Τα 4 πιο «trendy» μοντέλα της ελληνικής αγοράς
Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 4 από τα πιο στιλάτα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς.

Τα 4 πιο «trendy» μοντέλα της ελληνικής αγοράς

Συμβολίζουν το σύγχρονο lifestyle, ενώ παράλληλα προσφέρουν ευχαρίστηση τόσο στον ιδιοκτήτη τους όσο και σε όσους τα θαυμάζουν στον δρόμο

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει φέρει σε απόγνωση τους λάτρεις του αυτοκινήτου, καθώς η απόκτηση του οχήματος των ονείρων τους έχει καταστεί σχεδόν απίθανη, όμως δεν έχουν σταματήσει να ονειρεύονται... Το δικαίωμα στο όνειρο προφανώς εντείνουν όσα αυτοκίνητα μιλούν κατευθείαν στην καρδιά του υποψήφιου οδηγού, ανεξαρτήτως τιμής και συνολικής εικόνας, με μοναδικό –και υποκειμενικό– κριτήριο το πόσο ελκυστική και εντυπωσιακή είναι η σχεδίασή τους.

 

Επίσημα δεν υφίσταται κατηγορία trendy αυτοκινήτου, ανεπίσημα όμως όλοι γνωρίζουν ότι το lifestyle και η λεγόμενη «μόδα» έχουν παρεισφρήσει στον συγκεκριμένο κλάδο. Το ξεχωριστό στυλ που πολλές φορές πρεσβεύουν τα εν λόγω αυτοκίνητα είναι αρκετό για την αγορά τους απ' όσους θέλουν να διαφοροποιηθούν από το σύνολο, αποτελώντας γι' αυτούς κάτι σαν τρόπο ζωής.

 

Αν και στο άκουσμα της λέξης «trendy» κάποιοι θα δυσανασχετήσουν, τα αυτοκίνητα που συμβολίζουν το σύγχρονο lifestyle δεν είναι απαραιτήτως ακριβά, ενώ παράλληλα προσφέρουν ευχαρίστηση τόσο στον ιδιοκτήτη τους όσο και σε όσους τα θαυμάζουν στον δρόμο.


Αν και στο άκουσμα της λέξης «trendy» κάποιοι θα δυσανασχετήσουν, τα αυτοκίνητα που συμβολίζουν το σύγχρονο lifestyle δεν είναι απαραιτήτως ακριβά, ενώ παράλληλα προσφέρουν ευχαρίστηση τόσο στον ιδιοκτήτη τους όσο και σε όσους τα θαυμάζουν στον δρόμο. Ποιος θέτει όμως τα όρια και τα κριτήρια για την ένταξη στη συγκεκριμένη κατηγορία; Κατά κύριο λόγο, όλα περιστρέφονται γύρω από την εμφάνιση του αυτοκινήτου, καθώς, όσο πιο διαφορετικό είναι αισθητικά τόσο πιο εύκολα κατατάσσεται στα μοδάτα οχήματα.

 

Σε πιο εξειδικευμένες περιπτώσεις, αρκεί απλώς η αναβίωση παλιότερων μοντέλων για να χαρακτηριστεί η σύγχρονη εκδοχή τους trendy, ενώ σε άλλες βασικό χαρακτηριστικό αποτελούν οι έντονοι χρωματικοί συνδυασμοί του αμαξώματος. Εμείς, κατόπιν πολύωρου εσωτερικού δημοψηφίσματος, επιλέξαμε 4 από τα πιο trendy αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς και σας τα παρουσιάζουμε.

 

Fiat 500

Τα 4 πιο «trendy» μοντέλα της ελληνικής αγοράς
To 500αράκι είναι ένα από τα πλέον διαχρονικά μοντέλα

 

To 500αράκι είναι ένα από τα πλέον διαχρονικά μοντέλα όχι μόνο της Fiat αλλά και της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και δικαιωματικά αποτελεί τη ναυαρχίδα των lifestyle αυτοκινήτων. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1936 με την ονομασία «Topolinο», ενώ το 1955 έκανε την εμφάνισή του το Fiat 600, το οποίο διέγραψε εξαιρετική πορεία στις αγορές της Ιταλίας, της Ισπανίας, καθώς και της Αργεντινής, για να παραχωρήσει τελικά τη θέση του, ύστερα από δύο χρόνια, στο Fiat 500 Nuovo.

 

Η ιταλική εταιρεία, όμως, με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το λανσάρισμα του Nuovo (2007), αποφάσισε να «αναβιώσει» το διαχρονικό μοντέλο της, το οποίο απέκτησε τελικά δημοφιλία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η σχεδίαση της σύγχρονης μορφής του Fiat 500 χτύπησε τις ευαίσθητες χορδές των απανταχού φίλων της φίρμας και σε συνδυασμό με την ευρεία γκάμα κινητήρων και εκδόσεων στα οποία είναι διαθέσιμο έγινε γρήγορα παγκόσμιο best-seller.

 

MINI Cooper

Τα 4 πιο «trendy» μοντέλα της ελληνικής αγοράς
Το MINI αποτελεί ένα μοντέλο πραγματικό «θρύλο»

 

Το γνωστό και μη εξαιρετέο MINI αποτελεί ένα μοντέλο πραγματικό «θρύλο», χωρίς ίχνος υπερβολής, το οποίο εμφανίστηκε στο διεθνές στερέωμα το 1959. Από την πρώτη στιγμή το λιλιπούτειο αυτοκίνητο γνώρισε στιγμές δόξας και τεράστια απήχηση σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη στην εξαιρετικά πρακτική σχεδίασή του από τον σερ Άλεκ Ισσιγόνη, ο οποίος κατάφερε να τη συνδυάσει με μια άκρως ελκυστική εικόνα.

 

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν προορισμένο να πετύχει και, παρά τις πολύ συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις, το MINI διακρίθηκε για την κορυφαία εξοικονόμηση χώρου και την ακαταμάχητη εμφάνισή του. Χρονιά-ορόσημο αποτελεί το 1996, οπότε παρουσιάστηκε η τελευταία επανέκδοση του συγκεκριμένου μοντέλου, ενώ από το 2001 τα ηνία της εταιρείας αναλαμβάνει η BMW και το νέο MINI παίρνει σάρκα και οστά.

 

Η πιο πρόσφατη γενιά του νέου MINI διατηρεί τον διαχρονικό χαρακτήρα του μοντέλου του Ισσιγόνη. Δεν λείπουν, όμως, και οι σύγχρονες πινελιές πρακτικότητας, καθώς το MINI πλέον δεν είναι και τόσο... μίνι, ενώ εμφανίζεται ακόμα πιο νεανικό στην σχεδίαση του, διατηρώντας τα κεκτημένα του ως ενός από τα πιο trendy αυτοκίνητα της αγοράς.

 

Opel ADAM

Τα 4 πιο «trendy» μοντέλα της ελληνικής αγοράς
Το Opel ADAM με άκρως ανταγωνιστική τιμή, ικανοποιητικούς χώρους και αρκετά σπορτίφ χαρακτήρα, αποτέλεσε ένα πλήρες πακέτο που δεν βασίστηκε μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην ουσία.

 

Μετά από χρόνια κυριαρχίας του Fiat 500 στην άτυπη κατηγορία των lifestyle αυτοκινήτων βρέθηκε το αντίπαλον δέος, το οποίο ακούει στο όνομα Opel ADAM. Για την ακρίβεια, φάνηκε εξαρχής ότι ήρθε για να παίξει μπάλα επιπέδου Champions League με σαφή στόχευση στο νεανικό κοινό, ιδιαίτερο στυλ, πολλούς και έντονους χρωματικούς συνδυασμούς, καθώς και άπειρες δυνατότητες εξατομίκευσης.

 

Παράλληλα, με άκρως ανταγωνιστική τιμή, ικανοποιητικούς χώρους και αρκετά σπορτίφ χαρακτήρα, αποτέλεσε ένα πλήρες πακέτο που δεν βασίστηκε μόνο στην εμφάνιση αλλά και στην ουσία. Όλα τα παραπάνω συνέθεσαν μια αρκετά θελκτική εικόνα, η οποία μεταφράστηκε σε σημαντική πορεία ανά την υφήλιο από τις αρχές του 2013, οπότε λανσαρίστηκε για πρώτη φορά, μέχρι και σήμερα, που φαίνεται να οδεύει προς τη δύση της καριέρας του.

 

Alfa Romeo Giulietta

Τα 4 πιο «trendy» μοντέλα της ελληνικής αγοράς
Στην Guilietta συνδυάζονται η κομψότητα και η κοσμοπολίτικη άποψη της αυτοκίνησης.

 

Αναμφίβολα, η Alfa Romeo έχει παράδοση στο να παρουσιάζει μοντέλα που στοχεύουν πρώτα στην καρδιά και μετά στη λογική. Κοινώς, δημιουργεί αυτοκίνητα που δεν χρειάζονται την Ούμα Θέρμαν για να τα διαφημίσει, καθώς είναι αδύνατο να περάσουν απαρατήρητα. H αναβίωση ενός ιστορικού μοντέλου για την ιταλική εταιρεία ήταν επιτυχής, με την Giulietta όχι απλώς να επανακάμπτει αλλά και να αντικαθιστά επάξια την ιδιαίτερα δημοφιλή 147.

 

Το ιταλικό μοντέλο πέτυχε τον αρχικό του στόχο και σαγήνευσε το κοινό του, τιμώντας το θρυλικό αυτοκίνητο που ενσάρκωσε το όνειρο της Alfa τη δεκαετία του 1950. Στην Guilietta συνδυάζονται η κομψότητα και η κοσμοπολίτικη άποψη της αυτοκίνησης. Το αμάξωμα είναι γεμάτο καμπύλες, φουσκώματα και νευρώσεις, ενώ δεν λείπουν και τα αισθητικά τρικ που προσθέτουν πινελιές διαφοροποίησης, όπως οι κρυμμένες πίσω χειρολαβές. Κι όμως, η Guilietta δεν διαθέτει μόνο εμφάνιση αλλά τη συνδυάζει με πρακτικότητα, η οποία ολοκληρώνει την ακαταμάχητη εικόνα του μοντέλου της Alfa Romeo.

Αυτοκίνητο
 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ