Απεργία την Πρωτομαγιά

TO BLOG ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΑΒΕΡΗ
Facebook Twitter

Τρίτη σεζόν για το Rubygate, με κατηγορούμενο τον Μπερλουσκόνι

 

Τρίτη σεζόν για το Rubygate, με κατηγορούμενο πάντα τον πρώην πρωθουπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Στη δίκη που επαναλήφθηκε στις 6 Ιανουαρίου, θα εξετάζονταν ακόμη δύο μάρτυρες, η Ambra Battilana και η Chiara Danese, για να περιγράψουν τις διαβόητες βραδιές "bunga bunga" στη βίλα του Μπερλουσκόνι στο Arcore. Η πρόσκλησή τους σ' αυτές είχε διευκολυνθεί από την κοινή τους συμμετοχή στο διαγωνισμό Miss Italia. Και οι δύο, που ήταν τότε 18 ετών, λένε ότι έπεσαν από τα σύννεφα με αυτά που είδαν. Η Chiara Danese, μαλίστα, ανέφερε ότι "υπέστη ψυχολογική και σωματική βία", κι ότι μετά υπέφερε πολύ, σε σημείο να παίρνει μέχρι και τώρα φάρμακα. Δέχονταν καθ' όλη τη βραδιά πιέσεις από τους έμπιστους του οικοδεσπότη για να πάρουν μέρος στο εκλεκτό κομμάτι της "ψυχαγωγίας". "Εμένα, λέει ακόμη η Chiara Danese, με προόριζαν για τον Εμίλιο Φέντε [δημοσιογράφος προαγωγός, που καταδικάστηκε ήδη σε πενταετή ποινή κάθηρξης για την ίδια υπόθεση -σ.σ.], και την Ambra για τον Μπερλουσκόνι".

 

Τρίτη σεζόν για το Rubygate, με κατηγορούμενο τον Μπερλουσκόνι Facebook Twitter
Βραδιά "bunga bunga" στη βίλα του Μπερλουσκόνι. Σκηνή από την ταινία Ο Σίλβιο και οι άλλοι (2018) του Πάολο Σορεντίνο.

Μεσόγειος, η γειτονιά μας


Δίκη Ruby ter, η τελευταία αποκάλυψη: η Minetti χόρευε γυμνή

Η Ambra Battilana, μάρτυρας στη δίκη Ruby ter, αφηγείται την επισκεψή της στο σπίτι του Μπερλουσκόνι

Angela Barbieri

La Repubblica, 17 Δεκεμβρίου 2019

*

Έφυγε από την Ιταλία γιατί μετά το σκάνδαλο Rubygate "δεν ήταν πλέον σε θέση να εργαστεί", αλλά στη Νέα Υόρκη τράβηξε την ανεπιθύμητη προσοχή του παραγωγού Harvey Weinstein, και εξαιτίας αυτού, έγινε μία από τις πρωταγωνίστριες του κινήματος MeToo. Τα τελευταία χρόνια ήταν αρκετά γεμάτα για την Ambra Battilana, το μοντέλο με καταγωγή από την Ιταλία και τις Φιλιππίνες, πρώην Miss Piemonte, η οποία έγινε μία από τους βασικούς  μάρτυρες κατά την αναπαράσταση των όσων συνέβησαν στα "κομψά δείπνα" στο Arcore. Κατέθεσε ότι στο σπίτι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στις 20 Αυγούστου 2010, έτυχε να δει σέξι χορούς, επιδείξεις pole dance πρός τέρψη του τότε πρωθυπουργού, ο οποίος - σύμφωνα με τα λεγόμενά της - άφηνε τις νεαρές του φιλοξενούμενες να τον φιλούν και να τον αγγίζουν.

 

Η Ambra και η φίλη της Chiara Danese, που είχαν πάρει και οι δύο μέρος στον διαγωνισμό Miss Italia, δεν βρήκαν όμως τη βραδιά αυτή πολύ του γούστου τους. Και αποφάσισαν να το καταγγείλουν. Αλλά τι πραγματικά διαδραματιζόταν στη Villa San Martino; Η Battilana τα διηγήθηκε όλα λεπτομερώς, απαντώντας στις ερωτήσεις του εισαγγελέα Luca Gaglio και του δικηγόρου της. Η κατάθεσή της έγινε στο πλαίσιο της δίκης "Ruby ter" εναντίον του ηγέτη της Forza Italia και 28 άλλων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων διάφορες "olgettine" [δημοσιογραφικός νεολογισμός για τα κορίτσια που συμμετείχαν στις βραδιές bunga bunga και "φιλοξενούνταν" στην via Olgettina 65, στο Μιλάνο -σ.σ.].

 

Το μοντέλο ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της γιορτής τα κορίτσια χόρευαν με σέξι ρούχα, ενώ η Nicole Minetti και η Marystelle Polanco έκαναν twirking (κινούσαν γρήγορα τους γοφούς τους) και στριπτίζ. Παρόντες ήταν επίσης και κάποιοι που προσπαθούσαν να παρακινήσουν τις νεοφερμένες σε σέξι χορούς: "Ελάτε να χορέψετε, θα σας προσέξουν και θα κάνετε μεγάλη καριέρα", έλεγαν στις άλλες φιλοξενούμενες. Όταν η Ambra και η Chiara ζήτησαν από τον Emilio Fede να επιστρέψουν σπίτι, αυτός προσπάθησε να τις μεταπείσει: "Αν δεν μείνετε εδώ, δεν θα πάτε μπροστά, δεν θα φτάσετε πουθενά". Και ο Μπερλουσκόνι, θυμάται ακόμα η πρώην Miss, το επιβεβαίωνε κουνώντας το κεφάλι του.

 

Το κορίτσι εξηγεί επίσης ότι εκείνη την εποχή δεν είχε καταλάβει αμέσως ότι είχε απεναντί της τον Cavaliere. Να τι διηγείται από την επισκεψή της στο Arcore: "Μπήκα σε ένα σαλόνι και βλέπω ένα άτομο με ένα δίσκο με δαχτυλίδια. Νόμιζα ότι ήταν κάποιος που μιμόταν τον Μπερλουσκόνι, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι ήταν πραγματικά αυτός. Του έλειπαν δύο δόντια, και είχε λιγότερο έντονη προφορά." Θα πρέπει να θυμήσουμε ότι τον Δεκέμβρη του προηγούμενου έτους, ο πρώην πρωθυπουργός είχε δεχτεί επίθεση μετά από μια συγκέντρωση. Ένας άντρας τον είχε χτυπήσει με ένα αγαλματίδιο του καθεδρικού ναού του Μιλάνου, τραυματιζοντάς τον ακριβώς στο στόμα.

 

Και η Battilana συνεχίζει: "Μια δωδεκαριά κορίτσια εμφανίζονται μέσα από μια πόρτα, κάνοντας μεγάλη φασαρία. "Papi γεια, πως είσαι;". Και τον φιλούν στο στόμα". Ακόμη και στο τραπέζι δεν έλειπαν οι μεγάλες διαχύσεις και τα τολμηρά  ανέκδοτα. "Δίπλα μου ήταν η Marystelle Polanco, οι δίδυμες De Vivo", αλλά και "η Nicole Minetti, η Roberta Bonasia, η Maria Rosaria Rossi. Είχαν βάλει μουσική. Ο Μπερλουσκόνι τραγούδησε τραγούδια στα γαλλικά και τα ιταλικά, είπε και τα αστεία του", ενώ τα κορίτσια τον κολάκευαν και τραγουδούσαν τον ύμνο της Forza Italia και το "Ευτυχώς που ο Σίλβιο είναι εδώ".

 

Το γεύμα συνεχίστηκε κάπως έτσι: "Κάποια στιγμή, ένας σερβιτόρος εμφανίστηκε με ένα δίσκο, που είχε πάνω του ένα ξύλινο ειδώλιο με ένα δυσανάλογο πέος, και τότε τα κορίτσια άρχισαν ένα παιχνίδι μιμούμενες σεξουαλικές χειρονομίες. Ο Μπερλουσκόνι διηγήθηκε το αστείο με το bunga bunga [η κραυγή των "αγρίων" -αναμεσά τους και η Βιρτζίνια Γουλφ!- που συνόδευαν έναν φαρσέρ ιταλό αριστοκράτη που θέλησε εν έτει 1910 να ανέβει σε βρετανικό πολεμικό πλοίο παριστάνοντας τον αυτοκράτορα της Αιθιοπίας -σ.σ.] και είπε: "Είστε έτοιμοι; Πάμε". Η βραδιά τέλιωσε σε μία "tavernetta" (αίθουσα υπόγεια ή ημιυπόγεια για πριβέ πάρτι -σ.σ.] με τον Μπερλουσκόνι να "βάζει τα χέρια του χαμηλά στην πλάτη μας και να μας σπρώχνει μπροστά", προσθέτει το μοντέλο. Εν τω μεταξύ, υπήρχαν κορίτσια που ξεγυμνώνονταν και χόρευαν σαν σπαστικά. 'Ηρθε και η στιγμή για "το στριπτίζ της Minetti". "'Ηταν εντελώς γυμνή - λέει η μάρτυρας - κοίταξα τα παπούτσια της με όλα τα διαμάντια επάνω. Χόρευε γυμνή σε απόσταση ενός μέτρου από μένα, αφαίρεσε με τη μία το φόρεμά της και άφησε τον Μπερλουσκόνι να την αγγίζει. Αυτός τη φίλησε επανειλημμένα στο στήθος, στο στόμα. "

 

Η Ambra λέει επίσης ότι όταν κάποιος προσπάθησε να της βγάλει το σακάκι της, εκείνη έφυγε. Όταν η ιστορία βγήκε στις εφημερίδες, η Ambra, η οποία επρόκειτο να ολοκληρώσει το πέμπτο έτος του ινστιτούτου γεωμετρίας, "πολιορκήθηκε από παπαράτσι" και εγκατέλειψε τη σχολή για δύο εβδομάδες. "'Εχοντας χαρακτηριστεί ως συνοδός, οι συγγενείς και οι φίλοι δεν μου μιλούσαν -όπως λέει- το όνομά μου είχε κιληδωθεί κι έτσι μετακόμισα στο εξωτερικό και άλλαξα επίθετο". Πήγε να δουλέψει στο εξωτερικό με καλλιτεχνικό ψευδώνυμο. Πρώτα στο Λονδίνο, μετά στο Παρίσι και τέλος στη Νέα Υόρκη. Εκεί, τον Μάρτιο του 2015, σε ένα πάρτι μετά από μια θεατρική παράσταση, το βλέμμα της συνάντησε εκείνο του παραγωγού Harvey Weinstein. Και την επόμενη μέρα συτός τη "ζήτησε για ένα casting στο στούντιό του" και "έβαλε τα χέρια του πάνω μου". Πήγε αμέσως στην αστυνομία και ανέφερε τα πάντα, και έπειτα εμφανίστηκε την επόμενη μέρα, εφοδιασμένη με ένα κρυφό μικρόφωνο, και κατέγραψε την ομολογία του μάνατζερ της παράστασης, που τον είχε συνταράξει το σκάνδαλο MeToo.

Η Amber εξηγεί επίσης γιατί η καταγγελία αυτή δεν προχώρησε. "Για ένα εκατομμύριο δολάρια - όπως παραδέχεται - αναγκάστηκα να σβήσω τα ηχητικά αποδεικτικά στοιχεία που είχα καταγράψει, κι έτσι δεν ξαναείπα τίποτα γι' αυτόν και γι' αυτήν την ιστορία, αναγκάστηκα να αποδεχτώ αυτή τη συμφωνία, η οποία κατόπιν ακυρώθηκε και τώρα η δίκη θα ξεκινήσει". Ο Weinstein πρόκειται να εμφανιστεί στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης στις 6 Ιανουαρίου και η Amber θα είναι μεταξύ των μαρτύρων κατηγορίας.

Angela Barbieri

 

Μτφ. Σ.Σ.

Αλμανάκ

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ