Σχετικά με την ερώτηση Νο 6...Δεν υπάρχει σοβαρός μάγειρας στον κόσμο που επιτρέπει να γίνεται πλάκα,χαβαλές κτλ στον χώρο κυριαρχίας του,την Κουζίνα.Τα,δε,σχόλια που διάβασα για "να βάλουνε στην θέση του τον μάγειρα είτε το αφεντικό είτε ο ανώτερος,του μάγειρα" είναι άνευ ουσίας και εντελώς άσχετα αλλά κατανοητά από πλευράς μου αφού τα άτομα που τα έγραψαν δεν έχουν σχέση με τον επισιτιστικό τομέα. (Η "σωστή" Κουζίνα είναι δικτατορικός χώρος και ουχί δημοκρατικός.Δεν ψηφίζουμε όλοι μαζί για να παραχθεί κάτι αλλά κάποιος αποφασίζει,διατάσσει και αυτό το κάτι γίνεται...άνευ ερωτήσεων)Έχω προσωπικό παράδειγμα πριν από δεκατρία χρόνια σε τωρινό διάστερο εστιατόριο των Αθηνών στο οποίο ο σεφ (ο κύριος Ζερόμ) είχε "ψωμοτύρι" τις προσβολές και τις "χριστοπαναγίες" σε όσους ήταν προσωπικό Κουζίνας καθώς και στους βοηθούς σερβιτόρους οι οποίοι "κουβαλούσανε" τα φαγητά στην σάλα του εστιατορίου.By the way,ο μέτρ του εστιατορίου (ή του "μαγαζιού",γενικότερα) δεν έχει ούτε καν το δικαίωμα να επιβάλλει την γνώμη του στον μάγειρα (παρ' εκτός και του ανήκει το κατάστημα...) Εάν ο μάγειρας (ή το προσωπικό της Κουζίνας) "θέλει" τρεις με τέσσερις "παρασκευές" για να φτιάξει ένα "πιάτο" λογικό είναι να μην θέλει χαβαλέδες στον χώρο εργασίας.Δεν ήρθε στην δουλειά για να παίξει αλλά για να καεί στις εστίες της κουζίνας φτιάχνοντας φαγητό...(Σταδαίος,σερβιτόρος τα τελευταία 21 χρόνια)
Σχολιάζει ο/η