Ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης σκόραραν και συγκέντρωσαν συνολικά 21.700 ευρώ για το Παιδονευρολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Νομού Καστοριάς στο πλαίσιο της κοινωνικής εκστρατείας της WIND Ελλάς «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ».

Κατά το δεύτερο μισό της σεζόν 2010-11 οι δύο Έλληνες μπασκετμπολίστες σημείωσαν 217 καλάθια με τη WIND Ελλάς να πριμοδοτεί με 100 € κάθε ελεύθερη βολή, δίποντο ή τρίποντο. Ο Δημήτρης πέτυχε 157 καλάθια συγκεντρώνοντας 15.700 ευρώ και ο Θοδωρής 60, μαζεύοντας 6.000 ευρώ.

Αυτή ήταν η 3η συνεχόμενη χρονιά όπου οι δύο κορυφαίοι Έλληνες καλαθοσφαιριστές πρωταγωνίστησαν στην εκστρατεία «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ» σκοράροντας και στηρίζοντας δύο κοινωνικούς φορείς. Την πρώτη χρονιά που οι δύο παίκτες συμμετείχαν στην εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ ενίσχυσαν οικονομικά τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας στον Πειραιά και τα παιδιά του Νομαρχιακού Συλλόγου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Καστοριάς. Την περίοδο 2009-10 οι διεθνείς άσοι σκόραραν για τα παιδιά του Δήμου Αχαρνών και την κατασκευή ενός υπαίθριου γηπέδου μπάσκετ στην περιοχή τους.

 

Για τη χρονιά που πέρασε, ο Θοδωρής Παπαλουκάς επέλεξε τα χρήματα από τα καλάθια του με τον Ολυμπιακό την περασμένη σεζόν, να δοθούν στο Παιδονευρολογικό Τμήμα Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για την αναμόρφωση δύο ειδικών θαλάμων ώστε να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες φιλοξενίας και φροντίδας των μικρών ασθενών. O Δημήτρης Διαμαντίδης επέλεξε να στηρίξει τις ανάγκες ανάπλασης των χώρων του Κέντρου Ημέρας της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς.

 

Τα χρήματα παρέδωσαν εκπρόσωποι της WIND, o Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς (εκ μέρους του Θοδωρή) στους εκπροσώπους των δύο φορέων. Από την πλευρά τους ο κ. Γεώργιος Πάνος, Πρόεδρος ΔΣ της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Ν. Καστοριάς και η Συντονίστρια-Διευθύντρια του Νευρολογικού Τμήματος Γ.Ν.Π.Π, Δρ.  Αντιγόνη Παπαβασιλείου ευχαρίστησαν θερμά τη WIND και τους δύο παίκτες που με την κοινωνική εκστρατεία ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΙΚΑΝΕ στήριξαν το έργο τους και δεσμευτήκαν ότι θα αξιοποιήσουν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν για να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες.