέα μοντέλα, τα Crossland X και Grandland X, πλαισιώνουν το δημοφιλές SUV της Opel, ολοκληρώνοντας την οικογένεια «X».

 

Τα σχέδια της Opel για το 2019

 

 

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ