Ο Δημήτρης Σκαραγκάς στον IANO

Ο Δημήτρης Σκαραγκάς στον IANO Facebook Twitter
0

Για το βιβλίο θα μιλήσει, ο κ. Σταλίκας Αναστάσιος, καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ο κ. Γιώργος Κοντογιώργης, συγγραφέας και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Είναι τα γονίδια που καθορίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά και την εμφάνιση των ψυχικών διαταραχών; Αν ναι, εφόσον η συμπεριφορά μας είναι προκαθορισμένη από τα γονίδιά μας, μήπως η ανθρώπινη ελεύθερη βούληση αποτελεί μια ψευδαίσθηση ή μιαν ανθρώπινη ναρκισσιστική φαντασίωση;  Aν όχι, τότε τι καθορίζει τη συμπεριφορά μας;  Ποιος ο ρόλος του περιβάλλοντος στη διαμόρφωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς; Πού θα καταλήξουν οι προσπάθειες της επιστήμης της τεχνητής νοημοσύνης να προσομοιώσουν υπολογιστικά την ανθρώπινη νοημοσύνη; Είναι ο ανθρώπινος εγκέφαλος ένας ψηφιακός υπολογιστής υψηλότατων δυνατοτήτων, ώστε είναι ζήτημα χρόνου, τελικά, να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπολογιστικό πρόγραμμα που θα τον υποκαταστήσει;  Στο βιβλίο αυτό, μεταξύ άλλων θεμάτων που αφορούν την επιστημολογία των Νευροεπιστημών και της Ψυχιατρικής, δίνεται έμφαση στην κυρίαρχη, στις μέρες μας, ερευνητική κατεύθυνση του ρόλου των γονιδίων στη διαμόρφωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και στις προσπάθειες της επιστήμης της τεχνητής νοημοσύνης να προσομοιώσει υπολογιστικά την εγκεφαλική λειτουργία.

Ο Δημήτρης Σκαραγκάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται.  Σπούδασε Ιατρική και ειδικεύθηκε στη Νευρολογία και Ψυχιατρική. Είναι διδάκτορας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε με παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, με άτομα εξαρτημένα από ουσίες, με ψυχικά διαταραγμένους παραβάτες και ασχολήθηκε με τις σχέσεις Δικαίου και Ψυχιατρικής. Για πολλά χρόνια εργάστηκε σε τμήμα οξέων περιστατικών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου εργάζεται μέχρι σήμερα με το βαθμό του διευθυντή. Δημοσίευσε εργασίες του σε επιστημονικά περιοδικά και άλλα έντυπα. Εξέδωσε τα βιβλία «Εγκληματίας ψυχασθενής. Ένας επικίνδυνος μύθος» (2002) και «Eυαίσθητος εγκέφαλος» (2010).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Cream Crackers Παπαδοπούλου   Πως η επιλογή ενός σνακ γίνεται ... Απλά, Τραγανά, Τετράγωνα.

Market news / Cream Crackers Παπαδοπούλου: Πώς η επιλογή ενός σνακ γίνεται ... Απλά, Τραγανά, Τετράγωνα.

Με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη ηθοποιό Έλενα Χαραλαμπούδη, γνωστή και ως «5 Minute Mum», τα Cream Crackers ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ στη νέα τους καμπάνια, μας υπενθυμίζουν ότι παρόλο που  oι επιλογές είναι πολλές, το σνακ δεν θέλει και τόση σκέψη
LIFO NEWSROOM
Η Praktiker Hellas ενισχύει το Πρόγραμμα «Το Σπίτι μας Αλλάζει την πόλη» με στρατηγικές συνεργασίες για την αστική βιωσιμότητα

Market news / «Το Σπίτι μας Αλλάζει την πόλη»: Η Praktiker Hellas διευρύνει το πρόγραμμα με στρατηγικές συνεργασίες

Με τη συμμαχία της We4all και του Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Praktiker δρομολογεί για το 2025 ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη βιοποικιλότητα, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και τη διαμόρφωση βιώσιμων αστικών κοινοτήτων.
THE LIFO TEAM
Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Market news / Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ: Νέο όνομα, νέα εμφάνιση και νέο προϊόν ΓΕΜΑΤΑ MAX για απόλαυση στο maximum

Η μάρκα Αλλατίνη ανανεώνει τα αγαπημένα Αλλατίνη ΓΕΜΑΤΑ! & τραγανά και ενισχύει την απολαυστική σειρά λανσάροντας τα ΓΕΜΑΤΑ ΜΑΧ σε δύο δυνατούς γευστικούς συνδυασμούς.
THE LIFO TEAM