Τράπεζα Πειραιώς: Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας

Τράπεζα Πειραιώς: Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας Facebook Twitter
0

Περνώντας από την οδό Πανεπιστημίου, το μάτι πλέον στέκεται σε μια μεγάλη τοιχογραφία (mural) με κεντρικό πρόσωπο σε ρόλο συμβόλου, μια γυναικεία μορφή. Μια γυναίκα που απευθύνεται σε όλους και όλες προβάλλοντας την ταυτότητά της, μια γυναίκα που όπως όλες οι γυναίκες, ισορροπεί σε πολλαπλούς ρόλους και μας "μιλά" ξεκάθαρα για το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα που είναι η ισότιμη θέση της στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.

Η νέα μεγάλη τοιχογραφία σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου 31 απέναντι από την εμβληματική "τριλογία" (Πανεπιστήμιο, Ακαδημία, Βιβλιοθήκη), δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης street artist Atek.

Με την εικαστική αυτή παρέμβαση η Τράπεζα ενθαρρύνει τον ανοιχτό κοινωνικό διάλογο σε θέματα ισότητας και εξάλειψης των στερεοτύπων και όλων των μορφών έμφυλων διακρίσεων, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και σίγουρα ιδιαίτερα τους νέους. Για αυτό, η Πειραιώς συμμετέχει στην πρωτοβουλία «Γενιά 17» της ελculture για την προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, υιοθετώντας τον Στόχο#5 - Ισότητα των Φύλων που ενέπνευσε και το σχέδιο για την τοιχογραφία.

Το μεγάλο και πολυσύνθετο θέμα της ισότητας των φύλων αποτελεί ένα από τα κεντρικά θέματα στα οποία εστιάζει το ενδιαφέρον της η Τράπεζα μέσω των προγραμμάτων εταιρικής υπευθυνότητας που αναπτύσσει. Το θέμα αυτό εξάλλου όπως φαίνεται και από την συμπερίληψή του στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ αποτελεί θεμέλιο για την βιώσιμη ανάπτυξη και εμπεριέχεται σε όλες τις στρατηγικές που την επιδιώκουν.

Σε αυτό το πλαίσιο η Τράπεζα αναλαμβάνει συνεχώς πρωτοβουλίες και σε διεθνές επίπεδο όπως φαίνεται και από το γεγονός ότι είναι η  πρώτη μεταξύ των ελληνικών τραπεζών που υπέγραψε τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών του UN Global Compact και του UN Women αναλαμβάνοντας έτσι συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την εφαρμογή του κατάλληλου πλαισίου που θα ενισχύσει και θα προωθήσει την Ισότητα των Φύλων. Επιπλέον, η Τράπεζα συμπεριλήφθηκε μεταξύ των 418 εταιριών από 45 χώρες και περιοχές που εντάχθηκαν στον Δείκτη Gender Equality της Bloomberg για το 2022. Πρόκειται για έναν σημαντικό Δείκτη που καταγράφει τις επιδόσεις των εταιριών που έχουν δεσμευτεί στη διαφάνεια των στοιχείων που παρέχουν για την πολιτική τους σε θέματα Ισότητας των Φύλων.

Η γυναίκα στην επιχειρηματικότητα και την αγορά εργασίας

Η επαγγελματική και οικονομική χειραφέτηση της γυναίκας συνδέεται άμεσα με την ενδυνάμωση των δυνατοτήτων της έτσι ώστε να αναπτύσσει ελεύθερα τις δεξιότητές της και να διεκδικεί τους στόχους της. Ακριβώς με θέμα την υποστήριξη των γυναικών στην άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, την ένταξη ή επανένταξή τους  στην αγορά εργασίας αλλά και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την εξάλειψη των έμφυλων στερεοτύπων, η Τράπεζα Πειραιώς έχει σχεδιάσει και το πρόγραμμα EQUALL που έχει ως στόχους να υποστηρίξει τις γυναίκες να διεκδικήσουν τη θέση που ανταποκρίνεται στην αξία και τις δυνατότητές τους, να ενισχύσει την ισότιμη πρόσβασή τους στην απασχόληση, την επιχειρηματική δραστηριότητα και τους πόρους, και να ευαισθητοποιήσει τις νέες γενιές, όσον αφορά στην επιλογή επαγγέλματος σε σχέση με τα κοινωνικά στερεότυπα. 

Επίσης η Τράπεζα έχει δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση προϊόντων και υπηρεσιών, αποκλειστικά για γυναίκες επιχειρηματίες, το «Πειραιώς EQUALL 360°» που μπορεί να υποστηρίξει έμπρακτα την  ισότιμη πρόσβασή τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

Market news
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Skroutz έφτασε τα 200 σημεία αυτόματης παραλαβής ‘Skroutz Point’ στην Ελλάδα

Market news / Η Skroutz έφτασε τα 200 σημεία αυτόματης παραλαβής «Skroutz Point» στην Ελλάδα

Τα «Skroutz Point» απαντούν με επιτυχία στις πραγματικές ανάγκες των καταναλωτών, καθώς έχουν εξυπηρετήσει από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους ως τώρα, περισσότερες από 150 χιλιάδες αποστολές
THE LIFO TEAM
Η Lidl Ελλάς στηρίζει τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας και τις δυνάμεις πυρόσβεσης με τρόφιμα και νερό

Market news / Η Lidl Ελλάς στηρίζει τους πυρόπληκτους και τις δυνάμεις πυρόσβεσης με τρόφιμα και νερό

Από την πρώτη στιγμή η εταιρεία και οι άνθρωποί της πρόσφεραν άμεση στήριξη στους Δήμους Πεντέλης, Παλλήνης και Δυτικής Λέσβου, ενώ έχουν δρομολογηθεί και δράσεις στήριξης των Δήμων Ανδρίτσαινας – Κρεστένων και Σουφλίου / Κοινότητα Δαδιάς.
THE LIFO TEAM
H 5η #UMImpactDay της UM

Market news / #UMImpactDay: Για 5η συνεχή χρονιά, οι εργαζόμενοι της UM προσφέρουν εθελοντικά σε κοινωνικές δράσεις

Οι UMers 50 χωρών, τουλάχιστον 100 αγορών και 120 γραφείων, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες τους, στην πρώτη δια ζώσης από το 2019, Impact Day.
THE LIFO TEAM
Η Polygreen εξαγοράζει την ΠΕΡΜΕ HELLAS

Market news / Η Polygreen εξαγοράζει την ΠΕΡΜΕ HELLAS

Με την κίνηση αυτή η Polygreen συμπληρώνει ακόμα περισσότερο τις προσφερόμενες υπηρεσίες της, αποκτώντας σημαντικό πλέον αποτύπωμα και στον τομέα των logistics, αλλά και υποδομές που περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις και εξοπλισμό αποκομιδής και μεταφοράς αποβλήτων.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ